Hvordan vælger man det rigtige hamsterbur?

, Jakarta – Buret er en af ​​de vigtige ting og skal overvejes, når man holder dyr, herunder hamstere. På trods af at have en mini kropsstørrelse, betyder det ikke, at hamstere også kan og bør have et lille bur. Faktisk er der tips og anbefalede ideelle størrelser til at vælge hamsterbur.

Du kan måske forestille dig et lille hamsterbur med et hjul eller et stykke legetøj at lege med. Det bliver ofte beskrevet som det "ideelle hamsterbur" og er helt i orden. Vær dog opmærksom på størrelsen af ​​boksen eller hamsterburet. For små hamstere, prøv at vælge et bur, der er 15 tommer langt og 12 tommer højt eller mere.

Læs også: Dette er den rigtige måde at holde en hamster derhjemme

Guide til at holde hamstere hjemme

Hamsterburets størrelse skal tilpasses kroppens størrelse og fysisk aktivitet. Hamstere er faktisk små dyr, men hamstere har et aktivitetsniveau, der ikke er meget anderledes end andre dyr. Derfor er det vigtigt at give hamsteren tilstrækkelig plads til bevægelse og ikke at gøre det svært for ham.

Disse dyr elsker også at lege. Udover kassen kan du bruge et mellemstort akvarium til at være et hamsterbur. På den måde kan kæledyr nemt bevæge sig. Tilføj noget legetøj, såsom et hjul til hamsteren til fysisk aktivitet. På den måde vil hamsterburet føles sjovere og gøre ham godt tilpas.

Et akvarium, der har et gulvareal på mindst 60 cm, kan være en mulighed for et hamsterbur. Udover at være opmærksom på størrelsen er det også vigtigt at sikre hamsterburets sikkerhed og renlighed. Sørg for at dække akvariegulvet med en base lavet af savsmuld eller specielt hamstersand.

Læs også: 4 tips til valg af kæledyr til børn

Det anbefales altid at skifte strøelse i hamsterburet, mindst en gang om ugen. Derudover er det også vigtigt at rengøre buret regelmæssigt med varmt vand og sæbe. For at gøre din hamster mere behagelig og altid sund, skal hamsterburet placeres i et varmt rum og væk fra direkte sollys.

Størrelsen på hamsterburet skal tages i betragtning, men der er en anden ting, der ikke er mindre vigtig, nemlig bunden af ​​buret. Størrelsen for den anvendte base skal også tages i betragtning. Grunden er, at basen i buret har en funktion til at absorbere hamsterurin og skabe en følelse af komfort i hamsterburet. Hvis underlaget ikke er godt, vil komforten i hamsterburet selvfølgelig falde.

For at være mere sikker og komfortabel skal du sørge for at bruge en base, der er 2 tommer eller 5 cm fra bunden af ​​buret. Vælg det bedste materiale til basen i hamsterburet. Det anbefales ikke at bruge en sokkel lavet af fyrretræ eller cedertræ. Fordi denne type træ kan skade hamsteren og forårsage ubehag.

I stedet kan du bruge en base lavet af papir, cellulosefiber eller aspespåner. Undgå også at forveksle din hamster med for mange mønstre eller genstande i buret. Vælg derfor en base, der har en neutral farve og undgå at tilføje yderligere farve til hamsterburets base.

Læs også: Sådan får du børn til at elske dyr, siden de var små

Et ubehageligt bur kan påvirke din hamster, herunder hans helbred. Hvis din hamster eller andet kæledyr har symptomer på sygdom, skal du straks tage det med til nærmeste dyrlægeklinik. Du kan også bruge appen til at kontakte din dyrlæge og dele dine symptomer. Kontakt dyrlægen via video/taleopkald eller chat. Download her!

Reference
PetMD. Fået adgang i 2021. Hamster Care 101: How to Care For Your Hamster.
RSPCA.gov.uk. Tilgået i 2021. Hamstere.
IDN-tider. Fået adgang i 2021. 7 måder at opdrætte hamstere på for begyndere, det er nemt!