Hvordan trimmer man neglene korrekt?

, Jakarta – At tage sig af negle er en enkel, men vigtig del af selvpleje. Korte, velplejede negle ser ikke kun pæne ud, men reducerer også risikoen for snavs og bakterier, der kan forårsage infektion.

Klipning af negle bør ikke gøres skødesløst. Det er vigtigt at trimme dine negle på den rigtige måde, så du kan undgå almindelige negleproblemer, som f.eks hangnail eller indgroede tånegle.

Læs også: Vil du have smukke negle? Her er hemmeligheden

Sådan klipper du negle korrekt

Selvom det kan virke nemt at klippe dine negle, er der nogle vigtige trin, du skal følge for at få dem klippet ordentligt.

Sådan trimmer du dine negle korrekt baseret på anbefalinger fra hudlæger:

  • Blødgør negle

Det bedste tidspunkt at klippe dine negle er umiddelbart efter et brusebad eller et bad. Men hvis det ikke er muligt, læg dine negle i blød i varmt vand i et par minutter for at blødgøre dem, før du trimmer dem.

  • Brug det rigtige værktøj

Brug negleklippere til at trimme fingernegle og tånegleklippere til at trimme dine tånegle. Husk at rense din negleklipper hver måned.

Hvordan man steriliserer det kan gøres ved at sætte en lille børste i blød i en skål indeholdende 70-90 procent isopropylalkohol. Brug derefter børsten til at skrubbe neglesaksen. Skyl apparatet med varmt vand og tør det, før det opbevares.

  • Form fingernegle bliver runde

Den korrekte måde at klippe negle på er at klippe neglene næsten lige. Brug derefter en neglefil eller smergelbræt til at runde neglene lidt i hjørnerne, da dette vil holde dem stærke og forhindre dem i at klæbe til ting som f.eks. tøj.

  • Klip tånegle lige

For at forhindre risikoen for indgroede tånegle, bør tånegle trimmes lige. Tånegle vokser langsommere end fingernegle, så du behøver muligvis ikke klippe dem så ofte.

  • Undgå at skære neglebånd

Neglebåndet beskytter negleroden, så det er vigtigt at undgå at skære eller skubbe neglebåndet tilbage. Når du skærer eller renser dine neglebånd, er det lettere for bakterier og andre bakterier at trænge ind i din krop og forårsage infektion. Nogle gange kan det tage lang tid for en negleinfektion at rydde op.

Læs også: Kan skæring af neglebånd virkelig forårsage paronychia?

  • Fugt negle efter trimning

Du skal fugte dine hænder og fødder, inklusive dine negle og neglebånd hver dag. Jo tykkere fugtighedscreme, jo bedre. Dette er vigtigt, især når luften er tør, fordi tørre negle er mere tilbøjelige til at revne.

Nå, det er den rigtige måde at klippe negle på. Bruger du neglelak eller neglelak, så giv dine negle regelmæssige pauser, så luft og fugt kan nå og forhindre misfarvning af dine negle. Stop vanen med at bide dine negle, for det kan beskadige neglene og få dem til at knække nemt.

Negle er en afspejling af dit generelle helbred. Hvis du bemærker ændringer i farve, tekstur eller form på dine negle, skal du straks kontakte en autoriseret hudlæge. Mens nogle ændringer er harmløse, er der ændringer, der kan være et tegn på en sygdom, såsom melanom, eller en infektion, såsom en neglesvampeinfektion.

Læs også: Vigtigheden af ​​at klippe negle for at forhindre Corona-virus

Hvis du føler, at der er usædvanlige ændringer i dine negle, skal du bare tale med din læge via appen . Hent Først skal du bruge applikationen, så du til enhver tid kan bede om sundhedsråd fra en professionel og betroet læge.

Reference:
American Academy of Dermatology. Tilgået 2020. Sådan trimmer du dine negle.
The Guardians. Tilgået 2020. Sådan klipper du og passer dine negle korrekt.