Senil grå stær kan udløse grøn stær

, Jakarta - Blandt de forskellige typer grå stær er senil grå stær en af ​​de mest almindelige hos ældre. Hvis den behandles til tiden, forårsager senil grå stær sjældent alvorlige tilstande. Imidlertid kan forsinkelser i behandlingen på grund af forskellige årsager føre til komplikationer. En af de almindelige komplikationer ved senil grå stær er glaukom.

Grøn stær er skade på synsnerven, der forårsager synsforstyrrelser og blindhed. Denne tilstand er normalt forårsaget af højt tryk på øjeæblet. Når der opstår grøn stær, forstyrres synsnerven, som er en samling nervetråde, der forbinder nethinden med hjernen, så synsnerverne ikke formår at formidle det, de ser, til hjernen. Gradvist kan denne tilstand føre til et fuldstændigt tab af synsfunktion.

Læs også: Undervurder ikke glaukom, dette er faktum

Hvordan forårsager senil grå stær glaukom?

Før du diskuterer forholdet mellem senil katarakt og glaukom, skal du være opmærksom på, at senil katarakt har 4 stadier af grå stær modenhed, nemlig:

  1. Umoden grå stær. Denne type grå stær er karakteriseret ved en linse, der kun skifter farve til uigennemsigtig (hvidhed) på nogle få punkter.

  2. Moden grå stær. På dette stadium er hele linsens farve blevet uigennemsigtig.

  3. Hypermoden grå stær. Mere avancerede stadier af grå stær, der forårsager ændringer i linsens frontmembran. Membranen bliver rynket og krymper på grund af udledningen af ​​væske fra linsen.

  4. Morgans grå stær. Denne fase er den sidste fase af grå stær på grund af aldring.

Læs også: Genkend tegn og symptomer på grå stær hos ældre

Ikke alle typer grå stær kan forårsage glaukom. Men moden, hypermoden og morgagnisk senil grå stær kan udløse grøn stær. Vinkel-lukkende glaukom forekommer generelt i moden grå stær, hvorimod i hypermoden grå stær og morgagnisk glaukom vil åbenvinklet glaukom forekomme.

Vinkellukkende glaukom i moden grå stær opstår, fordi den linse, der har grå stær, er større end den normale linse, hvilket tvinger plads i øjets forkammer. I mellemtiden er åbenvinklet glaukom, der opstår i hypermoden grå stær, forårsaget af linsepartikler, der kommer ud af linsekappen og samler sig i øjeæblevæskeudløbet, som er placeret i øjets forkammer.

Læs også: Årsager til grå stær, du skal kende

Hvad skal man gøre?

Når grøn stær er forårsaget af grå stær, skal glaukom-behandling først foretages. Grøn stær kan behandles med lægemidler eller med laser. Den metode, din øjenlæge vælger, vil normalt afhænge af typen af ​​grøn stær og dens sværhedsgrad.

Når øjentrykket er kontrolleret, kan der opereres for at fjerne linsen, der har udviklet grå stær. Yderligere konsultation med en øjenlæge er nødvendig for at bestemme de bedste trin og behandlingsmetoder.

Regelmæssige øjenundersøgelser en gang om året kan hjælpe med at opdage grå stær tidligt. Fastlæggelsen af ​​det rigtige tidspunkt for operation af grå stær vil dog afhænge af modenhedsniveauet af grå stær, når det kommer til undersøgelse, den opfattede synsstyrke og øjensygdomme eller andre ledsagende sygdomme.

Det er en lille forklaring på senil grå stær, som kan øge risikoen for glaukom. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på appen , via funktion Kontakt læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist, du ønsker, kan gennemføres Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!