3 sygdomme, der er sårbare over for at angribe prostata

, Jakarta - Prostatakirtlen er et organ i det mandlige reproduktionssystem, der er på størrelse med en valnød og er placeret i bunden af ​​blæren. Urin og sæd, der kommer ud af kroppen, passerer gennem et tyndt rør fra urinrøret, eller Mr P strømmer gennem prostatakirtlen. Den alkaliske væske, der produceres af prostatakirtlen, nærer sæden og forlader urinrøret, når ejakulation forekommer.

Prostata gennemgår dobbelt vækst gennem hele livet. Den første gang opstår, når en person går gennem puberteten, som er drevet af kønshormoner produceret af testiklerne. Dette kan tilskynde prostata til at nå en gennemsnitsvægt på 20 gram. Den anden vækstspurt vil opstå, når en mand kommer i trediverne.

Prostatasygdom, der opstår hos en person, er generelt forårsaget af aldring, hvor omkring 25 procent af mænd i alderen 55 år og derover har en problematisk prostatatilstand. Dette vil stige til 50 procent, når en mand kommer ind i en alder af 70 år. Desuden kan prostatasygdom, der opstår, ikke forårsage symptomer.

Hvis du er en mand, der er gået ind i en alder af 50 til 60 år, så prøv at spørge din læge om helbredet for din prostata. Hvis du har en historie med prostatasygdom i din familie, så prøv at spørge din læge om det. Tidlig forebyggelse er bedre gjort, før de forårsager nogle sygdomme i prostata.

Læs også: Prostatakræft, et spøgelse for mænd

Typer af sygdomme i prostata

De tre mest almindelige sygdomme i prostata er betændelse i prostata (prostatitis), ikke-cancerøs forstørrelse af prostata eller BPH ( Benign prostatahyperplasi ), og prostatacancer. En eller flere sygdomme kan forekomme hos en mand. Følgende er en forklaring på disse sygdomme:

  1. Betændelse i prostata (prostatitis)

En af de sygdomme, der kan angribe prostata, er betændelse i prostata eller prostatitis. Denne inflammatoriske sygdom kan ramme mænd i alle aldre. Imidlertid er prostatitis mere almindelig hos mænd mellem 30 og 50 år. Prostatitis kan være forårsaget af bakterier og ikke-bakterier. Ved betændelse forårsaget af bakterier kan antibiotika behandle problemet godt.

Så i ikke-bakteriel prostatitis er en type prostatitis, der ofte opstår og er svær at behandle. Symptomer, der opstår, kan variere mellem de syge. Der er ingen specifik test, der kan diagnosticere betændelse i prostata. Derfor skal lægen finde den mulige årsag til de symptomer, der opstår, inden der stilles en diagnose.

Læs også: 6 årsager til prostatakræft

  1. BPH (benign prostatahyperplasi)

Ikke-cancerøs forstørrelse af prostata eller benign prostatahyperplasi (BPH) er mere almindelig hos ældre mænd. Denne sygdom er ikke livstruende, men den kan påvirke en persons livskvalitet betydeligt. Forstørrelse af prostata får urinrøret til at indsnævres og lægger pres på bunden af ​​blæren og blokerer derved for strømmen af ​​urin.

Når dette sker, vil symptomerne på BPH ( Benign prostatahyperplasi ) er smerte, når man prøver at tisse. Dette sker, fordi den urin, der er i blæren, er svær at udstøde. Dette er kendt som akut urinretention. Dette kan forårsage skade på nyrefunktionen hos den syge.

  1. Prostatakræft

Prostatakræft rammer generelt mænd over 50 år. Årsagen til denne sygdom er ikke kendt med sikkerhed. Alder og familiehistorie siges dog at have indflydelse. I begyndelsen forekommer kræftceller kun i prostatakirtlen, hvorefter de spredes og angriber det vaskulære og lymfesystem. Hvis det er alvorligt, kan kræftcellerne angribe knoglen.

Læs også: Prostata og brok, her er hvad du behøver for at kende forskellen

Det er nogle af de sygdomme, der er tilbøjelige til at forekomme i prostata. Hvis du har spørgsmål om prostatasygdom, lægen fra klar til at hjælpe. Vejen er med Hent Ansøgning i smartphone du!