6 grunde til vigtig jernforbrug hver dag

"Jern har vitale funktioner, herunder at øge energien, holde kroppen fokuseret og opretholde en sund graviditet. Derfor er det vigtigt at spise jernrige madkilder hver dag. Hvis du ignorerer det, så kan en række sygdomme lure.”

, Jakarta – Jern er et essentielt mineral for hæmoglobins funktion til at transportere ilt i blodet. Jern spiller også en rolle i mange andre vigtige processer i kroppen. Mangel på jern i blodet kan forårsage forskellige andre vigtige processer i kroppen.

Det er vigtigheden af ​​at indtage madkilder, der indeholder jern i tilstrækkelige mængder til at opretholde kroppens funktioner. Hvis du ikke indtager jern hver dag, kan du opleve en jernmangel, som kan forårsage anæmi. Husk altid at indtage madkilder, der indeholder jern hver dag.

Læs også: Det er de typer af anæmi, som er arvelige sygdomme

Vigtigheden af ​​at indtage jern hver dag

Jern hjælper med at opretholde mange vitale funktioner i kroppen, herunder energi, fokus, fordøjelse, immunsystemet og regulering af kropstemperaturen. Fordelene ved jern går ofte ubemærket hen, indtil en person ikke får nok indtag.

Her er grundene til, at det er vigtigt at indtage jern hver dag:

1. Øg kropsenergi

Jern er ansvarlig for at transportere ilt til muskler og hjerne. Hvis en person ikke indtager nok jern i kosten, vil effektiviteten af ​​kroppens energiforbrug blive påvirket. Jern hjælper med at øge fokus og koncentrationsniveauer, reducerer irritabilitet og øger udholdenhed.

2. Aktivt forbedre kroppens ydeevne

Korrekt jernindtag er vigtigt for en person, der fører en aktiv livsstil, da det forbedrer atletisk præstation. Jern producerer røde blodlegemer, der indeholder hæmoglobin, som overfører ilt til væv, en mangel kan føre til dårlig ydeevne under fysisk anstrengelse.

Læs også: Mennesker med potentiale for jern- og folatmangelanæmi

3. Oprethold en sund graviditet

Under graviditeten øges kroppens blodvolumen og produktion af røde blodlegemer for at sikre, at fosteret får alle de næringsstoffer, det har brug for. Dermed stiger behovet for jern også.

Tilstrækkeligt jernindtag reducerer risikoen for for tidlig fødsel, lav fødselsvægt, lave jerndepoter og kognitive og adfærdsmæssige underskud hos spædbørn. En gravid kvinde, der indtager jern i sin daglige kost, er mindre tilbøjelig til at blive smittet af virussen og lide af infektioner.

4. Boost immunsystemet

Jern spiller også en rolle i at styrke immunforsvaret. Det er i stand til at forebygge og behandle forskellige sundhedstilstande. De røde blodlegemer, der produceres, er vigtige for at reparere vævs- og celleskader.

Dette vil forhindre sygdom i at opstå i fremtiden. Hæmoglobin i røde blodlegemer booster også immunsystemet og sikrer, at det fungerer på optimale niveauer.

5. Forbedre kognitiv funktion

Hjernen kræver jern for at fungere korrekt, da det kræver iltet blod for at forbedre den kognitive funktion. Jern øger blodgennemstrømningen i hjernen og hjælper med at skabe nye nervebaner for at forhindre kognitive komplikationer. Såsom demens og Alzheimers sygdom.

Derfor er en jernrig kost gavnlig for optimal kognitiv funktion og overordnet hjernesundhed.

6. God til god søvnkvalitet

Har du ofte svært ved at sove om natten, selvom din krop faktisk er meget træt? Dette kan opstå på grund af jernmangel. Før denne tilstand opstår, skal du begynde at vedtage en kost rig på jern hver dag, så det ikke kun er nemt at falde i søvn, men også nyder en god nats søvn.

Læs også: Vær forsigtig, anæmi under graviditet øger risikoen for hæmning hos børn

Det er grunden til vigtigheden af ​​jern i den daglige kost, som ikke bør ignoreres. Kosten bliver usund, hvis den ikke indeholder jern i de rigtige proportioner. Så for at holde din krop fungerende optimalt, skal du sørge for at spise nok mad, der indeholder jern hver dag.

Hvis du har problemer relateret til jern i din daglige kost, så prøv at diskutere med en ernæringsekspert gennem ansøgningen . Kom nu, HentAnsøgning lige nu!

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Alt hvad du behøver at vide om jern
Healthline. Tilgået i 2021. Hvor meget jern har du brug for om dagen?
Hverdagssundhed. Tilgået i 2021. Hvorfor jernrige fødevarer er vigtige