7 måder at sænke triglycerider i blodet

Jakarta - At spise fed mad for ofte vil få kolesterolniveauet i blodet til at stige. Det er rigtigt, men det er ikke det eneste, man skal bekymre sig om. Ud over kolesterolniveauet bør du være opmærksom på triglyceridniveauet i blodet. Årsagen er, at jo højere antallet af triglycerider i blodet er, jo mere sårbar er kroppen over for at opleve forskellige farlige sygdomme, såsom slagtilfælde, diabetes, blokering af blodkar, over for koronar hjertesygdom.

Hvis triglyceridniveauet i dit blod overstiger 1,7 mmol/L eller 150 mg/dl, kan du sige, at du har høje triglyceridniveauer i dit blod. Ikke kun voksne og ældre, teenagere kan også opleve det. Normalt er folk, der er over 50 år og har hjertesygdomme, voksne kvinder, gravide og ammende kvinder og personer med fedme mere tilbøjelige til det.

Nå, så triglyceridniveauet i kroppen kan kontrolleres, skal du gøre følgende:

1. Vælg fødevarer med et højt fiberindhold

For det første skal du være smart i at vælge den mad, du indtager. Sørg for at spise mad, der er rig på fibre, for de kan reducere optagelsen af ​​sukker og fedt i tyndtarmen. Frugt og grønt er kilder til fiber, som du kan vælge i din daglige menu.

2. Vælg mad med lavt kulhydratindhold

Det næste er mad med lavt kulhydratindhold. Ligesom sukker vil ophobningen af ​​kulhydrater få triglyceridniveauet i blodet til at stige. Undersøgelser viser, at de, der spiser en diæt med lavt kulhydrat, har en tendens til at opleve en betydelig reduktion af triglycerider.

Læs også: 5 nemme tips til at slippe af med mavefedt

3. Reducer transfedtindtaget

Triglyceridophobning kan også forekomme, hvis du spiser for mange fødevarer, der indeholder transfedt, såsom stegt mad eller bagværk. Ikke kun triglyceridniveauer, indtagelse af transfedtholdige fødevarer udløser også høje niveauer af LDL eller dårligt kolesterol og øger risikoen for hjertesygdomme.

4. Reducer sukkerindtaget

I fødevarer vil sukker blive omdannet til triglycerider, så jo mere du spiser mad med højt sukkerindhold, vil der være en ophobning af triglycerider i blodet. Regeringen anbefaler et maksimalt dagligt sukkerforbrug på kun fire spiseskefulde om dagen. Så hvis du vil undgå forskellige sygdomme forårsaget af højt blodsukker, skal du reducere dit sukkerindtag.

5. Indtagelse af fødevarer, der indeholder umættede fedtstoffer

Umættede fedtsyrer kan hjælpe med at sænke triglyceridniveauet i blodet. Typer af fødevarer såsom vegetabilske olier, avocadoer, nødder, olivenolie og fed fisk er rige kilder til umættede fedtsyrer, som du kan indtage på daglig basis.

6. Juster din kost

Overspisning er bestemt ikke godt for helbredet, for der vil være en ophobning af kalorier i kroppen, som bliver til fedt, hvis du ikke balancerer det med aktivitet. Efter at have spist, vil kroppen frigive insulin, som fungerer til at transportere sukker, der skal bruges som energi. For høje insulinniveauer vil skabe en ophobning af sukker og triglycerider, der udløser fedme og diabetes.

7. Træningsrutine

Selvfølgelig skal du balancere det med træning. Ikke kun at sænke triglycerider, regelmæssig motion hjælper også med at vedligeholde og øge din krops immunitet, så du altid vil være sund og rask. Det er bedst at afsætte 30 minutter hver morgen til at træne.

Læs også: Antal næringsstoffer, som den menneskelige krop har brug for

Det var syv nemme måder, du kan prøve at sænke triglyceridniveauet i blodet på. Uanset hvilke symptomer du oplever og føler dig usædvanlig, så spørg din læge med det samme, så det ikke er for sent at få behandling. Brug appen så det er nemmere for dig at kommunikere. Ansøgning du kan også bruge den til at købe medicin eller tjekke laboratoriet. Kom nu, Hent nu!