5 sunde fødevarer, der kan være en humørbooster

Jakarta – Du ved, at sund mad kan holde din krop sund. Men vidste du, at nogle sunde fødevarer også kan være humør booster eller stemningsgenerator? Ja, i stedet for at lufte ud dårligt humør ved at spise usund mad, kan du prøve at spise sund mad, som vil blive diskuteret herefter.

Spiser usund mad når dårligt humør det kan faktisk forværre humøret, du ved. Så når du har brug for det humør booster , bør du vælge sunde fødevarer. For eksempel fødevarer, der indeholder omega-3 fedtsyrer, probiotika, fibre, protein inklusive aminosyren tryptofan, folinsyre (vitamin B9) og forskellige andre typer af B-vitaminer. For flere detaljer, læs følgende anmeldelse!

Læs også: Hyppige morgenmadsprodukter, godt for kroppens sundhed?

Sunde madvalg til humørbooster

Kost er et sundt spisemønster, der er nyttigt til at kontrollere taljeomkreds og sund krop som helhed, både fysisk og mentalt. Regelmæssigt at spise sunde fødevarer kan være en stemningsforstærker, for at forhindre depression. Derfor skal du vide, hvilke fødevarer der er gavnlige for humøret. Her er den fulde anmeldelse:

1. Banan

Denne frugt med gult skind indeholder aminosyren tryptofan og vitamin B6, som er gode til indtagelse humør booster . Vitamin B6 spiller en vigtig rolle i at understøtte processen med at omdanne aminosyren tryptofan til hormonet serotonin i kroppen.

Serotoninhormon er nødvendigt af kroppen for at forbedre humøret. Ikke underligt, at tryptofan ofte bruges som et supplement til behandling af psykiske problemer, såsom depression, søvnløshed og angstlidelser.

2. Mørk chokolade

Mørk chokolade er en af ​​de fødevarer, der kan være humør booster . Mørk chokolade kan hjælpe med at sænke hormonet kortisol i kroppen, som er et hormon, der produceres ved stress. Derudover kan indtagelse af en bar mørk chokolade også hjælpe med at stimulere hjernen til at frigive endorfiner og serotoninhormoner.

Læs også: Børn foretrækker at spise fastfood, hvad skal mødre gøre?

3. Forskellige nødder

Det menes, at en række nødder kan forbedre humøret, herunder bedre håndtering af depression. Nogle anbefalede typer bønner omfatter linser, ærter, kikærter og andre. Derudover er denne type nødder, når den blandes med fiberrige fødevarer, i stand til at opretholde en bedre tarmsundhed, fordi den indeholder præbiotika, der øger antallet af sunde bakterier i tarmen. Det anbefales at indtage 1 til 2 kopper nødder om ugen for at få alle disse fordele.

4. Fisk

Der er flere typer fisk, der kan være mad humør booster når du er i dårligt humør. For eksempel kan laks og sardiner, som er kilder til omega-3 fedtsyrer, forbedre hjernens funktion. Spis fisk regelmæssigt, så du kan bevare det fysiske og mentale helbred på samme tid.

5. Havregrød

Havregryn er en fødevare, der har et lavt glykæmisk indeks. Det er dog netop det, der gør havregryn til en fødevare humør booster som kan prøves. Fødevarer med et lavt glykæmisk indeks vil frigive energi langsomt til blodbanen.

Læs også: Årsager til ananas kan være årsagen til abort

Det kan gøre blodsukkeret og humøret mere stabilt. Havregryn indeholder også selen som er effektivt til at opretholde et godt humør og regulere skjoldbruskkirtlen.

Det er noget mad humør booster for at hjælpe med at forbedre humøret. Har du brug for flere råd om sund mad, kan du evt Hent Ansøgning at spørge en ernæringsekspert, når som helst og hvor som helst.

Ud over at spise sund mad, når du er dårligt humør , er det også vigtigt at drikke nok vand. Mangel på drikkevand kan gøre det fysiske og mentale helbred forstyrret. Så glem ikke at drikke nok vand hver dag, okay?

Reference:
Hverdagssundhed. Fået adgang i 2021. 10 sunde fødevarer til at booste dit humør.
Healthline. Fået adgang i 2021. Mood Food: Kan det, du spiser, påvirke din lykke?
Husk UK. Tilgået i 2021. Mad og humør.
NetDoctor UK. Tilgået i 2021. 11 Mood – Boost mad, du skal have i dit køkken.