Disse er 7 endemiske sygdomme i Indonesien

, Jakarta – En sygdom siges at være endemisk, hvis sygdommen fortsætter med at inficere en bestemt befolkning eller område. Dette gør, at hver region kan have forskellige endemiske sygdomme. Nå, klima er en af ​​årsagerne, der gør endemiske sygdomme forskellige i hver region.

Der er flere sygdomme, der er blevet endemiske i Indonesien. Fordi Indonesien har et tropisk klima, er sygdomme, der er blevet endemiske, denguefeber, malaria og tuberkulose. Her er om endemiske sygdomme i Indonesien, som du har brug for at kende.

Læs også: Corona-pandemi bliver endemisk? Dette er forklaringen

Endemiske sygdomme i Indonesien

Selvom folk er vant til endemiske sygdomme, kan endemiske sygdomme faktisk have en bred indvirkning, især for mennesker i udviklingslande. Årsagen er, at endemiske sygdomme kan forårsage ujævn udvikling, vanskelig befolkningskontrol, økonomiske vanskeligheder og vanskelige at forebygge og behandle. Her er nogle sygdomme, der er blevet endemiske i Indonesien:

1. Dengue hæmoragisk feber (DHF)

Dengue hæmoragisk feber (DHF) er en af ​​de endemiske sygdomme, der har krævet en hel del ofre i Indonesien. Denne sygdom er forårsaget af dengue-virus, som overføres gennem myggestik Aedes aegypti. Denne sygdom opstår ofte i regntiden, hvor der er masser af vandpytter, som er et yndet sted for myg at lægge æg på.

En person, der har DHF, er normalt karakteriseret ved symptomer på høj feber, svær hovedpine, smerter bag øjnene, led- og muskelsmerter, opkastning og hududslæt. Disse symptomer opstår normalt 6 dage efter infektion og varer i 10 dage. I alvorlige tilfælde kan dengue forårsage blødning og risikere at forårsage død, hvis den ikke behandles med det samme.

2. Malaria

Udover denguefeber er malaria en sygdom, der er blevet endemisk i Indonesien. Denne sygdom er også forårsaget af myggestik Anopheles hunner, der indeholder Plasmodium, parasitten, der forårsager malaria. Malaria er generelt karakteriseret ved feber, kulderystelser, hovedpine, kvalme eller opkastning.

3. Tuberkulose

Tuberkulose er en sygdom forårsaget af bakterier Mycobacterium tuberculosis. Disse bakterier inficerer generelt lungerne - lunger, men kan også angribe lymfeknuder og knogler. Fordi det generelt angriber lungerne, er tuberkulose karakteriseret ved langvarig hoste, brystsmerter, feber, nattesved og pludseligt vægttab.

Læs også: Reducer stigmatisering, genkend 5 fakta om TB

4. Hepatitis

Hepatitis er en sygdom forårsaget af hepatitisvirus. Denne sygdom, som er blevet endemisk i Indonesien, har fem typer, nemlig hepatitis A, B, C, D og E. Hver type har forskellige symptomer og sværhedsgrad. Bortset fra Indonesien er hepatitis også blevet en endemisk sygdom i Myanmar, Kina og andre sydøstasiatiske lande.

5. Spedalskhed

Spedalskhed er en sygdom, der angriber hud og nerver. Denne tilstand er forårsaget af infektion Mycobacterium leprae . Symptomer forårsaget af spedalskhed omfatter hvide pletter, følelsesløshed på huden og en prikkende følelse af unormale muskler i hænder eller fødder.

6. Leptospirose

Leptospirose er forårsaget af bakterier Leptospira interrogans overføres gennem dyreurin. Denne tilstand er meget modtagelig for angreb på individer, der har direkte kontakt med dyr, såsom landmænd og arbejdere på slagterier. Mennesker, der lever med dårlige sanitære forhold, har også tendens til at være modtagelige for denne sygdom. Nogle af symptomerne forårsaget af leptospirose omfatter høj feber, hovedpine, muskelsmerter, gulsot, opkastning, diarré og hududslæt.

7. Filariasis

Du må have hørt om elefantsyge. Nå, filariasis er et andet navn for elefantiasis. Denne sygdom er en infektionssygdom forårsaget af filarial orminfektion. Overførsel er forårsaget af myggestik. Filariasis kan forårsage handicap og ubehag på grund af hævelse i forskellige dele af kroppen.

Læs også: Filariasis kan forebygges, gør disse 5 ting

Det er nogle endemiske sygdomme i Indonesien. Pas på din krops sundhed for at undgå de endemiske sygdomme ovenfor. Lav en sund kost, få nok søvn, opretholde god personlig hygiejne og indtag vitaminer regelmæssigt. Har du brug for vitaminer, kan du købe dem i helsebutikken i appen . Bare klik, så vil ordren blive leveret til dig med det samme.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Malaria.
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået i 2021. Denguefeber.
American Lung Association. Tilgået i 2021. Tuberkulose.