Hvordan vælger man mad til spurve?

"Det foder, du giver spurve, skal være acceptabelt og have det rigtige næringsindhold til at opfylde deres daglige ernæringsbehov."

Jakarta – Fugle er blevet en type kæledyr, der er blevet mere og mere efterspurgt på det seneste. Alligevel er det, ligesom andre typer kæledyr, heller ikke ligefrem let at holde fugle. Du skal kunne passe godt på dem, holde fuglene og deres bure rene og give det bedste foder til at opfylde deres ernæringsbehov.

At give mad til spurve

Som gråspurve. Du kan nemt finde denne fugl i naturen. Så når du beslutter dig for at beholde denne lille fugl, så sørg for, at du kan tage dig af den såvel som når denne fugl lever frit.

Dette inkluderer fodring. De fleste af de typer foder, du giver disse fugle, er erstatninger for det foder, de finder i naturen. Det betyder, at dette erstatningsfoder skal være acceptabelt for spurvene. For at undgå muligheden for negative påvirkninger på grund af ernæringsmangler og fordøjelsesforstyrrelser, rådes du til at give en række forskellige foderstoffer.

Læs også: 5 bedste fodertyper til duer

Fodertyper såsom myrelarver, forskellige typer frugter og æg bør gives i frisk form. Placer spisestedet ikke langt fra stedet, hvor du skal drikke. Ikke uden grund, hvor foderet ligger meget tæt på vandet vil det give vandsprøjt på foderet, så det rådner eller bliver hurtigere beskadiget.

Så undgå også at lægge foder et sted, der er i risiko for at blive udsat for fugleklatter. Dette vil forurene foderet og gøre fuglene mere modtagelige for infektion.

Nogle spurveejere kan også sprede sand på bunden af ​​volieren. Faktisk handler dette ikke kun om renlighed eller hygiejne, men der er en vigtig rolle, der hjælper med at holde spurve sunde. Det er vigtigt at bemærke, at teksturen af ​​det anvendte sand ikke bør være skarp.

Læs også: Her er interessante fakta om finken

Årsagen er, at fugle vil indtage sand i små mængder for at hjælpe processen med fordøjelse af foder. Kort sagt vil sandet hjælpe med at udjævne det forbrugte foder, mens det frigiver næringsstoffer i maven. Du kan også blive rådet til at putte medicinsk trækul i buret for at hjælpe med at fjerne toksiner fra maven og tarmene.

Sparrow Grundfoder

De fleste af spurvene, der lever vildt i naturen, spiser risfrø. Alligevel, hvis de holdes, er spurve i stand til at tilpasse sig typen af ​​foderhirse og valnødder. Mindre hirse er vigtig for alle vilde spurve, mens større spurve som voksnæbbe også kan lide valnødder.

Hirse med en lille størrelse, der stadig er opstammet, menes at give vigtige næringsstoffer til fugle. Brune ris, der nogle gange findes i fuglefoderblandinger, kan indtages af spurve med stærkere næb. Sørg dog for at være forsigtig, når du giver ris som fuglefoder.

Læs også: Dette er grunden til, at papegøjer er beskyttede dyr

Glem ikke, sørg for, at alle de foderkorn, du giver, er rene, støvfrie, tørre og af den bedste kvalitet. Ikke uden grund kan fugle meget let blive inficeret med bakterier, der findes i foder med dårlig kvalitet.

Det er endnu bedre, hvis du køber hver fodertype separat. Rens skindet for frøene og smag til. Vær også opmærksom på foderets udløbsdato, så du ikke giver fuglefoder, der ikke længere er muligt.

Hvis der er usædvanlige symptomer hos spurvefugle, kan du straks spørge din dyrlæge, hvordan du håndterer dem korrekt. Sørg derfor for at have Hentog har en app på din telefon.

Reference:

Wrenblog. Tilgået i 2021. Fodring af fugle – Spurve.