Kød, der vokser på huden, kan være et tegn på kræft

, Jakarta – Du behøver ikke at blive overrasket, når du ser en klump eller kød vokse, fordi det ikke nødvendigvis er en tumor eller kræft. Ikke alt kød, der vokser på huden, er farligt. Dette voksende kød er blødt, slapt og kødfarvet eller lidt mørkere i farven.

Alle kan få kød dyrket. Imidlertid forekommer generelt voksende kød hos voksne, ældre, ofte rub, og også personer, der er overvægtige eller diabetikere. Disse godartede hudvækster vises ofte efter middelalderen.

Desværre vides det ikke præcist, hvad der får dette kød til at vokse. Voksende kød kan have små stilke forbundet til overfladen af ​​huden. Disse hudvækster er normalt smertefri, kan ikke forstørres og viser ikke visse ændringer.

Husk, at det ikke altid er farligt at dyrke kød. Kød, der vokser på huden, skal tages i betragtning, fordi nogle hudsygdomme har en placering. Derudover har nogle hudsygdomme en markant placering som fx fiskeøjet.

Fiskeøjne kan kun vokse på fødderne, der ofte får kontinuerligt tryk og friktion. Mens kødet vokser på ryggen eller ansigtet, kan det skyldes:

1. Lipoma er en klump fyldt med fedt.

2. Cyster er klumper fyldt med vand.

3. Melanom er hudkræft.

Dette voksende kød har normalt en lille størrelse på omkring 2-5 millimeter og kan forstørres. Voksende kød kan forekomme i alle dele af kroppen, såsom armhuler, lår, øjenlåg, hals, bryst, under brysterne og også under baldernes folder. Vokser dog oftere i armhulen og nakkeområdet.

Voksende kød er dannet af et netværk af løsnede kollagenfibre og blodkar omgivet af hud.

Dannelsen af ​​voksende kød menes at være udløst af hyppig friktion af huden med tøj eller visse kropsdele. Generelt har voksende kød en farve, der ligner din huds farve. Denne del kan dog være mørkere i farven.

Selvom de ofte tænkes på at ligne vorter, er de faktisk forskellige. Vortekød har en tendens til at have en lidt ru tekstur, hvorimod spiret kød ikke har. Desuden vokser kødet som en klump, hvorimod vorten ikke gør det.

Dyrkning af kødbehandling

Grundlæggende afhænger trinene til at helbrede det voksende kød af årsagen. Hvis det er forårsaget af en infektion, der forårsager pus og byld, vil lægen normalt ordinere antibiotika.

Ikke alt dyrkning af kød kræver operation, afhængigt af karakteristika og årsager, og om det er generende eller ej. Undgå at klemme eller skrabe det voksende kød, da dette kan føre til infektion og andre uønskede komplikationer.

Voksende kød, der er meget lille, vil normalt gå væk af sig selv. Men hvis den er større i størrelsen, har du brug for hjælp fra en hudlæge til at fjerne den.

Her er nogle måder at fjerne spiret kød på, som du bør kende, herunder:

1. Ligase med kirurgiske tråde for at afskære blodtilførslen til det voksende kødvæv.

2. Kryoterapi eller fryseterapi, ved at fryse dyrket kød ved hjælp af flydende nitrogen.

3. Kirurgisk fjernelse ved at skære det voksende kød af med en saks eller en skalpel.

4. Elektrokirurgi, ved at brænde væv i voksende kød ved hjælp af højfrekvent elektrisk energi.

Husk, at dyrkning af kød ikke er noget, der smitter. Det voksende kød kan dog dukke op igen, selvom det er blevet fjernet på nogle af de ovenfor beskrevne måder.

For at finde ud af, hvad der egentlig foregår, skal du drøfte din tilstand med en hudlæge på . Gennem appen , får du den rigtige diagnose fra lægen. Konsultation bliver mere praktisk via Snak eller Stemme/videoopkald i app . Kom nu, Hent appen er nu på App Store og Google Play!

Læs også:

  • Kønsvorter, find ud af årsagen
  • 4 typer hudsygdomme at holde øje med
  • Fiskeøjne, usynlige, men forstyrrende fodtrin