COVID-19-vaccination til ældre, vær opmærksom på dette

, Jakarta - COVID-19-vaccination i Indonesien med det formål at skabe flok immunitet er startet siden 13. januar 2021. Præsident Joko Widodo blev selv den første person, der modtog vaccinen for at bevise og overbevise det bredere samfund om, at den anvendte vaccine er sikker, halal og nyttig. Derefter blev der straks vaccineret til medicinsk personale, som er den gruppe, der er mest modtagelig for infektion

COVID-19-vaccinationen udføres i etaper med et mål på 181,5 millioner mennesker. Nu er vaccinen nået til anden fase, hvilket betyder, at offentligt ansatte og ældre over 60 år er målene. Ældre prioriteres også, fordi hvis de er inficeret med SARS-CoV-2-virus, er de meget modtagelige for at opleve alvorlige symptomer og endda føre til døden. Desuden bliver den eksisterende sygehuskapacitet også mindre, så de ældre skal virkelig prioriteres.

Læs også: Forebyg COVID-19, dette er vigtigheden af ​​influenzavacciner for ældre

COVID-19 Vaccine til ældre

Talsmand for Sundhedsministeriets COVID-19-vaccination, dr. Siti Nadia Tarmizi, M.Epid., forklarede, at der vil være omkring 21 millioner mennesker, der tilhører kategorien ældre, som vil være målet for anden fase af vaccinationsprogrammet. Yderligere har dr. Nadia forklarede også, at der er specifikke og forskellige procedurer til at vaccinere ældre. "For injektioner med Sinovac-vaccinen er det specifikke injektionsinterval for ældre 28 dage," forklarede han.

Ikke kun relateret til injektionsintervallet, der er andre stadier, der anvendes til ældre. ”For blodtryk og temperatur er det det samme som for andre kategorier, nemlig temperaturen skal være 37,5 grader celsius og derunder, og blodtrykket må ikke være mere end 180/110 mmHg. Hvad der er forskelligt er relateret til fysiske forhold, der er yderligere spørgsmål på interviewstadiet relateret til dette før indsprøjtning til ældre. Dette er en form for forsigtighed," sagde dr. Nadia.

Nogle af disse yderligere spørgsmål omfatter:

  • Har du svært ved at gå op ad 10 trapper?
  • Føler du dig ofte træt?
  • Har du mindst 5 ud af 11 sygdomme (hypertension, diabetes, kræft, kronisk lungesygdom, hjerteanfald, kongestiv hjertesvigt, brystsmerter, astma, ledsmerter, slagtilfælde og nyresygdom)?
  • Har du svært ved at gå omkring 100-200 meter?
  • Har du tabt dig væsentligt i det seneste år?

Hvis der er tre eller flere "ja"-svar på spørgsmålet, kan vaccinen ikke gives. For at undgå ting, der ikke er ønskværdige, forventes vaccinationskandidaten i kategorien ældre derfor at give oplysninger efter de faktiske forhold. Dette gøres også, for at effekten af ​​den givne vaccine kan fungere optimalt.

Læs også a: AstraZeneca Corona-vaccine kan bruges af ældre, her er fakta

Andre ting at være opmærksom på

At give vacciner til den ældre gruppe forventes at være med til at beskytte andre mennesker, der ikke har modtaget vaccinen, nemlig forebyggelse af infektion og overførsel eller forebyggelse af alvorlige symptomer, der kan være dødelige, hvis de stadig er inficerede med virussen. Derudover forventes det, at personer, der er vaccineret og er aktive udenfor hjemmet, ikke bringer den virus, der forårsager sygdom ind i huset. Årsagen er, at familieklynger nu rapporteres at forekomme oftere end kontorklynger eller andre.

Resultaterne af kliniske forsøg med vacciner mod ældre siges dog at vise en lidt anderledes effekt med yngre aldersgrupper. Det er mistanke om, at immuncyklusfaktorer spiller en rolle heri og påvirker vaccinens effektivitet. Med alderen vil den menneskelige krop generelt gennemgå en transformation eller forandring, herunder immunsystemet.

Som et resultat af, at immuniteten har en tendens til at falde, vil dette påvirke kroppens respons, når den modtager behandling, i dette tilfælde corona-vaccinen. Med andre ord er det muligt, at vaccinen vil virke bedre hos yngre mennesker. Alligevel er der stadig brug for vacciner til ældre, for dybest set er det dem, der med stor sandsynlighed vil opleve mere alvorlige symptomer, hvis de er smittet med corona-virussen.

Læs også: Det er de grupper, der ikke kan få Corona-vaccinen

Mens du venter på din tur til at blive vaccineret, er det vigtigt, at du hjælper de ældre, du bor sammen med, til at opretholde en sund livsstil. Gør det til en vane at spise fødevarer med afbalanceret ernæring, vask hænder regelmæssigt, påfør fysisk distancering og bære en maske, når du forlader huset.

En ting, der også er ret vigtig for de ældre, er at sikre, at kroppen altid er i fremragende stand, inden man får vaccineret. Du kan også bevare de ældres kondition og forebygge virusinfektioner ved at tage et dagligt multivitamin. For at gøre det nemmere kan du købe vitaminer eller andre sundhedsprodukter i appen . På mindre end en time vil din ordre helt sikkert blive leveret hjem til dig, så du ikke længere skal besvære at forlade huset. Praktisk er det ikke? Kom nu, brug appen nu!

Reference:
Indonesisk Selskab for Intern Medicin. Adgang i 2021. PAPDI-anbefalinger om at give COVlD-19-vaccination (Coronavac) til patienter med lidende/komorbide sygdomme.
Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien. Tilgået i 2021. Cirkulære nr. HK.02.02/II/368/2021: Implementering af Covid-19-vaccination i målgrupper af ældre, komorbide og Covid-19-overlevere og forsinkede mål.
COVID-19 Håndtering Task Force. Tilgået i 2021. Her er COVID-19-vaccinationsreglerne for ældre.
Scientific American. Tilgået 2021. Coronavirus-vacciner virker muligvis ikke for ældre – og dette laboratorium har til formål at ændre det.