Genkend de forskellige årsager til betændelse i slimhinden i lungerne

, Jakarta - Lungehinden er en serøs membran, der er foldet og danner to tynde lag væv, der beskytter og adskiller lungerne og brystvæggen. Mellem de to lag er der pleuravæske, som er nyttig til smøring af lagene. Nå, hos mennesker med lungehindebetændelse vil lungehinden være betændt, og de to lag kan ikke skifte til hinanden. Dette vil forårsage smerte, især når patienten hoster eller nyser. Kom nu, ved mere om de forskellige årsager til betændelse i følgende lungehinder.

Læs også: Kend 7 årsager til lungehindebetændelse og hvordan man behandler det

Hvad er pleuritis eller betændelse i lungebetændelse?

Pleuritis er betændelse i lungehinden. Selve lungehinden består af to membraner, der fæstner sig til lungerne og ribbenene. Denne membran tjener til at adskille de to organer. Mellem de to pleurale membraner er der en væske, der hjælper med at reducere friktionen ved vejrtrækning. Når lungehindebetændelse opstår, bliver væsken klæbrig, og overfladen af ​​lungehinden bliver ru. Hvis de to lag gnider mod hinanden, vil det give smerter ved hoste eller nys.

Hvad er de symptomer, der vises hos mennesker med pleuritis?

Mennesker med lungehindebetændelse vil opleve symptomer, såsom tør hoste, skulder- og rygsmerter, smerter på den ene side af brystet, åndenød eller åndenød, feber, svimmelhed, svedtendens, kvalme og led- og muskelsmerter. I mellemtiden vil smerten i skuldre og bryst være mere smertefuld, hvis personen med lungebetændelse tager dybe vejrtrækninger, bevæger sig, nyser og hoster.

Hvis du oplever symptomer som kulderystelser, høj feber og hoste, der giver gul eller grøn slim, eller endda hævede arme eller ben, er det tid til at se en læge med det samme. Fordi symptomer, der ikke kontrolleres, kan føre til komplikationer, der kan være livstruende.

Læs også: 5 fakta om lungebetændelse

Hvordan kan lungebetændelse opstå?

Viral infektion, der har spredt sig til lungehinden fra en allerede eksisterende sygdom, er hovedårsagen til lungehindebetændelse. Der er dog flere andre faktorer, der forårsager betændelse i lungernes slimhinde, nemlig:

  • Har lungekræft.
  • Autoimmune lidelser.
  • Tager visse stoffer.
  • Genetiske sygdomme, såsom seglcelleanæmi.
  • Bronkitis er betændelse i hovedluftvejene eller bronkierne.
  • Tuberkulose er en infektionssygdom forårsaget af bakterier Mycobacterium tuberculosis . Denne sygdom kan angribe forskellige organer, især lungerne.
  • Der er et sår på brystet.
  • Har en lungetumor.
  • Pancreatitis, som er betændelse i bugspytkirtlen.
  • Forstyrrelser i immunsystemet, såsom systemisk lupus.
  • Tilstedeværelsen af ​​blodpropper i lungearterierne.
  • Lungeemboli, som er en tilstand, hvor lungearterien er blokeret. Lungearterier er blodkar, der transporterer blod fra hjertet til lungerne.

Mennesker, der lider af en sygdom i luftvejene, vil have større risiko for at udvikle lungebetændelse. Risikoen for at udvikle pleuritis stiger med alderen og tilstedeværelsen af ​​andre farlige medicinske tilstande, såsom diabetes, kronisk bronkitis og hjertesygdomme.

Læs også: Pas på Pleuritis kan give brystsmerter

Hvis du har spørgsmål om helbredsproblemer, kunne være løsningen! Du kan diskutere direkte med sagkyndige læger via Snak eller Stemme/videoopkald. Ikke nok med det, du kan også købe den medicin, du har brug for. Uden besværet vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store