Kend 5 obligatoriske vaccinationer for børn i Indonesien

Jakarta - I Indonesien er alle børn forpligtet til at udføre grundlæggende immuniseringer for at forhindre flere farlige sygdomme. Selve vaccinen kan fås gratis på det nærmeste sundhedscenter. Immunisering udføres ikke kun for at forhindre sygdom, invaliditet og død fra epidemier, men også for at danne antistoffer til at bekæmpe tuberkulose (TB), hepatitis B, difteri, kighoste, stivkrampe, polio, mæslinger, lungebetændelse og røde hunde i fremtiden.

Selvom det er obligatorisk, fra data fra Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien i 2014-2016, var der 1,7 millioner indonesiske børn, der ikke havde modtaget, var forsinket til at gøre det eller ikke havde gennemført rækken af ​​obligatoriske vaccinationer. Dette vil gøre børn sårbare over for at få farlige sygdomme, fordi de ikke har antistoffer. Følgende er en række obligatoriske basale vaccinationer, der skal gives til børn.

Læs også: Dette er den grundlæggende vaccinationsplan for børn, du bør kende

Obligatoriske basisvaccinationer for børn

Obligatorisk grundvaccination er en vaccinationsprocedure givet til børn i en sårbar alder. Følgende er den obligatoriske grundlæggende immuniseringsplan for børn:

1. BCG-immunisering

Den første obligatoriske basale immunisering er BCG. Denne immunisering er nyttig til at beskytte den lilles krop mod bakterier, der forårsager tuberkulose (TB). TB i sig selv er en farlig infektionssygdom, der kan angribe luftveje, knogler, muskler, hud, lymfeknuder, hjerne, fordøjelseskanal og nyrer. BCG-immunisering udføres kun én gang, for babyer i alderen 2 eller 3 måneder.

2. Mæslingevaccination

Den anden obligatoriske grundlæggende immunisering er mæslinger. Denne immunisering er nyttig til at forebygge alvorlige mæslinger, som udløser lungebetændelse, diarré og betændelse i hjernen (encephalitis). Denne immunisering skal gives til børn 3 gange, nemlig i en alder af 9 måneder, 18 måneder og 6 år. Men hvis moderen giver MR/MMR-vaccinen i en alder af 15 måneder, er gentagen mæslingevaccination i en alder af 18 måneder ikke nødvendig.

Læs også: 5 negative virkninger, hvis babyer ikke bliver vaccineret

3. DPT-HB-HiB immunisering

DPT-HB-HiB-immunisering er en kombinationsvaccine, der kan forebygge 6 sygdomme på én gang, nemlig difteri, kighoste (kighoste), stivkrampe, hepatitis B, lungebetændelse og meningitis (betændelse i hjernen). DPT-HB-HiB-immunisering gives 4 gange, nemlig når barnet er 2 måneder gammelt, 3 måneder gammelt, 4 måneder gammelt og 18 måneder gammelt.

4. Hepatitis B-immunisering

Det er klart, at hepatitis B-immunisering har til formål at forhindre hepatitis B-sygdom, som kan føre til skrumpelever og leverkræft. Hepatitis B-immunisering gives til spædbørn 4 gange, nemlig kort efter fødslen, ved 2 måneder, 3 måneder og 4 måneder. Efter fødslen gives immunisering senest 12 timer efter barnet er født.

5. Poliovaccination

Poliovacciner, der almindeligvis anvendes i Indonesien, er dråber (oral), som gives 4 gange, dvs. fra fødslen eller senest ved 1 måned, 2 måneder, 3 måneder og 4 måneder. Derudover leveres vacciner også i form af injektioner, som kun gives én gang, nemlig når barnet er 4 måneder.

Læs også: Disse er 4 obligatoriske vaccinationer til nyfødte

Det er en forklaring på de grundlæggende vaccinationer, der skal gives til dit lille barn. Som med enhver procedure vil dit barn opleve en række bivirkninger. De bivirkninger, der opstår, kaldes AEFI (Post Immunization Adverse Events). Nogle af disse bivirkninger omfatter lavgradig feber, kræsenhed og hævelse og rødme i vaccinationsområdet. Du behøver ikke bekymre dig, for en række bivirkninger forsvinder generelt af sig selv inden for 3-4 dage. Hvis ikke, kan du diskutere dette med lægen på appen , Ja.

Reference:
Indonesisk sundhedsministerium. Tilgået i 2021. Vigtigheden af ​​fuldstændig grundlæggende immunisering for indonesiske børn.
Indonesian Pediatrician Association (IDAI). Tilgået i 2021. Anbefalinger for børnevaccination i situationen af ​​Covid-19-pandemien.
Leder af Health Human Resources Development and Empowerment Agency. Adgang i 2021. Bestemmelse af immuniseringslærebøger, maternal and Child Health Textbooks, and Guidelines for Implementation of Maternal and Child Health and Immunization Teaching Materials as References in Strengthening Maternal and Child Health and Immunization Materials in Midwifery Education Institutions.