Ved, at dette er vigtigheden af ​​førægteskabelige sundhedstjek

, Jakarta - Når nogen og deres partner planlægger et bryllup, er der mange ting, der skal overvejes i forberedelsen. I vores land kan ceremonielle og økonomiske problemer være de første ting, der fanger potentielle pars opmærksomhed. Nå, de to ovenstående ting gør ofte, at andre vigtige ting ofte bliver glemt.

For eksempel at glemme alt om sundhedstjek før ægteskab, som faktisk er meget vigtige. Uvidenhed om potentielle par inklusive deres forældre kan være årsagen. Derudover er nogle gange de høje omkostninger også en overvejelse. Desuden, hvis parret har kendt hinanden i lang tid, føler de, at de ikke har nogen væsentlige helbredsproblemer, som følge heraf bliver denne form for test mindre og mindre en prioritet.

Faktisk førægteskabelige sundhedstjek eller førægteskabelig kontrol meget vigtigt, du ved. Fra et medicinsk synspunkt er førægteskabelige sundhedstjek dybest set et koncept for sund livsstil, som er vigtigt at gøre for at danne en sund og lykkelig familie. Derfor skal lysten og motivationen til et sundhedstjek eller et førægteskabelig tjek understøttes for par, der skal giftes.

Derudover kan denne sundhedstest også forebygge seksuelt overførte sygdomme, vira, der er skadelige for graviditeten, arvelige sygdomme og bestemme fertilitets-/infertilitetsstatus.

Læs også: Før-ægteskabstjek kan afgøre, at par kan få børn?

Sundhedstjek, der skal udføres

1. Blodprøve

Der findes forskellige typer blodprøver. Den mest standard er dog rutinehæmatologi til at bestemme generelle sundhedstilstande. Denne hæmatologiske blodprøve kan udføres af brudeparret.

Denne blodprøve kan også bruges til at undersøge muligheden for blodsygdomme, som kan gå i arv hos din lille. For eksempel blodsygdomme som thalassæmi og hæmofili. Derudover kan blodtypetesten også bruges til at se, om der er forskel på rhesus-blodet hos et kommende par, som potentielt kan skade fosteret.

2. Test for hiv, syfilis og hepatitis B

Et af formålene med førægteskabelige sundhedstjek er at tjekke for seksuelle sygdomme som HIV, syfilis og hepatitis B. Vær forsigtig, disse tre sygdomme er meget farlige. HIV kan forårsage død, hepatitis kan forårsage leverkræft, og syfilis kan overføres til fosteret.

Tja, hvis det kommende par er seksuelt aktive før ægteskabet, endsige har mere end én partner, skal ovenstående test udføres. Test for HIV og hepatitis sker ved at tage en blodprøve, mens påvisning af syfilis sker ved at tage en prøve af kønsvæske.

Læs også: 6 typer af undersøgelser, der er vigtige før ægteskab

3. LAMPE-test

LAGRE eller Toxoplasma , Røde hunde , Cytomegalovirus , og Herpes simplex er en sygdom forårsaget af bakterier. Denne sygdom er ret farlig, fordi den kan forårsage abort, for tidlig fødsel og føtale abnormiteter. Testen udføres ved at tage en blodprøve af den kommende hustru. Det anbefales, at TORCH-testen gennemføres 6 måneder før giftermålet, så der først kan foretages behandling, hvis det viser sig, at testresultatet er positivt.

4. Urintest

Førægteskabelige sundhedstjek kontrollerer også urin for at opdage nyre-, urinvejslidelser og stofskiftesygdomme. Denne urintest anbefales til både mænd og kvinder.

5. Fertilitetstest

Faktisk anbefales denne ene test mere til par, der har været gift i et år, men ikke har været gravide eller har børn. Men par, der ønsker at blive gift, er også okay med at få en fertilitetstest. I denne test kan manden lave en sædtest, mens kvinden foretager en ultralyd af maven eller anus. Det vil dog være mere effektivt, hvis undersøgelsen foretages gennem skeden, men det kan kun lade sig gøre, hvis kvinden allerede er seksuelt aktiv

Hvor meget koster et førægteskabelig sundhedstjek?

Omkostningerne ved et førægteskabelig helbredstjek varierer afhængigt af typen og stedet for testen. Foregår det for eksempel på puskesmas, er der ikke gebyr for et sundhedstjek, hvis du bruger BPJS. Antag, at de personlige omkostninger normalt ikke er mindre end 100.000 IDR med fuldstændig blodprøvedækning, HIV, hepatitis og STI'er samt TT (Tetanus Toxoid)-vaccinen.

Hvad med private hospitaler eller laboratorier? Omkostningerne varierer fra 1-3 millioner rupiah, afhængigt af hvilken type test, der tages. Normalt er testen for den kommende brud dyrere end den kommende brudgom, fordi den inkluderer TORCH-testen. Hvis du ønsker yderligere vacciner såsom HPV, skal du være forberedt på at få ekstra omkostninger.

Læs også: Er graviditetstest før ægteskab effektive?

Nå, fordi førægteskabelige sundhedstjek er meget vigtigt, er det bedst for potentielle par at gøre dette sundhedstjek for at undgå uønskede ting, når de bliver gift senere.

Vil du vide mere om førægteskabelige sundhedstjek? Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Du kan også lave sundhedslaboratorietest før ægteskab gennem appen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

*denne artikel er publiceret på SKATA