Vaner, der kan udløse vandlopper på fødderne

"Vandloppe er den mest almindelige type ringorm, der angriber fødderne. Alligevel kan dette hudproblem også sprede sig til hænderne. Kløe og en ubehagelig følelse vil være de vigtigste symptomer på vandlopper. Hvad var egentlig årsagen?"

Jakarta – Også kaldet tinea pedis, Vandlopper opstår ikke på grund af lus, men på grund af svampeinfektioner i hår, hudvæv og finger- og tånegle. Disse svampe er klassificeret som dermatofytter eller kræver keratin som et sted at yngle.

Keratin er et lag protein på huden. Dens hovedopgave er at yde beskyttelse til hår, hud og negle. Hvis keratinen har problemer eller er inficeret med svampe, er hovedpåvirkningen skader på negle og hud.

Faktisk vil enhver form for svamp ikke være til stede, hvis din hud holdes ren og ikke fugtig. Så hvis huden på hænder og fødder er våd, varm og fugtig i for lang tid, vil svamp helt sikkert opstå meget let.

Læs også: Genstridige vandlopper, dette er en nem måde at håndtere dem på

Vaner forårsager vandlopper på fødderne

Nå, det viser sig, at der er nogle dårlige vaner, der udløser udseendet af vandlopper på fødderne. Desværre er denne vane gjort uden at være klar over det, nemlig:

  • Iført sko for smalle

Skostørrelser, der er for små, vil få dine fødder til at svede lettere og blive fugtige, især mellem tæerne. Ikke kun størrelse, skomateriale spiller også en rolle i fremkomsten af ​​vandlopper. Sko lavet af plastik eller gummi vil få dine fødder til at svede let.

Du kan forhindre fremkomsten af ​​vandlopper ved straks at tage skoene af og vaske fødderne efter aktiviteter. Tør derefter dine fødder helt med et håndklæde. Tør eventuelt skoene og brug noget andet.

Læs også: Her er hvad der sker med dine fødder, hvis du får vandlopper

  • Bruger ikke fodtøj i fugtige områder

Denne vane tages ofte for givet. Faktisk kan det udløse vandlopper at efterlade bare fødder og gå i fugtige områder, såsom swimmingpools, omklædningsrum eller badeværelser. Udover at være et ideelt sted for svampe at yngle, bliver området også brugt af andre mennesker. Det er ikke umuligt, at en af ​​dem bærer forurening.

  • Der er et sår på benet

Skader eller skader på fødderne kan udløse vækst af svampe, der forårsager vandlopper. Når såret er forurenet, vil svampen nemmere komme ind og inficere huden. Så behandl såret med det samme, og du bør dække det med en bandage for at undgå svampekontaminering.

  • Skifter ikke sokker og sko

Hvis du har sko på for længe, ​​bliver dine fødder let fugtige på grund af sved, især hvis vejret er varmt. Så du bør skifte dine sokker hver dag, fordi det ikke er umuligt for svamp at bebo dine sokker.

Læs også: Pas på diabetikere ramt af Tinea Pedis

Lad dig ikke bære de samme sokker igen og igen. Selvom du føler, at dine sokker ikke bliver våde af vand, kan de blive våde af sved. Vær også opmærksom på materialet på de sokker, du har på, prøv at vælge materialer, der er behagelige og nemme at absorbere sved, så dine fødder ikke bliver mere fugtige.

Fra nu af skal du undgå disse dårlige vaner, så dine fødder forbliver sunde og fri for vandlopper. Årsagen er, at vandlopper kan være smitsom, så personlig hygiejne skal absolut opretholdes. Men gå ikke i panik, hvis vandlopper angriber. Du kan direkte bede hudlægen om medicinen gennem ansøgningen . Så sørg for at du har Hentappen, ja!

Reference:
American Podiatric Medical Association. Tilgået 2021. Atlet's Foot.
Mayo Clinic. Tilgået 2021. Atlet's Foot.
amerikanske familielæger. Tilgået 2021. Dermatofytinfektioner.