Disse sårbehandlinger til hjemmet, du har brug for at kende

, Jakarta – Et åbent sår er en skade, der involverer ydre eller indre skader på kropsvæv, normalt involverer huden. Næsten alle vil opleve et åbent sår på et tidspunkt i deres liv. De fleste åbne sår er mindre og kan behandles hjemme.

Fald, ulykker med skarpe genstande og bilulykker er de mest almindelige årsager til åbne sår. I tilfælde af en alvorlig ulykke skal du straks søge lægehjælp. Dette gælder især, hvis der er meget blødning, eller det varer mere end 20 minutter.

Der er fire typer af åbne sår, som er klassificeret afhængigt af årsagen:

  • Afslidning

Afskrabning opstår, når huden gnider mod eller bliver ridset med en ru eller hård overflade. Normalt er der ikke meget blødning, men såret bør renses og renses for at undgå infektion.

  • Laceration

En flænge er et dybt snit eller rift i huden. Ulykker med knive, værktøj og maskiner er hyppige årsager til flænger. I tilfælde af dybe flænger kan blødningen være hurtig og omfattende.

  • Punktering

En punktering er et lille hul forårsaget af en lang, spids genstand, såsom en søm eller nål. Nogle gange kan kugler forårsage stiksår.

Punkturen bløder måske ikke meget, men den kan være dyb nok til at beskadige indre organer. Hvis du selv har et lille stiksår, skal du søge læge for at få en stivkrampesprøjte og forhindre infektion.

Læs også: 2 naturlige ingredienser, der kan behandle forbrændinger

  • Avulsion

Avulsion er en delvis eller fuldstændig rivning af huden og det underliggende væv. Avulsions forekommer normalt under alvorlige ulykker, såsom kropsskadende ulykker, eksplosioner og skud, der resulterer i kraftige, hurtige blødninger.

Behandling af sår i hjemmet

Mindre skader kan behandles hjemme. Først skal du vaske og desinficere såret for at fjerne alt snavs og snavs. Brug direkte tryk og elevation for at kontrollere blødning og hævelse.

Når du pakker et sår, skal du altid bruge en steril bandage eller bandage. Meget små sår kan hele uden bandage. Du skal holde såret rent og tørt i fem dage. Sørg også for at hvile og ikke bevæge den skadede kropsdel ​​for meget.

Læs også: Spyt heler sår, virkelig?

Smerter følger normalt med såret. Du kan bruge acetaminophen (Tylenol) i henhold til anvisningerne på pakken. Undgå produkter med aspirin, da de kan forårsage eller forlænge blødning.

Påfør is, hvis du har blå mærker eller hævelse, og undgå at samle sårskorpene op. Hvis du bruger tid udendørs, skal du påføre solbeskyttelse (SPF) 30 på området, indtil det heler helt.

Når du har et mindre eller mere alvorligt åbent sår, er det vigtigt at handle hurtigt. Nogle åbne sår kan behandles hjemme, men det er ikke altid tilfældet.

Du har brug for lægehjælp, hvis du har et dybt sår, eller hvis du bløder voldsomt. Dette vil sikre, at du får den mest passende behandling og reducere din risiko for komplikationer og infektion.

Selvom du kan behandle nogle sår derhjemme, bør du se en læge, hvis:

  1. Åbent sår dybere end 1/2 tomme

  2. Blødning stopper ikke ved direkte tryk

  3. Blødning varer mere end 20 minutter

  4. Blødning er resultatet af en alvorlig ulykke

Vil du vide mere om hjemmesårpleje, samt andre helbredsproblemer, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Tal med en læge , du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .