Middle Child er sårbart over for Middle Child Syndrome, virkelig?

, Jakarta - At have en bror og søster er virkelig meget behageligt. Som barn skal man have haft venner at lege med, så ens barndomsdage ikke var kedelige. Men hvis du er mellembarn, har du måske hørt udtrykket mellembarns syndrom . Så tror du, at denne tilstand er sand, eller er det bare en myte?

Mellembarns syndrom eller mellembarnssyndrom er troen på, at mellembørn er udstødt eller endda forsømt på grund af deres fødselsrækkefølge. Nogle børn kan ifølge mange have visse personligheds- og relationskarakteristika som følge af at være mellembarnet.

Læs også:Mellembarnsfakta, der nogle gange er anderledes end ældste og yngste

Er mellembarnssyndrom virkeligt?

I 1964 udviklede Alfred Adler en teori om betydningen af ​​fødselsorden for personlighedsudvikling. I teorien hævder han, at et barns fødselsrækkefølge i høj grad påvirker deres psykologiske udvikling.

Ifølge Alfred Adlers fødselsrækkefølge-teori kan et barn have flere personlighedsegenskaber, afhængigt af hans fødselsrækkefølge. Som det første barn, der føler sig mere magtfuldt, det yngste barn, der er forkælet, eller det mellemste barn, der normalt er roligt, men ofte ignoreret.

Denne teori åbner vejen for et dybere blik på, hvordan fødselsrækkefølgen påvirker en persons psykologiske udvikling. Adlers teori er dog kun en teori, og forskning siden da har vist modstridende resultater om virkningen af ​​fødselsrækkefølge.

Mellembarns syndrom opstår normalt, fordi mellembarnet ofte ikke bliver rost som sin bror eller forkælet som sin søster. Som et resultat får dette dem til at føle sig udstødt eller ignoreret. Mellembørn kan føle, at ingen forstår eller lytter til, hvad de siger. Han er også ofte jaloux, fordi hans storebror kan lave de sjove ting først, mens al opmærksomheden derhjemme er rettet mod hans søster, der er det yngste barn.

Læs også: Ældste, mellemste eller yngste? Dette er barnets personlighed baseret på fødselsorden

Karakteristika for Middle Child Syndrome

Hvis du er født som mellembarn, kan der være nogle karakteristika, der er fælles for mellembørn, såsom:

Personlighed

Mellembarnet har en personlighed, der ofte bliver overskygget af sine andre søskende. Den ældre bror er viljestærk, og den yngre bror er et forkælet barn. Deres personlighed kan være dæmpet af deres søskende, så de er normalt stille eller korthjertede børn.

Forbindelse

Mellembørn kan have svært ved at føle sig ligestillet med deres søskende i forældreforhold. Ældre søskende påtager sig ofte mere ansvar, mens yngre søskende er meget forkælede af deres forældre. Mellembarnet er heller ikke meget opmærksom.

Konkurrence

Mellembørn føler ofte behov for at konkurrere med deres brødre og søstre om forældrenes opmærksomhed. De kan konkurrere om opmærksomhed mellem søskende, da de risikerer at blive ignoreret af en af ​​dem. Men nogle gange kan de også være en fredsbringer.

favorisering

Mellembørn føler generelt ikke, at de er yndlingsbarnet i familien. Favoritisme kan eksistere for det ældste barn, der ses som specielt, eller for det yngste barn, der ses som det mest yndige barn. Mellembarnet er et sted midt imellem og kan ikke være nogen af ​​forældrenes favorit.

Læs også: Er det rigtigt, at det ældste barn er klogere?

Mellembarnssyndrom hos voksne

Nogle mennesker tror, ​​at mellembarnssyndrom kan have en permanent indvirkning på børn, når de vokser til voksne. Hvis de ovennævnte karakteristika er korrekte, kan det at være mellembarn føre til en række negative effekter langt op i voksenalderen.

Deres personligheder kan være afstumpet sammenlignet med andre voksnes personligheder omkring dem. De kan endda have svært ved at føle, at de faktisk kunne være en "favorit" som en ven eller som en kollega.

Men hver enkelt forældres forældremønster er bestemt forskelligt, og det er meget muligt, at forældre kan bekymre sig mere eller dele deres kærlighed ligeligt til alle børn, så mellembarns syndrom sker muligvis ikke.

Lad os lave en aftale med en børnelæge på det nærmeste hospital ved hjælp af ! Du kan spørge om den rigtige forældrestil for hvert barn. På den måde kan barnet måske vokse til et bedre menneske uden at føle sig tilsidesat af sine forældre.

Reference:
Healthline. Hentet 2021. Fødselsorden og personlighed: Videnskaben bag Middle Child Syndrome.
Forældre. Hentet 2021. Middle Child Syndrome: Alt hvad du behøver at vide.
Psykologi i dag. Hentet 2021. Middle Child Syndrome.