Mr P kan også være muggen, kender symptomerne

, Jakarta - Ikke kun skeden, penis kan også være muggen. Normalt er denne tilstand karakteriseret ved en ubehagelig lugt. Hvorfor kan penis blive påvirket af svampesygdomme? Ligesom i skeden er gærinfektioner i penis forårsaget af en svamp kaldet candida.

Candida i små mængder er normalt. Men hvis væksten er overdreven, kan den udvikle en svampeinfektion. Fugtige forhold i kønsområdet, uren seksuel aktivitet eller at have sex med en partner, der har en gærinfektion, kan udløse en muggen penis. Så hvad er symptomerne? Læs mere her!

Læs også: Mænd og kvinder, disse er tips til opretholdelse af genital hygiejne

Røde udslæt og hvide pletter, tidlige symptomer på svamp på hr. P

Det første symptom på en gærinfektion i penis er ofte et rødt udslæt og nogle gange skinnende hvide pletter på penis. Hvis du oplever en svamp på penis, er det normalt også kendetegnet ved fugtig og hvid penishud i området under forhuden eller andre folder i huden på penis. Du kan også opleve kløe og en brændende fornemmelse i penis.

Rødme ledsaget af kløe og smerte i penis kan være et tegn på en svampetilstand på penis, der kan være alvorlig. Hvis du oplever en kombination af disse symptomer, kan du også have en kønssygdom.

Udover at have sex med en partner, der har en gærinfektion, kan flere andre risikofaktorer øge chancerne for at få gær på penis. Ikke at blive omskåret er en stor risikofaktor, da området under forhuden kan være grobund for candida. Hvis du sjældent bader eller ikke renser dine kønsorganer ordentligt, risikerer du også at udvikle svamp på penis.

Læs også: 5 Farlige kønssygdomme, du skal kende

Andre risikofaktorer omfatter langvarig brug af antibiotika, samt at have diabetes eller fedme. Hvis du har et kompromitteret immunsystem på grund af kræftbehandling, HIV eller andre årsager, kan du også have en højere risiko for at udvikle en gærinfektion i penis.

Den eneste måde at forhindre gær på penis er at undgå risikofaktorer, herunder korrekt rengøring af penis. Normalt er mænd mindre opmærksomme og overvejer trivielt med hensyn til renlighed efter vandladning.

Faktisk er det vigtigt at vaske penis med vand efter vandladning og tørre den, så den ikke er fugtig. Har du problemer med penis sundhed og i tvivl om, hvem du skal tale med? Kom nu, chat direkte med lægen gennem applikationen . Skal du købe medicin, kan du også købe det i Helsebutikken !

Hvis det ikke behandles, kan det udløse andre komplikationer

Svamp på penis, der ikke behandles, kan føre til andre, mere farlige komplikationer. Det er bedre, hvis du har oplevet de ovennævnte symptomer, straks behandlet. Ellers kan en alvorlig og ubehandlet gærinfektion potentielt føre til kronisk prostatitis.

Læs også: Dette er forskellen i symptomer på gonoré hos mænd og kvinder

Kronisk balanitis kan også forårsage forsnævring eller opstramning af forhuden (phimosis), forsnævring af urinrørsåbningen (meatus) eller andre forandringer i huden (balanitis xerotica). Det er også vigtigt at se en læge, når infektionen ikke forsvinder trods behandling, fordi du kan have andre helbredsproblemer, der kan udløse svampevækst.

Hvis gærinfektionen er alvorlig, vil der blive lavet en podepind for at tage en prøve omkring toppen af ​​penis eller forhud. Derefter sendes prøven til et laboratorium til test eller eventuelt en biopsi.

Reference:
Meget godt helbred. Tilgået i 2021. Årsagerne og symptomerne på en mandlig gærinfektion.
Healthline. Tilgået i 2021. Penisgærinfektion: Symptomer, behandling og mere.
Healthline. Tilgået i 2021. Hvad sker der dernede? Genkendelse af penisproblemer.