Tør og kløende hud Kradser ikke, overvind det med dette

, Jakarta – Tørre og kløende hudforhold kan ikke tages let på. Især når huden føles kløende, bør du ikke klø den, for ridser gør faktisk huden øm og inficeret. Hvis tør og kløende hud skyldes allergi, er det vigtigt at identificere, hvad årsagen til allergien er, og så vidt muligt undgå det.

Nedsat fugt i huden kan også få huden til at blive tør og kløende, endda skalle, revne og bløde. Årsagerne kan variere, lige fra brug af uegnet sæbe, tøjmaterialer, der kan gøre kløende, ikke regelmæssigt at bruge en fugtighedscreme, til iblødsætning i varmt vand for længe.

I mellemtiden er normal og sund hud dækket af et lag fedt, føles fugtet og smidig. Når man oplever tørhed, bliver huden mere følsom og udsat for udslæt. Så når din hud er tør og kløende, bør du følge disse forslag.

1. Brug fugtighedscreme regelmæssigt

Hvis du har tør og kløende hud, så glem ikke altid at påføre fugtighedscreme lige efter brusebad, vask af ansigt eller vask af hænder. Fugtighedscreme som creme lotion , har til formål at bevare fugten i din hud, så den ikke forsvinder let. Vælg en fugtighedscreme, der er let og ikke indeholder irriterende stoffer, såsom parfume og farvestoffer, for at undgå tør hud.

2. Vælg omhyggeligt Badesæbe

Badesæber, der indeholder deodoranter og duftstoffer, indeholder normalt ingredienser, der kan fjerne fugt fra huden og forårsage tør og kløende hud. Derfor skal du være forsigtig, når du vælger badesæbeprodukter. Vælg en kropsvask, der er mild, uparfumeret eller mærket "hypoallergen" eller til følsom hud. For nogle mennesker oplever ofte tør og kløende hud, når de kommer i kontakt med visse dufte og farvestoffer, der kan findes i vaskemidler, badesæber og forskellige hudplejeprodukter. Derudover skal du begrænse badetiden til 10 til 15 minutter, hver gang du bruser. Prøv at bruge koldt eller varmt vand, fordi brug af vand, der er for varmt og badning for ofte, kan erodere hudens fugt.

3. Komprimer kløende hud med isterninger eller isvand

Hvis kløen bliver værre, kan du dække tør og kløende hud med en våd bandage eller en kølig klud, så du ikke forsøger at ridse den kløende hud.

4. Brug en luftfugter

For ofte kan aktiviteter i rummet med AC tændt forårsage tør hud. Ved at bruge en luftfugter i rummet kan den være med til at fugte rumluften, så den ikke udtørrer huden. Derudover kan dette værktøj også hjælpe dig med at overvinde hudallergier.

5. Undgå cigaretrøg

Cigaretrøg påvirker ikke kun de indre organers sundhed, cigaretter kan også forårsage tør og ru hud. Dette skyldes, at rygning kan forårsage, at blodgennemstrømningen til huden bliver mindre glat. Eksponering for cigaretrøg kan også forværre eksemsymptomer, hvilket gør din hud mere udsat for tør og kløende hud.

6. Holde rent

Kløende og tør hud er ofte forårsaget af et snavset miljø. Mængden af ​​støv og små insekter, såsom mider i et snavset miljø, kan være en af ​​årsagerne til tør og kløende hud. For at overvinde dette skal du ikke kun holde din krop ren, men også holde dit boligmiljø rent.

Tør og kløende hud, der er for alvorlig og forstyrrer aktiviteter, vil kræve kløedæmpende medicin, såsom antihistaminer og kløestillende salver indeholdende menthol eller calamin. Visse medikamenter, såsom kortikosteroider, bør anvendes under en læges tilsyn. Du kan også købe medicin til huden på apoteket gennem applikationen, efter du har talt med lægen i også. Du behøver bare Hent applikation på Google Play eller App Store, og dine sundhedsbehov vil blive opfyldt. Tøv ikke med at Hent ansøgningen nu.

Læs også:

  • 5 tør hud behandlinger at prøve
  • 8 smukke tips til pleje af tør hud
  • 5 måder at overvinde tør hud for mænd