10 måder at overvinde for tidlig skaldethed hos mænd

, Jakarta - For tidlig skaldethed får ofte mænd til at føle sig angste. Skaldethed gør deres udseende mindre attraktivt, så niveauet af selvtillid falder. Generelt begynder de fleste mænd at opleve skaldethed i en alder af 50 år. Der er dog også dem, der oplever det i en ung alder. Hvorfor?

Årsagerne varierer, lige fra arvelighed, forkert livsstil, stress, til at lide af visse sygdomme. Spørgsmålet er, hvordan man kan overvinde for tidlig skaldethed hos mænd?

Læs også: Har du brug for at vide, dette er, hvordan man behandler hårtab for kvinder

Sådan overvindes for tidlig skaldethed

Grundlæggende er det normalt for en person at tabe omkring 50 til 100 hårstrå om dagen. De, der bliver ramt af skaldethed, vil dog opleve mere hårtab om dagen. Så hvordan kan man overvinde for tidlig skaldethed hos mænd?

Faktisk er der måder at forebygge og behandle for tidlig skaldethed på, nemlig:

  1. Vær blid med dit hår. Brug en dettangler (for at håndtere krus) og undgå at trække, når du reder dit hår, især når dit hår er vådt.
  2. Undgå hårdhændet behandling. Undgå hårbehandlinger såsom varme ruller, krøllejern eller varmeoliebehandlinger, glattejern og hårtørrere.
  3. Spørg lægen. Spørg din læge om medicin og kosttilskud, du tager. Nogle medikamenter eller kosttilskud kan forårsage hårtab.
  4. Beskyt håret. Hvordan man håndterer for tidlig skaldethed kan være ved at beskytte håret mod solen. Prøv at have en hat på, når vejret er varmt.
  5. Stop med at ryge. Adskillige undersøgelser har vist en sammenhæng mellem rygning og skaldethed hos mænd.
  6. Kølehætte. Hvis du er i kemoterapi, så spørg din læge om en kølehætte. Denne hat kan reducere risikoen for hårtab under kemoterapi.
  7. Tag en paryk på. Parykker kan bruges som et alternativ, hvis skaldetheden er alvorlig nok.
  8. Håndter stress godt. En måde at forhindre hårtab på er at håndtere stress korrekt. Tag ikke fejl, stress påvirker ikke kun psyken. Dette mentale problem kan også påvirke hormoner og forårsage hårtab.
  9. Fyld hår ernæring. Det er ikke kun muskler og knogler, der har brug for næring. Prøv at indtage fødevarer rig på protein, omega-3 fedtsyrer, vitamin B12, vitamin B6, vitamin D og jern for at nære håret.
  10. Hårtransplantation. Sådan overvindes skaldethed gennem hårtransplantation udføres normalt, når det skaldede område er for stort. Gennem denne procedure vil lægen udføre en operation for at fjerne et område med behåret hud, som er implanteret i det skaldede område.

Læs også: Sådan behandler du hårtab naturligt

Ud over metoderne ovenfor kan du finde ud af mere om, hvordan du håndterer for tidlig skaldethed ved direkte at spørge en sagkyndig læge gennem applikationen , når som helst og hvor som helst.

Hold øje med unormalt tab

Selvom hårtab generelt ikke er alvorligt, er det bedst at se en læge, hvis du oplever unormalt hårtab, såsom:

  • Hårtab i et usædvanligt mønster.
  • Hårtab hurtigt eller i en tidlig alder (for eksempel i teenageårene eller tyverne).
  • Hårtab ledsaget af smerter og kløe.
  • Hovedbunden i det berørte område (falder ud) er rød, skællende eller ser unormal ud.
  • Tilstedeværelsen af ​​skaldede pletter på skægget eller øjenbrynene.
  • Tab med vægtøgning eller muskelsvaghed, intolerance over for kulde eller træthed.
  • Der er en infektion i hovedbunden.

Læs også: Ignorer ikke, disse er 5 årsager til hårtab i dine 20'ere

Nå, det er unormalt hårtab, som du skal passe på. Søg straks en læge, hvis du oplever ovenstående forhold for at få den rette behandling.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2020. Kost og sundt hår
Mayo Clinic (2019). Sygdomme og tilstande. Hårtab.
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2020. Hårtab