Tips til pleje af dit lille barns tandløse tænder

Jakarta - Væksten af ​​menneskelige tænder forekommer generelt to gange. For det første væksten af ​​mælketænder, der sker i en alder af 6 måneder og fortsætter indtil 2-3 års alderen. Disse tænder vil falde ud og blive erstattet af blivende tænder, når barnet fylder 5 år. Væksten af ​​denne anden tand tager dog lang tid, hvilket er omkring 1 uge-6 måneder efter mælketanden falder ud.

Selv hos nogle børn kan væksten af ​​permanente tænder vare i årevis (forsinket udbrud). Det er det, der gør, at nogle børn oplever tandtab. Alligevel siger eksperter, at tilstanden med tandløse tænder hos børn er normal.

Årsager til forsinket vækst af permanente tænder

Permanente tænder, der vokser til at erstatte mælketænder, kommer fra tandbakterier. Disse frø er til stede i tandkødet, selv siden den lille er født. Så længe der er bakterier, kan mælketænder, der falder ud, straks erstattes med nye tænder. Men i visse tilfælde har nogle mennesker ikke permanente tænder. Det er derfor, når en mælketand falder ud, har den ikke en reservetand, der kan erstatte den.

1. Genetiske og kønsfaktorer

Genetiske faktorer eller en familiehistorie med langsom permanent tandvækst kan gøre dit barn tilbøjeligt til at miste tand. En undersøgelse viser også, at piger har permanente tænder, der vokser hurtigere og nemmere end drenge.

3. Tandtraume

Tandtraume, også kendt som mælketænder, der falder ud på grund af et fald eller et hårdt slag. Tænder, der falder ud for tidligt (ikke i tide), kan få tænder til at falde ud og forårsage blødninger i tandkødet. Denne hændelse kan få tænderne til at se sorte ud, og permanente tænder vokser sent.

4. Ernæringsstatus og kropsholdning

Tandløse tænder kan forekomme hos børn, der er underernærede. Derudover har væksten af ​​permanente tænder hos børn, der har en stor kropsholdning (højere) tendens til at være hurtigere end dem, der har en lille kropsholdning (kortere).

5. Medicinske forhold

Tandløse tænder er også tilbøjelige til at forekomme hos børn, der har helbredsproblemer. For eksempel hærdet tandkød, så permanente tænder bakterier vil være svære at komme frem og vokse. Tandløse tænder kan også opstå, når dit barn har en skjoldbruskkirtelsygdom.

Hvad skal du gøre, når din babys mælketænder falder ud?

  1. Mind din lille om ikke at tvinge sine tænder. Dette kan føre til infektion af tandroden. Din lille bør kun vrikke tænderne med tungen for at lette processen med at fjerne tænder.
  2. Hvis tanden, der er ved at falde ud, gør ondt, bør du tage din lille til tandlægen.

Hvad skal man gøre, når din lille ens tænder er tandløse?

Faktisk forbliver måden at pleje tænder (uanset om de er intakte eller tandløse) den samme. Nemlig ved regelmæssigt at børste din lilles tænder mindst 2 gange om dagen, især morgen og aften (inden du går i seng). Det, du skal være opmærksom på, er, at hvis din lille ens permanente tænder ikke vokser, skal moderen tage hende til tandlægen for at finde ud af årsagen og den rigtige måde at behandle det på.

Når du tjekker tilstanden af ​​dit barns tænder, kan lægen se på fuldstændigheden af ​​tænderne ved hjælp af røntgenbilleder. Hvis der stadig er tandbakterier, så skal moderen bare vente på, at de permanente tænder kommer frem og vokser. Men hvis din manglende tand er forårsaget af noget andet (såsom hårdt tandkød), kan din læge lave et lille snit for at gøre det lettere for permanente tænder at vokse.

Det er fakta om dit lille barns tandløse tænder, som du skal vide. For at holde din lilles tænder og mund sunde, så glem ikke at tage ham til tandlægen hver 6. måned. Hvis din lille har tand- og mundbesvær, skal du bare tale med tandlægen . Gennem appen du kan spørge en betroet læge når som helst og hvor som helst igennem Snak, og Stemme/videoopkald. Så kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!

Læs også:

  • Dette er udviklingen af ​​børns tænder, der vokser efter alder
  • 8 tips til rengøring af mælketænder
  • Hvornår er det rigtige tidspunkt at tage dit barn til tandlægen?