Genkend symptomerne på presbyopi, en øjensygdom, der gør dig ufokuseret

, Jakarta – Begynder du at have problemer med at se en genstand på tæt hold? Det kan være, at du har presbyopi. Presbyopi er en tilstand, hvor øjet gradvist mister sin evne til at fokusere på nærliggende genstande. Denne tilstand er normal at opstå, når folk bliver ældre. Presbyopi er mest almindelig i begyndelsen til midten af ​​40'erne og kan blive værre indtil 65 års alderen. Derfor er presbyopi også kendt som gammelt øje. Normalt vil en person indse, at han har presbyopi, når han skal læse en bog eller avis, han skal holde sin arm væk, så den kan læses. Så hvad er de andre symptomer på presbyopi? Lad os finde ud af det her.

Symptomer på presbyopi vil ikke umiddelbart blive bemærket af patienter, fordi denne tilstand udvikler sig gradvist. Normalt vil en person først indse symptomerne efter at have passeret en alder af 40 år. Du kan genkende presbyopi fra følgende symptomer:

1. Besvær med at læse på normal afstand

Personer med presbyopi vil have svært ved at læse på normal afstand. Dette skyldes, at hans syn bliver sløret ved normal læseafstand. Derfor er de syge ofte nødt til at holde læsebogen på større afstand for at se bogstaverne tydeligere.

2. Sker ofte sammen

Ikke nok med det, presbyopi får også syge til at have svært ved at læse små bogstaver. Derfor skeler de syge ofte, når de læser noget. Hvis du ofte skeler, når du læser, bør du straks få tjekket dine øjne hos en læge, fordi du kan have presbyopi.

3. Brug for mere belysning, når du læser

Alle har virkelig brug for tilstrækkelig belysning for at læse. Men i tilfælde af presbyopi har personer med presbyopi normalt brug for stærkere belysning end personer med normalt syn for at kunne læse.

4. Hovedpine

Et andet symptom på presbyopi er, når du har hovedpine eller dine øjne bliver ømme efter at have læst eller udført arbejde, der kræver, at du ofte fokuserer på nærbilleder. Dette skyldes, at øjets evne til at se genstande på nært hold er faldet, så øjnene skal gøre en større indsats for at se genstande på nært hold. Som et resultat vil øjennerverne blive trætte og gøre øjne og hoved spændte. Hvis du oplever dette, skal du straks tale med din læge.

Desværre kan denne gamle øjensygdom ikke forhindres, fordi denne tilstand er resultatet af ældningsprocessen. Selv en person, der aldrig har haft synsproblemer før, kan udvikle presbyopi. Så de handlinger, der kan udføres for presbyopiske øjne, er kun nyttige til at hjælpe øjnene med at fokusere på objekter på nært hold. Patienter kan bruge hjælpemidler, såsom briller, kontaktlinser, linseimplantater eller hornhindeindlæg for at hjælpe med at se tæt på. Derudover kan patienter også udføre kirurgiske procedurer til behandling af presbyopiske øjne, såsom: ledende keratoplastik , LASEK, LASIK , og fotorefraktiv keratektomi (PRK). Du kan først tale med din læge om, hvad der er den bedste metode til at behandle din presbyopi.

Du kan også tale om de helbredsproblemer, du oplever, ved at bruge applikationen , du ved. Det er nemt, bare kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak , og læge klar til at hjælpe dig når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • 6 fakta om presbyopi aka ufokuserede øjne
  • 7 nemme måder at bevare øjensundheden på
  • Nærsynethed Sygdomme på grund af alder?