Fobi med kakerlakker, her er hvordan man overvinder Katsaridafobi

"Når en person har en fobi for kakerlakker, kan han være meget hysterisk og bange, når der kommer kakerlakker foran ham. Faktisk er fobien for kakerlakker eller katsaridafobi ret almindelig, men nogle gange kan reaktionen på denne fobi føles irrationel, så det kan være nødvendigt at tage terapi for at overvinde det."

, Jakarta – Er du en af ​​dem, der er meget bange for kakerlakker? Bare rolig, denne tilstand er almindelig. Kakerlakker er et af de dyr, der ofte er en kilde til frygt, fordi mange tror, ​​at det er insekter, der bærer masser af bakterier, der kan forårsage sygdom. Kakerlakker bevæger sig også ofte hurtigt, og når de går på huden, føles det virkelig latterligt.

Derudover flyver kakerlakker nogle gange også og virker klar til at angribe. Så det er helt naturligt, at du føler dig væmmet af kakerlakker. Men hvis den frygt, du føler, er unaturlig og udløser overdreven angst, kan denne tilstand være et tegn på katsaridafobi eller en fobi for kakerlakker.

Læs også: Kakerlakker bider ikke, men kan gøre dig syg, her er grunden

Lær Katsaridafobi at kende

Selvom det er ulækkert, men de fleste stadig tør jage det væk ved hjælp af en kost eller andet værktøj. Men for dem, der oplever katsaridafobi, føles frygten for tilstedeværelsen af ​​kakerlakker i nærheden af ​​dem en smule overdreven og forårsager irrationel angst. Denne tilstand er klassificeret som en angstlidelse, fordi den hører til en bestemt fobi.

Folk, der lider af kakerlakfobi, er generelt klar over, at deres overdrevne frygt for kakerlakker faktisk er irrationel, men de ved ikke, hvordan de skal håndtere det. Mennesker med katsaridafobi føler, at de ikke har evnen til at kontrollere deres frygt.

Ud over at føle panik, er der flere symptomer, der indikerer, at en person har en fobi for kakerlakker, herunder:

  • Kvalme;
  • Mavepine;
  • Hovedpine;
  • Svært at trække vejret;
  • Kuldegysninger;
  • Angstanfald;
  • muskelspændinger;
  • Ekstrem angst;
  • Råber eller græder hysterisk;
  • Overdreven frygt;
  • Øget hjertefrekvens;
  • Undgå steder, hvor man kan støde på kakerlakker;
  • Ude af stand til at kontrollere frygten for kakerlakker.

Læs også: Førstehjælp ved bid af insekter

Hvordan man overvinder en fobi med kakerlakker

Der er flere handlinger, der faktisk kan tages for at overvinde en specifik fobi, såsom katsaridafobi. Hvis du konsulterer en psykolog eller psykiater, kan du blive anbefalet at deltage i terapi eller givet visse lægemidler for at lindre symptomer. Hjemmebehandlinger såsom anvendelse af afspændingsteknikker menes også at kunne lindre disse symptomer.

Her er nogle måder at overvinde fobier med kakerlakker, der kan gøres:

Kognitiv adfærdsterapi

I kognitiv adfærdsterapi vil den syge blive inviteret til at identificere de faktorer, der forårsager frygten for kakerlakker. Efter succesfuldt identificeret, vil terapeuten invitere til at ændre de negative tankemønstre og reaktioner på kakerlakker for at være mere rationelle.

Eksponeringsterapi

Gennem denne terapi vil den syge blive konfronteret direkte med det, han frygtede. Eksponering for disse frygtede genstande og situationer vil blive udført gradvist, såsom ved at se på billedet, være i ét rum, til at holde en kakerlak direkte,

Indtagelse af stoffer

For at lindre symptomerne kan din læge ordinere visse lægemidler til at tage. En række medicin kan hjælpe med at reducere sværhedsgraden af ​​symptomer, såsom angstdæmpende medicin og antidepressiva.

At lave afslapningsteknikker

Anvendelse af afspændingsteknikker kan også hjælpe med at reducere sværhedsgraden af ​​symptomer. En handling, der let kan gøres, er at anvende dybe vejrtrækningsteknikker, når symptomer opstår. På den måde bliver følelser og tanker senere roligere.

Læs også: Overført gennem dyr, disse er fakta om pesten

Vil du prøve terapi for at slippe af med fobier med kakerlakker som den ovenfor? Måske er det en god idé først at mødes med en psykolog eller psykiater på hospitalet. Tag det med det samme smartphone-mu og prøv at lave en tid på hospitalet vha . På denne måde behøver du ikke længere at stå i kø på hospitalet. Praktisk er det ikke? Lad os bruge appen nu!

Reference:
Optimistsind. Hentet 2021. Katsaridafobi.
Psych Times. Hentet 2021. Katsaridaphobia: Fear of Cockroaches.