Her er 5 måder at hjælpe med at sænke høje SGOT-niveauer

Jakarta - En høj SGOT-værdi betyder normalt, at leveren eller andre organer, der indeholder SGOT, har visse skader. Ud over leveren kan organer som hjerte, nyrer, hjerne og muskler også ses for skader gennem SGOT-leverblodprøven.

SGOT siges at være normal, hvis værdien er 5 til 40 enheder pr. liter serum. Når du får et SGOT-testresultat, der er mere end denne værdi, betyder det, at det er højt. Følgende er nogle måder at sænke SGOT på, som er nemme og hurtige at gøre:

1. Undgå fed mad

En af årsagerne til høj SGOT er på grund af den fede mad, som du ofte spiser. Dette enzym findes i leveren og har den primære funktion at nedbryde fedt i kroppen. Når der kommer for meget fedt ind, er leveren over tid ude af stand til at behandle det, hvilket resulterer i skader på leverceller.

Læs også: 5 måder at opretholde leversundhed for at undgå hepatomegali

Selvom fed mad ikke er hovedårsagen til beskadiget leverfunktion, bidrager de også til stigningen i SGOT. Derfor bør du undgå fødevarer, der er mættet fedt og transfedt. Indtag i stedet fødevarer, der indeholder masser af fibre, såsom grøntsager og frugt.

2. Undgå drikkevarer, der er giftige for kroppen

Alkohol er hovedårsagen til leverskader, som så får SGOT til at stige. Hvis du har en vane med at drikke alkohol, bør du stoppe med vanen. Leveren er det organ, der er ansvarligt for at neutralisere og filtrere toksiner fra blodet.

Alkoholiske drikke er giftige for kroppen, så de vil blive behandlet i leveren. Hvis du indtager for meget og ofte, vil leveren ikke længere være i stand til at behandle de indkommende toksiner og til sidst vil der være beskadigede blodlegemer. Som følge heraf vil leveren ikke længere være i stand til at behandle de indkommende toksiner og til sidst forårsage skade på kroppens celler.

3. Stop overdreven medicinforbrug

Ligesom alkohol vil medicinske stoffer, der kommer ind i kroppen, blive behandlet direkte af leveren, fordi det betragtes som en gift, selvom det kan lindre din sygdom. Nogle lægemidler kan beskadige leveren, hvis de tages skødesløst og overdrevent, hvilket øger leverens arbejdsbyrde og i sidste ende øger niveauet af disse to enzymer. Så du bør diskutere alle de lægemidler, du vil tage, med din læge.

Læs også: 7 Sunde fødevarer til mennesker med leversygdomme

4. Undgå fødevarer med højt sukkerindhold

Faktisk ikke kun fed mad, der kan få fedtindholdet i kroppen til at stige, men også fødevarer med højt kalorieindhold såsom søde fødevarer. Alle søde fødevarer vil blive forarbejdet til glukose i kroppen, som normalt bruges som energi. Men hvis der er for meget glucosestak, vil den ubrugte glucose blive lagret af kroppen som kropsfedtreserver. Nå, når der er mere fedt, så vil leverfunktionen blive forstyrret. Så du bør undgå alle de søde fødevarer fra nu af.

5. Træn regelmæssigt

Ud over at tage en sund kost skal du være flittig med at træne for at tabe dig og bevare en ideel kropsvægt. Dette er et forsøg på at få din SGOT tilbage til normal. Træning skal udføres hver dag i 30 minutter. Du kan starte med simple øvelser, såsom at gå eller jogge i dit hjemområde. På den måde bliver bunken af ​​fedt i kroppen også forbrændt.

Læs også: Her er hvordan alkohol påvirker levende sundhed

Det er nogle måder at reducere høje SGOT-niveauer på, som du kan gøre. Hvis du stadig har problemer med SGOT-værdien, selvom du har taget skridt til at sænke den, tøv ikke med straks at kommunikere det til lægen via applikationen . Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Lægens råd kan i praksis accepteres af Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu.