Ikke dum, mor skal vide, hvordan man øger børns koncentration

, Jakarta – Nysgerrigheden hos børn, der stadig er meget høje, gør det ofte svært for ham at fokusere på én ting. Desværre får dette ofte forældre til at tro, at deres børn er dovne og ikke ønsker at lære.

Faktisk handler koncentration ikke om viljen. Ifølge Dr. Laurie Mcnelles, en udviklingsekspert for børn og unge ved York University, koncentrerer sig om alder, forventninger og miljøfaktorer. Enhver forælder har også brug for at vide om udviklingsstadierne for et barns koncentration.

Børns koncentrationsudviklingsstadier

Faktisk udvikler børns koncentration sig alt efter deres alder. Nå, her er stadierne af koncentrationsudvikling i henhold til babyens alder, nemlig:

1-2 år gammel

I denne alder er børn i stand til at huske ting, såsom deres yndlingsdukke og de mennesker, de møder hver dag. Men hans evne til at koncentrere sig er stadig begrænset, hvilket kun er omkring 1-3 minutter og afhænger af dets tiltrækningskraft.

Det skyldes, at sansernes, hjernens og andres funktioner stadig er i deres vorden. Børn i denne alder har stor nysgerrighed, så de har en tendens til at bevæge sig meget, udforske og prøve forskellige ting, som gør det svært at fokusere på én ting i lange perioder.

Læs også: Hukommelsen falder på grund af mangel på søvn, virkelig?

Citeret fra siden CHOC børn, spil til at træne koncentration, nemlig:

  • Gåder med et par stykker;

  • Indsættelse af genstande i form af tal og bogstaver i beholdere, der har huller i henhold til deres form;

  • Arranger store blokke.

2-3 år gammel

Evnen til at koncentrere sig og huske børn i denne alder begynder at stige. Din lille er i stand til at synge teksten til en sang, som han ofte lytter til, og er i stand til at koncentrere sig i 3-5 minutter. Din lille er dog også nem at skifte fra den aktivitet, han laver i øjeblikket, til noget mere interessant.

Læs også: Gå ikke i panik! Her er 9 effektive måder at overvinde en grædende baby

Sådan træner du koncentrationen af ​​børn i alderen 2-3 år:

  • Træn barnet til at gennemføre aktiviteten, opmuntr det for eksempel til at kunne arrangere gåde indtil slutningen, eller når mor læser en bog. Bed din lille om at blive ved med at lytte, indtil moderen er færdig med at læse bogen.

  • Kommuniker ofte alene med ham og bed din lille om at fokusere på at lytte.

3-4 år gammel

Koncentrations- og huskeniveauet for børn bliver bedre. Din lille er i stand til at koncentrere sig længere, hvilket er omkring 5-10 minutter. I denne alder bør moderen opmuntre hende til fysiske aktiviteter, der er meget gavnlige for udviklingen af ​​hendes sanse- og motorik, og så den lille kan udforske omgivelserne.

Sådan træner du koncentrationen af ​​børn i alderen 3-4 år:

  • Lær børn at svømme, fordi denne sport er nyttig til at stimulere sansesanserne, koncentrationen og højre og venstre hjerne.
  • Bed dit barn om at genfortælle en bog, han lige har læst, eller en film, han har set.
  • Giv legetøj, der kan skilles ad, såsom robotter, dukkehuse og andre. Lad ham lave det selv.
  • Lær at tage tøj på og opknappe.

Læs også: Baby Pludselig Tradewinds, Pas på Wonder Week

Tips til at øge børns koncentration i skolealderen

Der er flere måder, man kan gøre for at øge koncentrationen af ​​børn, når de er i skole, nemlig:

  • Balancer studietid og hvile

Efter barnet kommer hjem fra skole, lad det hvile et stykke tid. Tilstrækkelig hvile gør barnets hjerne og krop frisk og genoplivet, så det kan koncentrere sig mere.

  • Begræns at se og spille gadgets

Lad ikke dit barn blive afhængig af fjernsyn og forskellige ting gadgets , så han vil ikke studere. Undersøgelser offentliggjort i International Journal of Applied Research afsløret, er der negative virkninger af at bruge gadgets på børn, såsom ADHD, taleforsinkelser og depression.

  • Disciplinede børn

Mens du studerer, bed barnet om at sidde i oprejst stilling ved studiebordet. Lad ikke børn lære, mens de sover, leger noget og andet.

  • Giv børn næringsstofindtag til hjernen

Citeret fra siden WebMD, Giv din lille en nærende morgenmad, inden han går i skole. Fødevarer rige på jernindhold såsom kød, fisk, nødder og grøntsager er også meget nødvendige for udviklingen af ​​børns hjerne og intelligens.

Hvis du har brug for hjælp, så tøv ikke med at spørge en sagkyndig læge direkte gennem ansøgningen . Lægen er til enhver tid klar til at hjælpe med at besvare alle mors og babys sundhedsproblemer. Du kan nu gå til det nærmeste hospital til behandling ved hjælp af applikationen , du ved!

Reference:
Dhende, T.R. 2019. Hentet 2020. Effekten af ​​at bruge gadgets på børns psykologi. International Journal of Applied Research 5(8): 157-160.
CHOC Børne. Tilgået 2020. Børns udvikling: Aldre og stadier.
WebMD. Tilgået 2020. 7 Brain Foods for Kids.