Vigtigheden af ​​vitamin D3 for COVID-19-patienter

”Det er ikke kun godt for sunde knogler og tænder, D3-vitamin spiller også en vigtig rolle i at styrke immunforsvaret. I tilfælde af COVID-19 viser forskning, at D-vitaminmangel kan øge risikoen for død med op til 10,12 gange. Så det er vigtigt at opfylde behovene for dette vitamin."

Jakarta - Helt fra begyndelsen kan COVID-19 forårsaget af infektion med corona-virus forårsage forskellige symptomer. Ikke alle smittede viser de samme symptomer. Måske er dette en af ​​grundene til, at pandemien er svær at stoppe.

Der er flere faktorer, der forårsager forskellen i symptomer, der opstår. En af dem er udholdenhed. Nå, når vi taler om udholdenhed, er D3-vitamin vigtigt at opfylde. Hvorfor det? Kom nu, se hele diskussionen!

Læs også: Pas på 5 aktiviteter, der er i risiko for at sprede COVID-19

Forskellige kategorier af symptomer på COVID-19-patienter

Selvom den inficerende virus er den samme, kan kroppens reaktion på hver COVID-19-patient være forskellig. Der er ingen symptomer overhovedet (asymptomatisk), oplever milde, moderate til svære symptomer. Alder, udholdenhed og generelle helbredsforhold spiller en rolle i dette.

Asymptomatisk er en betegnelse for personer, der ikke oplever nogen symptomer efter at være blevet smittet med virussen. Men ligesom med symptomer kan mennesker med asymptomatiske tilstande stadig overføre virussen til andre.

Ifølge materiale Ofte stillede spørgsmål om Corona Virus udarbejdet af det indonesiske sundhedsministerium sammen med USAID og Germas i maj 2020, hvis der opstår symptomer, er sværhedsgraden opdelt i tre kategorier, nemlig:

  1. Symptomer Kategori Milde
  • Feber 38 grader Celsius.
  • Hoste.
  • Ondt i halsen.
  • Tilstoppet næse.
  • Malaise.
  1. Symptomer Kategori Moderat
  • Feber 38 grader Celsius.
  • Åndenød, vedvarende hoste og ondt i halsen.
  • Hos børn: Hoste og takypnø.
  • Hoste eller åndedrætsbesvær, ledsaget af hurtig vejrtrækning hos et barn med mild lungebetændelse. Respirationsfrekvens: <2 måneder, 60x/min; 2-11 måneder, 50x/min; 1–5 år, 40x/min og ingen tegn på svær lungebetændelse.
  1. Symptomer Kategori Vægt
  • Vedvarende feber 38 grader Celsius.
  • Der er en luftvejsinfektion med følgende tegn: øget respirationsfrekvens (>30x/min) til åndenød og hoste.
  • Tab af bevidsthed.
  • Ved yderligere undersøgelse fandt man iltmætning <90 procent af udeluften.
  • Ved blodundersøgelse: Leukopeni, øgede monocytter og øgede atypiske lymfocytter.

Læs også: Lav en COVID-19-test, hvis du oplever disse symptomer

Vigtigheden af ​​vitamin D3 for COVID-19-patienter

I forskellige litteraturer står der, at D3-vitamin er den mest naturlige form for D-vitamin. Det skal bemærkes, at der kemisk set er to aktive former for D-vitamin, nemlig D2-vitamin (ergocalciferol) og D3-vitamin (cholecalciferol).

Vitamin D3 har en meget vigtig rolle i reguleringen af ​​calciumniveauet i kroppen, samt vedligeholdelse af stærke knogler og tænder. Dette vitamin kan dannes naturligt, når huden udsættes for direkte sollys, såvel som i nogle animalske fødevarer, såsom skaldyr, æg, mælk og mejeriprodukter, okselever og vitamin D3 berigede kornprodukter.

Udover at opretholde sunde knogler og tænder, spiller D3-vitamin også en rolle i forebyggelsen og behandlingen af ​​forskellige luftvejsinfektionssygdomme, såsom lungetuberkulose og influenza. Det stod der i journalen Klinisk og eksperimentel immunologi i 2009.

I denne meta-analyse blev det forklaret, at lave niveauer af vitamin D3 i kroppen var forbundet med modtagelighed for aktiv lungetuberkuloseinfektion, med mere alvorlig sværhedsgrad.

Selvom der ikke har været forskning i D-vitamins specifikke effekt på coronavirus, har forskellige undersøgelser vist en sammenhæng mellem D-vitaminstatus og kliniske resultater med dødelighed (død) af COVID-19.

En af dem er et retrospektivt kohortestudie i Indonesien udført af Prabowo Raharusuna og hans kolleger på 780 COVID-19 patienter. Efter at have udelukket faktorer som alder, køn og komorbiditeter, konkluderede resultaterne af undersøgelsen, at D-vitaminstatus var tæt forbundet med dødeligheden hos COVID-19-patienter.

Sammenlignet med COVID-19-patienter, som havde normal D-vitaminstatus, steg risikoen for død 10,12 gange hos patienter med D-vitaminmangel.

I en anden undersøgelse, en narrativ anmeldelse offentliggjort i tidsskriftet Næringsstoffer i 2020 blev det oplyst, at høje koncentrationer af D-vitamin kan reducere risikoen for akutte luftvejsinfektioner (ARI), herunder influenza, lungebetændelse og coronavirusinfektioner.

Læs også: Tips til at imødekomme kroppens indtag af D-vitamin

Selvom der er behov for mere forskning vedrørende vitamin D og COVID-19, er dette vitamin kendt for at spille en rolle i at modulere immunsystemet ved at hæmme produktionen af ​​pro-inflammatoriske cytokiner og øge anti-inflammatoriske cytokiner.

Derudover kan D-vitamin også interagere med angiotensin-konverterende-enzym 2 (ACE2)-protein som en receptor for indtrængen af ​​corona-virussen og derved reducere den inflammatoriske reaktion på COVID-19-infektion.

Derfor er det under denne pandemi vigtigt at opfylde behovene for D-vitamin, især D3-vitamin. Udover at solbade om morgenen og spise mad, der er rig på D3-vitamin, kan du få dette vitamin fra kosttilskud.

Et af de bedste D3-vitamintilskud anbefale er FEMMY Vitamin D3 1000 IE. Femmy Vitamin D3 1000 IE produceret af Kalbe Farma-gruppen. Med mini-tabletter, der er nemme at sluge, FEMMY Vitamin D3 1000 IE kan imødekomme behovene for D-vitamin hurtigt under visse forhold, såsom ældre, gravide og ammende, med høj risiko eller lider af infektionssygdomme og autoimmune sygdomme.

Du kan købe FEMMY Vitamin D3 1000 IE nemt gennem appen . Men for gravide og ammende kvinder bør du først konsultere en læge, før du indtager det, ja. Derudover er det også vigtigt at overholde calciumindtaget i henhold til ernæringsmæssig tilstrækkelighedsrate (RDA), for at undgå hypercalcæmi.

Reference:
Verdens Sundhedsorganisation. Tilgået i 2021. Coronavirus.
Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien. Tilgået i 2021. Retningslinjer for forebyggelse og kontrol af Coronavirus-sygdom (COVID-19).
Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien. Tilgået i 2021. Ofte stillede spørgsmål om Corona Virus.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. D-vitamin.
Healthline. Tilgået i 2021. Vitamin D2 vs. D3: Hvad er forskellen?
Healthline. Fået adgang i 2021. 7 sunde fødevarer med højt indhold af D-vitamin.
Klinisk og eksperimentel immunologi. Tilgået i 2021. D-vitamin og åndedrætssundhed.
Næringsstoffer. Fået adgang i 2021. Bevis på, at D-vitamintilskud kan reducere risikoen for influenza- og COVID-19-infektioner og -dødsfald.
SSRN Electron Journal. Fået adgang i 2021. Mønstre for COVID-19-dødelighed og D-vitamin: En indonesisk undersøgelse.