Myte eller fakta, sød mad forårsager Sugar Rush

, Jakarta – Hvem kan ikke lide sød mad? Nogle gange kan det at spise sukkerholdige fødevarer hjælpe dig med at fremme et hjerteskifte til det bedre. Mange siger dog, at det er bedre at begrænse forbruget af søde fødevarer, især hos børn, fordi man frygter, at det kan forårsage Sukker rus . Denne tilstand menes at være en bivirkning, når en person spiser fødevarer, der indeholder for meget sukker.

Læs også: Disse er fordelene ved at spise søde fødevarer

Normalt nogen, der oplever Sukker rus vil have overdreven fysisk eller psykologisk aktivitet eller hyperaktivitet. Både børn og voksne bør ikke indtage sukkerholdige fødevarer i overskud. At spise for mange sukkerholdige fødevarer kan føre til forskellige risici for kroniske sygdomme, såsom fedme. Men er det rigtigt, at søde fødevarer kan have en effekt? Sukker rus ? Der er ikke noget galt med at se anmeldelser om Sukker rus , her.

Sugar Rush, myte eller fakta?

Nogle gange, når du føler dig træt, følelsesladet og i dårligt humør, er en af ​​de ting, der kan forbedre dit humør, at spise noget sødt. Uanset om det er mad, drikkevarer eller snacks, der indeholder sukker. Ud over at blive betragtet som ret effektiv til at forbedre humøret, anses det også for at forårsage bivirkninger, som f.eks. Sukker rus .

Sukker rus kendt som en tilstand, hvor en person bliver mere aktiv eller hyperaktiv efter at have indtaget sukkerholdige fødevarer eller drikkevarer. Ikke kun hos børn, kan disse bivirkninger også opleves af voksne. Men er det rigtigt, at sugar rush er en bivirkning af søde fødevarer? Sukker er faktisk et af de fødevaretilsætningsstoffer, der er tilbøjelige til at forårsage forskellige negative virkninger på sundheden, men sukker kan ikke udløse aktive eller hyperaktive tilstande pludseligt.

Læs også: Kend den normale sukkerniveaugrænse for kroppen

Forskere gennemgår en undersøgelse, efter tidligere i 1970'erne en amerikansk allergiker, Benjamin Feingold, fjernede tilsat sukker fra børns kost, fordi de blev anset for at udløse hyperaktivitet. I 1995 blev en metaanalyse af 23 undersøgelser offentliggjort i Journal of American Medical Association nævner, at sukker ikke har nogen effekt på børn.

Ikke nok med det, et studie i Neurovidenskab og bioadfærdsanmeldelser , analyserede 31 undersøgelser af 1.259 deltagere om sammenhængen mellem kulhydratforbrug og humøreffekter. Resultatet? Indtagelse af kulhydrater eller sukker i overskud kan faktisk forårsage bivirkningen af ​​træthed. Dette er naturligvis meget i modstrid med betingelserne Sukker rus . Forskerne, der har lavet denne undersøgelse, håber, at offentligheden bliver mere opmærksom på det Sukker rus, er bare en myte og er mere optaget af sundhed ved at begrænse sukkerindtaget på grund af risikoen for at forårsage sygdom i kroppen.

Virkningen af ​​at indtage for meget sukker

Ingen Sukker rus Så du bør kende nogle af de påvirkninger, du kan opleve på dit helbred, når du indtager for meget sukker, såsom:

1.Fedme

Indtagelse af for meget sukker kan øge risikoen for fedme.

2. Hjertelidelser

At spise for meget sukker kan forårsage forskellige helbredsproblemer, hvoraf en er risikoen for hjerteproblemer. Derudover kan overdreven forbrug af sukker forårsage åreforkalkning.

3. Acne

Vidste du, at indtagelse af for meget sukker øger risikoen for akne? Dette skyldes en stigning i blodsukker og insulin, som forårsager en stigning i androgenhormoner, olieproduktion og hudbetændelse, som kan spille en rolle i at forårsage acne.

Læs også: 4 typer sød mad til mennesker med diabetes

Det er nogle af de effekter, der kan opleves, hvis du indtager for meget sukker. Det er bedre at begrænse forbruget af sukker om dagen, så kroppens sundhed opretholdes. Du kan bruge appen at spørge lægen direkte om det daglige sukkerindtag, som kroppen har brug for. Du kan også finde ud af andre fødevaretilsætningsstoffer, der har naturlig sødme, så du kan undgå at indtage sukker.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. 11 grunde til, at for meget sukker er dårligt for dig.
The Guardians. Tilgået 2020. Får børn virkelig Sugar Rushes?
National Library of Medicine. Tilgået 2020. Sugar Rush eller Sugar Crash? En metaanalyse af kulhydrateffekter på humør.