4 sunde fødevarer til mennesker med hypoalbuminæmi

, Jakarta – Albumin er et protein, der er vigtigt for kroppen. Hvis niveauet af albumin i blodet er lavt, risikerer du at opleve forskellige helbredsproblemer. Denne tilstand med lave albuminniveauer i blodet kaldes hypoalbuminæmi.

Nå, en måde at håndtere denne tilstand på er at spise fødevarer rige på protein for at øge albuminniveauet. Hvilke sunde fødevarer er gode for folk med hypoalbuminæmi at spise? Lad os finde ud af det her.

Hvad er hypoalbuminæmi?

En person kan siges at have hypoalbuminæmi, hvis albuminniveauet i blodet er under det normale. Normale albuminniveauer afhænger faktisk af en persons alder, men varierer normalt fra 3,5 til 5,9 gram pr. deciliter (g/dL). Det betyder, at hypoalbuminæmi opstår, når albuminniveauet er under 3,5 g/dL.

Albumin er et protein i blodet, der produceres af leveren. Næsten så meget som 60 procent af sammensætningen af ​​protein i blodet er albumin. Albumin har mange funktioner og er vigtigt for kroppen, herunder at hjælpe med at regenerere kropsvæv og forhindre kropsvæsker i at sive ud af blodkarrene. Derudover er albumin også ansvarlig for at distribuere flere stoffer i hele kroppen, herunder hormoner, vitaminer, mineraler, bilirubin, fedtstoffer og lægemidler.

Hypoalbuminæmi opstår normalt hos en person, der har en alvorlig sygdom eller en langvarig (kronisk) sygdom. En af de mest almindelige årsager til hypoalbuminæmi er inflammatorisk sygdom.

Læs også: Udover diabetes, genkend andre årsager til hypoalbuminæmi

Årsager til hypoalbuminæmi

Hypoalbuminæmi er generelt forårsaget af betændelse, der opstår i kroppen. Denne betændelse kan opstå efter operationen eller som følge af sepsis og forbrændinger. Betændelse kan også være forårsaget af andre medicinske procedurer udover kirurgi, såsom installation af en ventilator eller åndedrætsapparat. Ud over betændelse kan hypoalbuminæmi også være forårsaget af mangel på protein-, kalorie- og vitaminindtag eller nedsat optagelse af næringsstoffer.

Her er nogle tilstande, der kan forårsage lave niveauer af albumin i blodet:

  • Hyperthyroidisme er en sygdom, der opstår, når skjoldbruskkirtlen producerer for meget hormon.

  • Nefrotisk syndrom, som er en nyresygdom, der får protein til at lække gennem urinen.

  • Diabetes, som er høje niveauer af sukker i blodet på grund af mangel på hormonet insulin.

  • Cirrhose, som er dannelsen af ​​arvæv i leveren på grund af langvarig skade.

  • Lupus er en tilstand, hvor immunsystemet vender sig mod kroppen.

  • Hjertefejl.

Læs også: Disse er bivirkningerne ved hjerteklapkirurgi

Behandling for hypoalbuminæmi

Behandlingsforanstaltninger givet af læger til personer med hypoalbuminæmi kan variere. Dette er fordi det afhænger af den underliggende årsag. I tilfælde af hypoalbuminæmi forårsaget af ernæringsmæssige mangler, er måden at overvinde det på at ændre kosten. Lægen vil råde den syge til at spise flere højproteinfødevarer for at øge albuminniveauet, nemlig:

  1. Nødder.

  2. Æggehvider.

  3. Fiskekork.

  4. Mælk og mejeriprodukter, såsom ost, yoghurt, smør og is.

Læs også: Disse 6 madmuligheder har et højt proteinindhold

Hypoalbuminæmi kan også overvindes ved at tage medicin. Hos personer med nyresygdomme kan lægemidler mod hypertension, som f.eks captopril eller candesartan, kan hjælpe med at forhindre frigivelse af albumin i urinen. Andre typer lægemidler, der kan indtages, er kortikosteroider. Kortikosteroider kan forhindre et fald i albuminniveauet hos mennesker med betændelse.

Det er fire sunde fødevarer, der anbefales til personer med hypoalbuminæmi. Hvis du vil vide mere om hypoalbuminæmi, skal du bare spørge eksperterne direkte ved hjælp af appen . igennem Video/taleopkald og Snak , kan du kontakte lægen for sundhedsrådgivning når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.