Ikke hård hud, disse er fiskeøje-karakteristika

, Jakarta - Kroppens bestræbelser på at beskytte sig selv mod gentagen friktion og tryk får en person til at opleve fiskeøje. Disse øjer får hudens overflade til at blive tykkere og derefter hærde.

Husk, at fiskeøje er noget andet end hård hud. Ophobningen af ​​skind på fiskens øje har en central kerne. Derudover er fiskens øje opdelt i flere typer, nemlig øjet på den hårde fisk, øjet på den bløde fisk og øjet på den lille fisk.

Hårde fiskeøjne er generelt forårsaget af en ophobning af død hud, der danner en hård overflade af huden og har en kerne i midten. Imens opstår der bløde øjer mellem ringfingeren og lillefingeren på foden. For den lille fiskeøjetype siger mange eksperter, at denne tilstand opstår på grund af blokerede svedkanaler.

Læs også: Fiskeøjne, usynlige, men forstyrrende fodtrin

Hvad er kendetegnene ved fiskeøjne?

En person, der lider af fiskeøje, har abnormiteter i huden. De kan tykne, hærde og stikke ud på huden. Denne tilstand får også huden til at blive skællende, tør eller fedtet. Når det er under pres, forårsager det smerte. Denne tilstand er det, der adskiller den fra hård hud, fordi det kun er i fiskens øje, at der vil være smerter.

Hvad er årsagerne og risikofaktorerne for udseendet af fiskeøjne?

Denne tilstand opstår på grund af tryk og friktion i det samme hudområde gentagne gange. Nå, nogle af de ting, der forårsager trykket og friktionen inkluderer:

  • Brug af ubehageligt fodtøj. Sandaler eller sko, der er for smalle eller høje hæle, lægger pres på nogle områder af foden. På den anden side kan sko, der er for løse, få foden til at gnide gentagne gange mod indersiden af ​​skoen.

  • Hyppig brug af redskaber eller håndspil på musikinstrumenter. Fortykkelse af huden kan forekomme på grund af friktion af huden på hænderne med et musikinstrument eller håndværktøj, som vi bruger til hverdag.

  • Har ikke sokker på. Hvis du ikke har strømper på eller bruger strømper med forkert størrelse, kan det forårsage friktion mellem fødderne og fodtøjet.

  • Ryger. Folk, der ryger og bruger lightere, kan have øjer på huden på tommelfingrene. Denne tilstand opstår på grund af gentagen friktion, når du tænder lighteren før rygning.

Læs også: Vær forsigtig, når du vælger fodtøj, så du ikke bliver fanget i fiskens øje

I mellemtiden er nedenfor nogle ting, der øger en persons risiko for at få fiskeøje, nemlig:

  • Hammertå. Abnormiteter eller defekter i tæerne, der er bøjet og formet som kløer.

  • Brug ikke handsker. Brug af værktøj, der kræver håndfærdigheder i for lang tid uden at bære handsker, vil resultere i, at huden på hænderne gnider mod arbejdsredskabet og risiko for at forårsage fiskeøjne.

  • knyster. En tilstand, hvor et fremspring vises i bunden af ​​storetåleddet, der er dannet af knogler.

  • Mennesker med svedkirtellidelser.

  • Har ar eller vorter.

  • Vanen med at gå med indersiden eller ydersiden af ​​foden.

Trin til at overvinde Fish Eyes

Fordi det forårsager smerte og ubehag, kan du tage følgende trin for at behandle det:

  • Brug af pimpsten

For at gøre huden på fiskeøjet blødere, kan du lægge dine fødder i blød i varmt vand. Gnid derefter pimpstenen langsomt ind i fodsålerne for at skrabe huden. Når du er færdig, påfør fugtighedscreme på det afslidte område af huden for at holde huden fugtet og glat. Gør dette, indtil øjerne er helt væk.

  • Brug af stoffer

Du kan købe flere typer øjendråber, lige fra plastre eller salicylsyre. Sørg for at læse brugsanvisningen for at være på den sikre side.

  • Brug af antibiotika med en læges anbefaling

Brugen af ​​antibiotika til behandling af fiskeøje kan forebygge og behandle infektion.

Læs også: Kød, der vokser på huden, kan være et tegn på kræft

For at forhindre fiskeøje kan du bruge sko i den rigtige størrelse (ikke for smalle), have strømper på for at undgå direkte friktion med huden og bruge handsker, når du arbejder i haven eller løfter tunge genstande.

Hvis du har lignende klager, så tøv ikke med at tale med din læge for at få den rigtige behandling. Tal omgående med en speciallæge i gennem den metode du kan vælge, nemlig Chat, videoopkald eller Taleopkald hurtigt, sikkert og bekvemt. Hvad venter du på? Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play nu!