Her er, hvordan man øger højden for teenagere

, Jakarta – Ungdomstiden er en gylden periode med højdevækst. Dette betyder, at en person oplever den hurtigste vækst i ungdomsårene eller puberteten. Mellem 1 år og teenagere bliver de fleste mennesker omkring 2 tommer i højden hvert år.

Når puberteten rammer, vokser du muligvis med en hastighed på 4 tommer om året. Men alle vokser i forskelligt tempo. Dette skyldes, at en persons højdevækst er påvirket af forskellige faktorer, såsom køn, alder og genetik.

Læs også: Teenagers fysiske udvikling skal vide

Forhøjelsestips til teenagere

Nogle faktorer, der påvirker højden, såsom genetik og køn, kan ikke længere dyrkes. Forskere mener, at genetisk sammensætning eller DNA er ansvarlig for omkring 80 procent af en persons højde.

Det vil sige, at børn født af forældre, der er høje, har tendens til også at have en høj krop. Derudover har mænd også en tendens til at være højere end kvinder. Den gennemsnitlige voksne mand er 5,5 tommer (14 centimeter) højere end den voksne kvinde.

Alligevel er der stadig flere ting, der kan gøres for at optimere højdevæksten i denne gyldne periode. Sådan bliver du højere for teenagere:

  • Opfyld de ernæringsmæssige behov godt

Ernæring spiller en vigtig rolle i vækst. Børn, der ikke får ordentlig næring, kan muligvis ikke vokse sig så højt som børn med tilstrækkelig ernæring.

Ernæringseksperter anbefaler, at du, der stadig er teenagere, spiser en række forskellige fødevarer med balanceret ernæring, samt større portioner frugt og grønt. På den måde kan du få alle de vitaminer og mineraler, du skal bruge for at trives.

Protein og calcium er essentielle næringsstoffer for knoglesundhed og vækst. Du kan få meget protein fra fødevarer, såsom kød, fjerkræ, skaldyr, æg, nødder og frø. Mens fødevarer, der er rige på calcium, omfatter yoghurt, mælk, ost, broccoli, sojabønner, appelsiner, sardiner og mange flere.

  • Nok søvn

Søvn fremmer vækst og udvikling hos børn og unge. Under en god nats søvn frigiver din krop de hormoner, den skal bruge for at vokse. Få derfor nok søvn, så du kan opleve optimal vækst.

Børn i alderen 6-13 skal have 9-11 timers søvn. Mens teenagere i alderen 14-17 år skal få 8-10 timers søvn.

  • Træner regelmæssigt

Regelmæssig motion giver mange fordele. Fysisk aktivitet kan styrke dine muskler og knogler, hjælpe med at opretholde en sund vægt og øge væksthormonproduktionen.

Derfor anbefales det, at du træner mindst en time om dagen. Øvelser, der bør laves, er dem, der fokuserer på:

  • Styrkeopbyggende øvelser, som f.eks armbøjninger eller mavebøjninger .
  • Fleksibilitetsøvelser, såsom yoga.
  • Aerob aktivitet, såsom at hoppe i reb eller cykle.

Læs også: 5 sportsgrene, der øger højden

  • Øvelse af god holdning

Dårlig kropsholdning kan få dig til at se kortere ud, end du i virkeligheden er. Over tid kan hyppig nedslidning påvirke højden. Bøjning for ofte får rygbuen til at skifte til at tilpasse sig din nye holdning.

Forsøg at bevare en god holdning, når du står, sidder og sover. Derudover kan du lave øvelser designet til at forbedre din kropsholdning over tid.

Læs også: Forbedre slyngende holdning med disse øvelser

Det er måder at vokse sig højere for teenagere. Ønsker du at stille yderligere spørgsmål om højdevækst eller vil du bede om helbredsråd, skal du blot kontakte lægen via applikationen . Så glem det ikke Hent ja lige nu.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Sådan øger du din højde: Er der noget, jeg kan gøre?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvilke faktorer påvirker en persons højde?