Overvej dette, når du vælger et hamsterbur

"Der er flere tips til at vælge et hamsterbur, som du skal overveje, før du beslutter dig for at beholde det. En af betingelserne er at give ham faciliteter til at spille.”

Jakarta – Har du tænkt dig at beholde en hamster? Hvis det er tilfældet, skal du overveje flere vigtige faktorer, hvoraf en er valget af buret. Det anbefales at vælge et bur, der er stort, sikkert og nemt at rengøre. Her er nogle af de krav, der er nødvendige for at vælge et hamsterbur:

Læs også: Det er de forskellige typer leguaner med meget unikke former

1. Burtype

Den første ting at overveje, når du vælger et hamsterbur, er typen. Der findes flere typer hamsterbure, såsom et trådbur med plastikbund, et plastikglimmerbur med masser af partikler og rør eller et glasakvarium med låg. Hvert bur har sine egne fordele og ulemper med hensyn til nem rengøring, ventilation og sikkerhed.

Du skal også være opmærksom på hamsterens drive og evne til at tygge. Nogle gange tygger de deres egne bure, så trådbure anbefales ikke. I stedet rådes det til at lægge masser af tyggetøj i buret.

2. Let at rengøre

Tips til at vælge det næste hamsterbur er et, der er nemt at rengøre. Generelt vælger folk trådbure med plastikbund, fordi de er nemme at rengøre. Du løfter blot bunden af ​​buret, og gør rent efter behov. Jo flere partikler i buret, jo sværere bliver rengøringsprocessen. Udover trådbure med plastbund er akvariebure også nemme at rengøre, selvom de er ret tunge.

3. Hav god ventilation

De bedst ventilerede bure er trådbure med plastbund. Akvariebure og plastglimmer med rør i har en tendens til at være lukkede, så luftcirkulationen i buret ikke fungerer ordentligt. Selvom de er godt ventilerede, giver trådbure med plastbund ikke meget beskyttelse mod vind. Derfor er det tilrådeligt at sætte buret indendørs.

4. Vær opmærksom på burets størrelse

Størrelsen på buret kan justeres efter hamstertypen. For at holde ham aktiv og sund, er det tilrådeligt at vælge et bur med en stor størrelse. Giv plads nok til at løbe og lege. Hvis rummet er stort nok, kan du tilføje rørpartikler og hjul, som han kan lege med.

Læs også: Meget yndig hamstertype

5. Vær opmærksom på burets sikkerhed

Hvis du vælger et trådbur med plastikbund, skal du være opmærksom på afstanden mellem stængerne. Lad den ikke blive større end din hamsters kropsstørrelse, så den ikke slipper ud. Køb ikke et bur med vandrette ledninger, da dette vil give din hamster mulighed for at klatre over. Sørg for, at burdøren er forsvarligt låst, da nogle hamstere er meget gode til at åbne døre.

6. Giv legetøj i bur

Tip til at vælge et hamsterbur dernæst er at sørge for legetøj i buret. Hamstere skal have drejelige hjul i buret. Sørg dog for, at hjulene er i henhold til kroppens størrelse. Ideelt set bør hjulet have en solid overflade og ingen stænger til at understøtte det, så ingen lemmer eller kropsdele på hamsteren bliver fanget.

7. Giv et sted at grave

Uanset hvilken type bur du vælger, skal du sørge for et sted at grave. Denne ene facilitet kan laves ved at stable savsmuld som en base. Pulver er nyttigt som et gnavermedium. Vær opmærksom på typen af ​​savsmuld, for ikke alt savsmuld er sikkert og velegnet til hamsterstrøelse. Brug ikke savsmuld fra cedertræ, fyrretræ eller andet savsmuld, der indeholder phenol, da det kan beskadige hamsterens åndedrætssystem, lever og hud.

Udover at være et medium til gnavere, er tykt savsmuld på bunden af ​​buret nyttigt til at absorbere hamsterurin, så buret forbliver tørt. Glem ikke at rense og udskifte savsmuldet, hvis det føles snavset for hamsterens bekvemmelighed.

Læs også: Vær opmærksom på dette, når du laver et leguanbur

Det er nogle tips til at vælge et hamsterbur. Hvis du har problemer med at gøre det eller har problemer med dit kæledyrs helbred, bedes du diskutere problemet med din dyrlæge i ansøgningen , Ja.

Reference:
Gran Pet. Fået adgang i 2021. Vælg det bedste bur til din syriske hamster.
PDSA.org. Tilgået i 2021. Det ideelle hjem til din hamster.