Farerne ved at spise ofte ved at bruge Styrofoam

, Jakarta – Hvor ofte bruger du styropor som madbeholder? Normalt når man køber mad med hjem, bruger nogle restauranter eller fastfoodrestauranter ofte styropor at rumme mad. Dette materiale har mange fordele som madindpakning, nemlig billigt, ikke nemt at lække, let og praktisk at bruge. Det er derfor, mange fødevareleverandører og restauranter kan lide at bruge madbeholdere lavet af styropor . Men ved du, at bag alle disse praktiske ting er der farer for kroppens sundhed.

Fra et kemisk synspunkt, styropor inkluderet i typen af ​​plast eller polymer. Dette materiale indeholder monomerer, herunder styren, benzen og formalin, som er kendt for at have en række negative indvirkninger på kroppens sundhed. Indholdet af styren kan for eksempel reducere produktionen af ​​røde blodlegemer, som kroppen har brug for til at transportere madstivelse og ilt gennem hele kroppen. Som følge heraf kan en persons nervefunktion blive forstyrret, så han vil opleve træthed, rastløshed og søvnbesvær. Styren kan også påvirke fosterets tilstand gennem moderens moderkage og potentielt forurene modermælken. Styren kan forurene fødevarer på følgende måder:

  • Fedt i mad . Fødevarer, der indeholder højt fedtindhold, har et større potentiale for at blive forurenet med styren end fødevarer med lavt fedtindhold.
  • Madopbevaringstid . Jo længere mad der opbevares i Styrofoam, jo ​​mere styrenindhold overføres til maden.
  • Varm mad . Jo højere temperatur er maden i styropor , jo lettere er det for styren at overføre til maden. Dette kan forårsage skade på rygmarven, problemer med skjoldbruskkirtlen, til anæmi.

Derudover er indholdet af benzen også meget farligt. Benzen, der kommer ind i kroppen, vil blive lagret i blodvævet. Dette indhold er ikke opløseligt i vand, så det kan ikke udskilles gennem urin eller afføring, og vil ophobes i fedt i kroppen. Det er det, der forårsager kræft. Benzenindholdet vil bevæge sig hurtigt, når det udsættes for varm damp fra den mad, der lægges i styropor .

WHO fastslår dog, at styren ikke vil udgøre en sundhedsfare, hvis dets niveauer ikke overstiger 5000 ppm, der kommer ind i kroppen. Mens beholderen lavet af styropor som ofte bruges, udsender kun sterina så meget som omkring 0,55 ppm. Food and Drug Supervisory Agency (BPOM) udtalte også, at: styropor stadig sikker at bruge til mad.

Sådan forhindrer du den dårlige påvirkning af Styrofoam

Der er dog ikke noget problem, hvis vi forsøger at minimere eller forhindre, at vores kroppe bliver negativt påvirket af styropor .

  • Brug ikke styropor gentagne gange. Efter én brug skal du straks knuse og smide væk.
  • Sørg for, at maden ikke kommer i direkte kontakt med styropor . Du kan give plastik eller rispapir som underlag til styropor .
  • Undgå at opvarme mad ved hjælp af beholdere styropor eller hælde varm mad i en beholder lavet af det.
  • For fødevarer, der er fede, fedtede og bruger alkohol, bør du ikke bruge styropor som en beholder.

Ikke kun sundhedsskadeligt, styropor spiller også en rolle i at forårsage global opvarmning , fordi styropor kan kun nedbrydes i en periode på 500 år. Så prøv at undgå at bruge Styrofoam, når du køber mad ( Læs også: Kvalme efter at have spist, hvorfor? ). Er du syg og har brug for helbredsrådgivning, skal du blot kontakte lægen via appen . Tal om klager og bed om lægemiddelanbefalinger fra lægen igennem Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.