Kan jeg tage antibiotika med det samme, når jeg har ondt i halsen?

"Antibiotika er ikke den eneste kur eller måde at behandle ondt i halsen på. Derfor anbefales den syge ikke at tage stoffet med det samme, når han oplever ondt i halsen. Vær forsigtig, vilkårlig brug af antibiotika kan udløse resistens og gøre bakterier eller bakterier svære at dræbe."

, Jakarta - Ondt i halsen får ofte patienter til at føle sig utilpas, især når de vil spise eller drikke. Årsagen er, at disse to ting normalt gør, at smerterne i halsen bliver værre.

Den ting at huske, ondt i halsen er et symptom, der kan være forårsaget af forskellige sygdomme. Spørgsmålet er, om det er rigtigt, at folk med ondt i halsen umiddelbart kan tage antibiotika for at behandle ondt i halsen?

Læs også: Ondt i halsen efter at have spist krydret, hvad forårsager det?

Umiddelbart overvundet med antibiotika?

Mange mennesker tager antibiotika, når de har ondt i halsen. I nogle tilfælde tøver de heller ikke med at bede lægen om at ordinere denne type medicin. Faktisk, hvordan man håndterer ondt i halsen behøver ikke altid at være gennem antibiotika.

Ifølge eksperter ved National Institutes of Health (NIH) er ondt i halsen i de fleste tilfælde forårsaget af en virusinfektion. Nå, for dette ene tilfælde vil behandlingen af ​​halsbetændelse ved hjælp af antibiotika ikke være effektiv.

Antibiotika er kun nyttige, når ondt i halsen er forårsaget af en bakteriel infektion. Med andre ord, et ondt eller ondt i halsen forårsaget af en virusinfektion eller cigaretrøg, vil antibiotika ikke have nogen effekt.

Løsningen, du kan tage medicin for at lindre symptomerne på ondt i halsen, hvis det er nødvendigt. Lægemidler, der kan tages, for eksempel paracetamol, acetaminophen eller ibuprofen.

Så hvornår kan antibiotika indtages, hvis nogen har ondt i halsen? Generelt bliver ondt i halsen bedre inden for en uge.

Men hvis halsbetændelsen ikke forbedres inden for den tid, kan lægen anbefale brugen af ​​antibiotika.

Derudover kan lægen for at sikre, at halsbetændelse skyldes en bakteriel infektion, hvis det skønnes nødvendigt, foretage understøttende undersøgelser som f.eks. vatpindmetoden. vatpind ) rundt om halsen.

Tja, som konklusion, hvordan man håndterer ondt i halsen behøver ikke altid at være ved at tage antibiotika. Derudover må du aldrig tage antibiotika uden en læges recept for at undgå andre helbredsproblemer.

Læs også:7 effektive måder at overvinde ondt i halsen

Pas på antibiotikaresistens

Husk, tag ikke skødesløst eller vilkårligt antibiotika. Ifølge eksperter ved NIH kan det at tage disse medikamenter, når de ikke er nødvendige, faktisk forårsage, at antibiotika ikke virker så godt, når det er nødvendigt.

Overforbrug af antibiotika eller ikke hurtigt er et problem, der kan føre til resistens. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention opstår antibiotikaresistens, når bakterier som bakterier og svampe udvikler evnen til at overmande lægemidler designet til at dræbe dem. Det vil sige, at bakterierne ikke dør og fortsætter med at vokse.

Læs også: At opleve betændelse i mandlerne risikerer naturlig halsbetændelse

Stadig ifølge CDC er infektioner forårsaget af antibiotika-resistente bakterier meget vanskelige at behandle, nogle gange endda umulige at behandle. I de fleste tilfælde kræver antibiotika-resistente bakterielle infektioner længere indlæggelse.

Det mest bekymrende er, at antibiotikaresistens har potentialet til at påvirke mange ting i alle samfundslag. Startende fra sundhedsindustrien, veterinærmedicin, til landbrugets verden. Antibiotikaresistens er et af de mest presserende folkesundhedsproblemer i verden.

Hvordan man forebygger ondt i halsen

For dem af jer, der ofte oplever ondt i halsen, er der flere trin, du kan tage for at forhindre, at denne klage gentager sig. Nå, her er måder, du kan gøre for at forhindre ondt i halsen:

  • Undgå cigaretter eller passiv rygning.
  • Undgå kilder til allergi, der udløser ondt i halsen.
  • Undgå mennesker, der er syge (især som forkølelse eller influenza).
  • Vask hænder regelmæssigt.
  • Rør ikke ved dine øjne, næse eller mund, hvis dine hænder er snavsede.
  • Del ikke mad, drikkevarer eller spiseredskaber.
  • Spis en afbalanceret nærende kost.
  • Få nok hviletid.
  • Drik masser af væske.
  • Influenzavaccination hvert år.
  • Spørg lægen om den ønskede helbredstilstand

Derudover skal nogle mennesker med visse medicinske tilstande, såsom sur reflukssygdom eller GERD, bede en læge om at behandle sygdommen. Årsagen er, at GERD eller flere andre sygdomme også kan udløse ondt i halsen, hvis de ikke behandles.

En anden ting at huske, midt i COVID-19-pandemien, bør en halsbetændelse, der ikke forbedres, ikke undervurderes. Fordi ondt i halsen er et af symptomerne på COVID-19, som generelt opleves af syge.

Søg derfor straks eller spørg en læge, hvis halsbetændelsen ikke aftager. Især hvis denne klage også er ledsaget af andre COVID-19 symptomer. For eksempel feber, tør hoste, til anosmi.

Derudover kan du også købe medicin eller vitaminer til behandling af ondt i halsen ved hjælp af applikationen , så ingen grund til at bekymre sig om at forlade huset. Meget praktisk, ikke?



Reference:
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået 2021. Pharyngitis - ondt i halsen
CDC. Tilgået 2020. Om antibiotikaresistens
WebMed. Tilgået 2021. Understanding Afternoon Throat -- Forebyggelse
Medscape. Tilgået 2020. Bakteriel faryngitismedicin.