Inklusive årsagerne til gigtgigt, hvad er urinsyre?

, Jakarta – Vidste du, at hver gang du spiser en mad, optager kroppen godt indhold, såsom protein og vitaminer, og kommer derefter af med affaldet. Nå, et af disse affaldsprodukter er urinsyre eller urinsyre urinsyre .

Urinsyre Det dannes, når din krop nedbryder puriner, som findes i nogle fødevarer, men kan også opstå, når celler dør og nedbrydes. Det meste af urinsyre ud af kroppen gennem urin, og dels gennem afføring. Men hvis du har niveauer urinsyre høj, kan det forårsage forskellige sygdomme, herunder gigt eller gigt. Her er anmeldelsen.

Årsagsniveau Urinsyre Højde i kroppen

Sats urinsyre Forhøjet blodtryk eller hyperurikæmi er et overskud af urinsyre i blodet. Denne tilstand opstår ofte, når dine nyrer ikke slipper effektivt af med urinsyre.

Flere ting kan være årsagen til nedsat urinsyrebortskaffelse, herunder at spise fødevarer rig på fedt, olie og sukker, være overvægtig, have diabetes og tage visse vanddrivende stoffer og indtage for meget alkohol.

Mens andre årsager, der er mindre almindelige, er at spise en masse fødevarer, der indeholder puriner, eller kroppen producerer for meget urinsyre. Følgende faktorer kan øge urinsyreniveauet eller: urinsyre være høj:

  • Diuretika (vandretentionsmidler).
  • Drik for meget alkohol.
  • genetik.
  • Hypothyroidisme (underaktiv skjoldbruskkirtel).
  • Lægemidler, der undertrykker immunsystemet.
  • Niacin eller vitamin B3.
  • Fedme.
  • psoriasis.
  • Spis mad med højt indhold af puriner, såsom lever, vildtkød, ansjoser, sardiner, saucer, tørrede bønner og ærter, svampe og andre.
  • Nyreinsufficiens (nyrernes manglende evne til at filtrere affald).
  • Tumorlysesyndrom (hurtig frigivelse af celler til blodet forårsaget af visse kræftformer eller kemoterapi for disse kræftformer).

Hvordan Urinsyre Forårsager gigt?

Generelt urinsyre niveauer eller urinsyre kan siges at være høj, hvis den er mere end 6 mg/dL for kvinder, og mere end 7 mg/dL for mænd. Høje urinsyreniveauer kan være et tegn på mange tilstande, herunder gigt.

Gigt er en form for gigt, når krystaller af urinsyre ophobes i leddene og forårsager intens smerte. Når du har denne sygdom, kan du mærke smerten i dine ankler, fødder, hænder, knæ og håndled. Sygdommen kan få det berørte område af kroppen til at svulme, rødme og føles ubehageligt og kan begrænse dit bevægelsesområde.

Læs også: Kend de stadier af gigtsygdom, der skal overvåges

Hvornår skal man gå til lægen?

At have høje urinsyreniveauer er ikke rigtig en sygdom eller tilstand, der skal behandles, hvis det ikke forårsager symptomer. Det kan dog være et tegn på gigt.

Hvis du oplever symptomer på gigt, bør du søge læge for at bekræfte en diagnose og få den rigtige behandling. Nu kan du gå til lægen uden at skulle stå i kø ved at bestille tid via appen , du ved.

Læs også: Lad være med at slippe det, det er 5 farer for gigt, hvis det ikke bliver behandlet

For at undgå den smertefulde gigtsygdom er her måder, du kan gøre:

  • Tab dig, hvis du er overvægtig.
  • Vær opmærksom på den type mad, du spiser. Begræns dit indtag af majssirup, fruktose, indmad, rødt kød, fisk og alkoholholdige drikkevarer.

Læs også: Er der et naturligt middel til behandling af gigt?

Det er forklaringen på urinsyre hvilket kan være et tegn på gigt. Glem ikke Hent Ansøgning nu også for at gøre det nemmere for dig at få den mest komplette sundhedsløsning.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Højt urinsyreniveau.
WebMD. Tilgået 2020. Hvad er en urinsyreblodprøve?
Cleveland Clinic. Tilgået i 2020. Højt urinsyreniveau