Hvis du har feber, kan du så tage et koldt brusebad?

, Jakarta – Feber er kroppens reaktion på at bekæmpe infektion. Stigende kropstemperatur er en del af forsvarsmekanismen, så vira og bakterier, der angriber, vil ikke overleve. Normal kropstemperatur varierer fra 36,5 til 37,5 grader Celsius, over det tal kan man sige, at nogen har feber.

Feber opstår, når en del af hjernen kaldet hypothalamus ændrer den normale kropstemperaturindstilling op. Når dette sker, kan en person føle sig kold og begynde at ryste for at generere mere kropsvarme. Der er flere tilstande, der forårsager feber, som generelt er symptomer på en sygdom, såsom:

Læs også: Her er 4 sygdomme, der ofte er præget af feber

  • Influenza, forkølelse eller ondt i halsen.

  • Børn, der har modtaget vaccinationer, såsom difteri, stivkrampe, mæslinger eller MFR

  • Tænder hos børn.

  • Blodpropper.

  • Ekstrem solskoldning.

  • Madforgiftning .

  • Tag visse antibiotika.

  • Og forskellige andre sygdomme.

Normalt er feber ledsaget af svedtendens, kulderystelser, hovedpine, muskelsmerter, appetitløshed og svaghed. Disse symptomer er normale og vil gå over af sig selv, når varmen er begyndt at aftage. Hvis feber gør dig eller dit lille barn utilpas, er der nogle ting, du kan gøre for at mindske symptomerne, og nogle ting, du ikke bør gøre. Her er tips til at reducere febersymptomer.

1. Indtagelse af feberreducerende lægemidler

En enkel måde at reducere feber på er at tage feberdæmpende medicin, som f.eks acetaminophen eller ibuprofen. Acetaminophen kan gives til babyer, der er to måneder gamle. Men af ​​sikkerhedsmæssige årsager bør du først spørge lægen, før du giver noget medicin til dit lille barn.

Mens ibuprofen, kan gives til børn i alderen over seks måneder. Undgå at give aspirin til børn under 18 år. Aspirin bør kun tages af voksne.

Læs også: Tag medicin med det samme, når du har feber, er det muligt?

2. Drik masser af væsker

Det er meget vigtigt at opretholde mængden af ​​kropsvæsker for at undgå dehydrering. Kropstemperatur, der har tendens til at stige, får folk med feber til at svede meget. Nå, at erstatte den væske, der er kommet ud gennem sved, er at indtage væske. Udover at forhindre dehydrering, hjælper drikkevand også med at afkøle kroppen.

3. Varm komprimering

Kompresser kan være velkendte for at reducere feber, især for børn. Vidste du, at den korrekte feberkompress er at bruge koldt vand i stedet for varmt vand? Kolde kompresser kan faktisk hindre processen med at bekæmpe infektion, for i stedet for at sænke varmen, vil kropstemperaturen faktisk stige. Kolde kompresser er mere passende til behandling af muskelsmerter, ikke til at reducere feber.

Når du har feber, vil kroppen svede meget, hvilket har en tendens til at gøre os utilpas, fordi kroppen føles klistret. Nå, badning er måske det rigtige for at rense kroppen. Så er det okay at tage et koldt brusebad, når du har feber?

Læs også: 3 ting, mødre bør gøre, hvis din lille har feber

Kan du tage et koldt brusebad, når du har feber?

Badning menes at hjælpe med at reducere feber, men det er bedre at undgå at bruge koldt vand, når du bader. Ligesom kompresser anbefales koldtvandskompresser ikke, endsige bade, der skyller hele vores krop? Badning i almindeligt eller koldt vand vil faktisk få kroppen til at ryste, fordi der er en pludselig ændring i kropstemperaturen.

Kroppens varme, der møder kulden fra vandet, vil faktisk forværre feberen. Derfor bør du, når du har feber, tage et bad med varmt vand som kan slappe af i kroppen og åbne op for kroppens porer som hjælper med at aflede kropsvarmen, så feberen kan gå ned med det samme.

Hvis du oplever ovenstående medicinske tilstande, skal du straks bestille tid hos en læge på det sygehus, du har valgt, gennem ansøgningen. Nemt er det ikke? Kom nu Hent app nu på App Store eller Google Play!