Pas på 7 typer fødevarer, der kan udløse ledsmerter

, Jakarta – Gigt er en generel betegnelse, der inkluderer tilstande, der deler ledsmerter og betændelse. Der er mange typer af arthritis, herunder leddegigt, slidgigt og psoriasisgigt.

Typisk behandling involverer betændelse og smertestillende medicin. Selvom der ikke er en enkelt diæt at følge, er det stadig tilrådeligt at inkludere anti-inflammatoriske fødevarer i kosten og begrænse fødevarer, der kan udløse ledsmerter.

Læs også: Ledsmerter bør bevæge sig mere aktivt

1. Stegt og forarbejdet mad

Forskere ved Mount Sinai School of Medicine forskede i sygdomsforebyggelse gennem kost. I deres 2009 undersøgelse viste, at reduktion af mængden af ​​stegte og forarbejdede fødevarer kan reducere inflammation og faktisk hjælpe med at genoprette kroppens naturlige forsvar.

Reducer derfor mængden af ​​stegte og forarbejdede fødevarer, såsom stegt kød og frosne fødevarer, og medtag derefter flere grøntsager og frugter i din kost.

2. Fødevarer forarbejdet ved høje temperaturer

Reduktion af mængden af ​​mad tilberedt ved høje temperaturer i kosten kan potentielt hjælpe med at reducere blodniveauer af AGE'er (Advanced Glycation End-products). Advanced glycation end products (AGEs) er toksiner, der opstår, når maden opvarmes, bages, steges eller pasteuriseres.

AGE'er kan beskadige visse proteiner i kroppen, og kroppen forsøger at nedbryde disse AGE'er ved hjælp af cytokiner, som er inflammatoriske budbringere. Afhængigt af hvor AGE opstår kan dette føre til gigt eller andre former for betændelse.

3. Sukker og raffinerede kulhydrater

Høje mængder sukker i kosten resulterer i en stigning i AGE'er, som kan forårsage betændelse. Reducer forbruget af slik, forarbejdede fødevarer, hvidt mel bagværk og sodavand for at reducere gigtsmerter.

Læs også: 5 typer af sport, der er sikre at udføre, når ledsmerter

4. Mejeriprodukter

Mejeriprodukter kan bidrage til gigtsmerter på grund af den type protein, de indeholder. For nogle mennesker kan dette protein irritere vævene omkring deres led. Andre, der lever med gigt, har haft succes med at skifte til en vegansk kost, som slet ikke indeholder animalske produkter. I stedet for at få protein fra kød og mælkeprodukter, hvor de fleste proteinkilder er fra grøntsager, såsom spinat, jordnøddesmør, tofu, bønner, linser og quinoa.

5. Alkohol og tobak

Brug af tobak og alkohol kan forårsage en række sundhedsproblemer, herunder nogle, der kan påvirke leddene. Rygere er i risiko for at udvikle leddegigt, mens de, der indtager alkohol, har en højere risiko for at udvikle gigt.

Læs også: Årsager til ledsmerter, når du lige vågner

Sunde led kræver en afbalanceret kost, fysisk aktivitet og tilstrækkelig mængde hvile, som alt sammen kan kompromitteres af alkohol- og tobaksforbrug. Reducer drikkeri og rygning, og forbedre spisevaner med sunde valg, regelmæssig motion og kvalitetssøvn.

6. Salt og konserveringsmidler

Mange fødevarer indeholder overskydende salt og andre konserveringsmidler, der kan forårsage gigt. At reducere saltforbruget kan faktisk hjælpe med at overvinde gigt. Selvom de er nemme at bruge, er madvarer i mikrobølgeovn ofte meget høje i natrium.

7. Majsolie

Mange bagværk og snacks indeholder majs eller andre olier, der er høje i omega-6 fedtsyrer. Selvom disse snacks kan tilfredsstille appetitten, kan de virkelig udløse betændelse. Flere undersøgelser har fundet ud af, at fiskeolie, som indeholder omega-3 fedtsyrer, kan hjælpe med at lindre ledsmerter hos visse mennesker. Erstat fødevarer, der indeholder omega-6 fedtsyrer, med sunde, anti-inflammatoriske omega-3 alternativer, såsom olivenolie, nødder, hørfrø og græskarfrø.

Hvis du vil vide mere om de typer fødevarer, der kan udløse ledsmerter, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge, du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .