Det er 5 typer tomater, der er gode for helbredet

, Jakarta – Tomater har længe været kendt for deres gode sundhedsmæssige fordele, især for at bevare en sund hud. I en tomat er der en naturlig antioxidant kaldet lycopen, som kan hjælpe med at bekæmpe virkningerne af kræftfremkaldende frie radikaler. Men ikke kun for huden, faktisk har tomater en række fordele, lige fra tilstrækkelig kropsernæring til forebyggelse af kræftangreb.

Læs også: 5 fordele ved tomater til skønhed

Udover lycopen indeholder tomater også andre antioxidanter som f.eks polyphenol , naringenin , og chlorogensyre . Tomater er også gode til indtagelse, fordi de er lave i kalorier og fedt, men rige på carotenoider, lutein, vitamin A, C-vitamin, folat og kalium. Denne ene frugt er rigelig og nem at finde på markedet. Der er fem typer tomater, som du skal kende.

1. Grøntsagstomat

Dette udtryk er knyttet til de typer tomater, der almindeligvis findes på markedet. Der er også dem der kalder dem "almindelige tomater" og har en karakteristisk uregelmæssig form, disse tomater kan være runde eller lidt ovale i formen. Denne type frugt bruges ofte som supplement til madlavningen, fordi den har en blød konsistens, så den ikke ødelægger retten.

2. Tomatæble

Navnet æbletomater, fordi denne type tomat har en form, som et æble, med en tæt tekstur. I modsætning til vegetabilske tomater er æbletomater mere velegnede til at blive brugt som juice eller spises direkte, fordi de har en smag, der plejer at være sød. Udover at lave juice, bruges æbletomater også ofte til at lave frugtsalater og grøntsagssalater.

Læs også: Disse 7 fordele ved tomater til sundhed

3. Tomat Oval

Gondol-tomater aka ovale tomater er også nemme at finde på markedet. Denne type tomat har en oval form og en lidt mindre størrelse end almindelige tomater. Alligevel har disse tomater et tykkere skind og kan opbevares i længere tid.

4. Grøn tomat

Denne type tomat har et grønt udseende og hud. Sammenlignet med andre typer tomater har grønne tomater en sejere tekstur, fordi de indeholder mindre vand. Set fra historien er grønne tomater en type tomat, der høstes for tidligt.

5. Cherrytomater

Denne tomat har en lille størrelse og en lys rød farve som et kirsebær. Denne type tomat har en ret sød smag og indeholder meget vand. Cherrytomater bruges ofte i salater eller spises rå.

Ud over at kende typerne af tomater, er det også godt at vide, hvad der er de sunde fordele ved denne mad. Faktisk har tomater længe været antaget at være i stand til at forebygge eller lindre symptomerne på visse sygdomme, såsom kræft, sænkning af forhøjet blodtryk, opretholdelse af et sundt hjerte og blodkar, opretholdelse af sund hud og opretholdelse af øjensundhed. Derudover er tomater også gode til indtagelse af personer med diabetes og fedme, fordi det kan hjælpe med at holde vægten.

Alligevel kræver sandheden om de sunde fordele ved tomater stadig yderligere beviser og forskning. Det skader dog aldrig at inkludere denne type mad i din daglige kost for at få de sunde fordele ved næringsindholdet i tomater.

Læs også: Disse er 3 gode fordele ved tomater for skønheden i din ansigtshud

Har du et helbredsproblem og har brug for ekspertrådgivning med det samme? Spørg lægen i appen lige. Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!