Kvinder bør vide, at disse er de 3 faser af menstruation hver måned

, Jakarta – Alle kvinder, der stadig er i deres produktive alder, skal opleve menstruation hver måned. Selvom det sker regelmæssigt, er der faktisk ikke mange kvinder, der ved, hvad der sker med deres kroppe under menstruation. Tilsyneladende er der faser og ændringer, der sker i kroppen i løbet af menstruationscyklussen.

I løbet af menstruationscyklussen sker der ændringer i den kvindelige krop, især i de reproduktive organer. Under menstruation sker der udskillelse af slimhinden i livmoderen, også kendt som det tidligere fortykkede endometrium. Udskillelsen af ​​dette lag opstår på grund af fraværet af æggets befrugtningsprocessen. Slimhinden i livmodervæggen, der oplever sloughing, er præget af udledning af blod, som så er kendt som menstruationsblod. For at være klar, se forklaringen om menstruation og de faser, som kvinder går igennem i den periode!

Læs også: 4 ting, der sker i løbet af menstruationscyklussen

At kende faserne i kvinders menstruation

Hver kvinde kan have en anden menstruationscyklus. Denne cyklus kan forekomme overalt mellem 23-25 ​​dage, men den gennemsnitlige menstruationscyklus forekommer hver 28. dag. Der er en række hormoner involveret i menstruationscyklussen, herunder hormonet progesteron, gonadotropin-frigivende hormon, luteiniserende hormon og follikelstimulerende hormon.

I én menstruation er den opdelt i 3 faser. Det følgende er en forklaring på de faser, der opstår!

1. Menstruationsfase

Dette er den første fase i menstruationscyklussen, som varer i 3-7 dage. I denne fase falder slimhinden i livmoderen, som derefter producerer menstruationsblod. Mængden af ​​blod, der kommer ud, kan variere, men normalt vil der komme mere blod ud den første dag til den tredje dag af menstruationen.

Læs også: Uregelmæssig menstruationscyklus? Hold øje med disse 5 sygdomme

Også i denne fase vil kvinder føle smerter eller kramper i flere dele af kroppen. Generelt opstår smerter i bækken, ben og ryg. Smerter, der mærkes i begyndelsen af ​​menstruationen, opstår på grund af livmodermuskelsammentrækninger. Sammentrækninger forårsager, at ilttilførslen til livmoderen ikke er jævn, hvilket forårsager kramper og mavesmerter under menstruation.

2. Før ægløsning og ægløsning

Efter menstruation skal du gå ind i anden fase, nemlig den præ-ægløsningsfase. Hvis livmodervæggen tidligere blev kastet, vil delen i denne fase blive tykkere igen. Denne proces opstår, fordi den udløses af en stigning i hormoner, der spiller en rolle under menstruationscyklussen. I denne fase forekommer ægløsning også, at have sex på dette tidspunkt anbefales stærkt for par, der planlægger at få en baby i familien. Dette skyldes, at chancerne for befrugtning er højere i perioden før ægløsningen indtil ægløsningstidspunktet.

3. Præ-menstruation

Ind i den tredje fase, nemlig den præmenstruelle fase, vil livmodervæggen blive tykkere. Dette sker, fordi folliklen er sprængt og frigivet et æg for at danne en corpus luteum. Herefter producerer kroppen progesteron, som gør, at livmoderslimhinden bliver tykkere. Hvis befrugtningen ikke opstår før den fase, kan du begynde at føle præmenstruelle symptomer, også kendt som PMS. Symptomer, der ofte opstår, er følelsesmæssige ændringer, at blive mere følsom, brystsmerter, svimmelhed, træthed og luft i maven.

Læs også: Uregelmæssig menstruation, hvad skal man gøre?

Menstruationscyklus kan variere fra kvinde til kvinde. Hvis du oplever uregelmæssig menstruation, såsom menstruation i mere end 7 dage eller ingen menstruation i mere end 3 måneder, skal du straks foretage en undersøgelse hos lægen for at fastslå årsagen. Du kan bruge appen at spørge om menstruationsforstyrrelser til lægen. Formidle de tidlige symptomer på menstruationsforstyrrelser igennem Video/taleopkald og Snak . Få information om sund menstruation fra en betroet læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Hverdagssundhed. Besøgt 2019. 7 grunde til, at du har menstruationssmerter.
WebMD. Tilgået 2019. Normal menstruationscyklus.