Dette er faren for ubehandlede panikanfald

Jakarta - Det er naturligt for nogen at føle sig paniske, når de laver noget nyt eller møder mange mennesker. Du bør dog være opmærksom, hvis du oplever overdreven paniktilstande uden nogen åbenbar grund.

Læs også: Har du brug for at vide, dette er forskellen mellem panikanfald og angstanfald

Panikanfald opstår generelt pludseligt uden en klar trigger, og du oplever en tilstand af overdreven panik. Panikanfald opstår generelt inden for et par minutter til et par timer. Hvis denne tilstand ikke behandles med det samme, kan gentagne panikanfald forårsage panikangst eller andre lidelser i din mentale sundhed.

Kend farerne ved ubehandlede panikanfald

Generelt er der adskillige symptomer, der er tegn på et panikanfald, såsom overdreven svedtendens, følelse af rastløshed og nogle gange tænkning ud over fornuft eller irrationel. En person, der oplever et panikanfald, føler generelt overdreven frygt. Ikke nok med det, så sker der også fysiske ændringer, såsom tør mund, spændte muskler, åndenød, hurtigere puls, brystsmerter, kvalme og endda besvimelse.

Panikanfald kan forekomme på omkring 5 til 10 minutter hos mennesker med panikanfald. Generelt, efter at denne tilstand er håndteret korrekt, føler de syge sig trætte og efterlader overdreven frygt, så folk med panikanfald generelt undgår de tilstande, der udløser panikanfald. Tøv ikke med at kontakte det nærmeste hospital, når du oplever nogle af de symptomer, der er tegn på et panikanfald.

Udover at være i stand til at forstyrre daglige aktiviteter, kan panikanfald, der ikke behandles, være farlige for den syges mentale sundhed. Ubehandlede panikanfald udløser nye fobier eller frygt hos mennesker med panikanfald. Derudover har de syge svært ved at socialisere, hvilket gør at de syge er tilbageholdende med at mødes med mange mennesker.

Læs også: Dette er forskellen mellem et hjerteanfald og et panikanfald

Derudover er mennesker med panikanfald mere tilbøjelige til at få depression. Panikanfald, der ikke kan overvindes, udløser stressniveauer hos den ramte. Uløst stress udløser panikanfald ramte til at opleve depression. Håndter straks denne tilstand, så mental sundhed opretholdes. Ellers kan der opstå selvmordstanker som følge af et panikanfald, der ikke håndteres ordentligt.

Panikanfald kan få patienter til at bruge narkotiske stoffer for at berolige sig selv på en nemmere og hurtigere måde. Ikke kun mental sundhed, brugen af ​​narkotika og andre ulovlige stoffer udløser også forstyrrelser i kroppens sundhed, der fører til kroniske sygdomme.

Overvind panikanfald med disse flere måder

Når en person oplever et panikanfald, vil hjernen instruere nervesystemet til at reagere på modstand eller undgåelse. Denne tilstand får kroppen til at producere kemikalier, der udløser adrenalin, øget hjertefrekvens og ændringer i vejrtrækningsmønstre. Der er flere faktorer, der får en person til at opleve panikanfald, såsom stress, humørsvingninger, genetiske faktorer og traumatiske oplevelser, der er gået forbi.

Læs også: Panikanfald Angreb, hvordan skal man håndtere det?

Men bare rolig, der er flere behandlinger, der kan gøres for at håndtere panikanfald, såsom at bruge beroligende midler eller lave kognitiv adfærdsterapi til at behandle panikanfald. I kognitiv adfærdsterapi lærer de syge at overvinde følelser af panik og frygt forårsaget af visse faktorer.

Reference:
Mayo Clinic. Hentet i 2019. Panikanfald
Bedre sundhed. Tilgået i 2019. Panikanfald
Medscape. Besøgt 2019. Hvad er komplikationerne ved panikangst