Din lille har skoldkopper. Tag disse behandlingstrin

, Jakarta - Skoldkopper er en infektion forårsaget af varicella-zoster-virus. Generelt får børn skoldkopper før de fylder 10 år. Men immunsystemet laver proteiner kaldet antistoffer under infektion. Disse antistoffer bekæmper virussen og giver derefter livslang beskyttelse. Derfor opstår skoldkopper sjældent mere end én gang i livet.

Symptomer på skoldkopper vises inden for 10 til 21 dage efter, at barnet har fået virussen. Normalt vil en person komme sig om cirka 2 uger. Skoldkopper hos børn er mild. Men i alvorlige tilfælde kan blærerne spredes til næse, mund og kønsorganer. Det er det, der gør det ubehageligt.

Læs også: Skoldkopper er en gang-i-livet sygdom, virkelig?

Trin til pleje af børn med skoldkopper

Når symptomerne på skoldkopper begynder at dukke op, og din lille klager over sit helbred, skal du straks kontakte lægen via applikationen eller planlæg et lægebesøg på det nærmeste hospital gennem ansøgningen . Lægen vil ordinere den rigtige medicin.

Under behandling med medicin skal fædre og mødre tage sig af deres små derhjemme ved at følge disse trin:

  • Hold børn hjemme

Skoldkopper er smitsom, så hold din lille hjemme eller begræns dens eksponering for andre mennesker, indtil alle skoldkoppeblærerne danner en sårskorpe, og der ikke udvikles nye vabler. Det tager normalt omkring en uge for blærerne at skurre.

  • Læg i blød med kolloid havregryn

Hvis lægen tillader det, skal du hjælpe barnet med at suge i kolloid havregryn. Denne metode kan lindre noget af kløen. Sørg for at bruge varmt vand, ikke varmt vand.

  • Påfør topisk salve

Efter badning, påfør en lokal salve, såsom calamin lotion, vaseline , eller en uparfumeret anti-kløe lotion. Undgå at give aktuelt håndkøb antibiotika, da de kan forårsage en allergisk reaktion.

  • Lindrer feber

Skoldkopper kommer normalt med feber. Brug ikke-aspirin medicin, såsom acetaminophen eller ibuprofen. Undgå at give aspirin til børn med skoldkopper, fordi man frygter, at det kan forårsage Reyes syndrom, som er en alvorlig sygdom, der påvirker lever og hjerne og kan forårsage død.

Læs også: Voksne, der får koppevaccine, hvor vigtigt er det?

  • Sørg for, at dit barns fingernegle forbliver korte

Dette vil forhindre hudinfektioner i at ridse blærerne. Til små børn, brug sokker eller handsker for at forhindre ridser. For at begrænse ardannelse skal du sørge for, at din lille ikke piller ved skoldkopperne.

  • Bær behageligt tøj

Sørg for, at tøjet, din lille har på, er behageligt, så det ikke bliver koldt eller for varmt. Bær tøj med bløde, kølige stoffer såsom bomuld.

Vigtigheden af ​​at give skoldkoppevaccine til børn

Heldigvis kan risikoen for at overføre skoldkopper hos børn reduceres ved at give skoldkoppevaccinen eller skoldkoppervaccinen. Skoldkoppevaccinen er lavet af svækket varicella zoster-virus.

Efter at være blevet sprøjtet ind i kroppen, vil den svækkede varicella zoster-virus stimulere barnets immunsystem til at danne antistoffer, der kan bekæmpe virussen.

Den indonesiske børnelægeforening (IDAI) anbefaler at give skoldkoppevaccinen én gang, når børn er 1-13 år. Denne vaccine er dog mere effektiv, når den gives før børn går ind i folkeskolealderen, som er under 5 år.

Læs også: Kend 5 fakta om skoldkopper

Hvis den nye skoldkoppevaccine gives, når barnet er mere end 13 år, skal den gives to gange. Den anden dosis skoldkoppevaccine vil blive givet inden for 1 måned efter den første dosis skoldkoppevaccine.

Det skal bemærkes, at skoldkoppevaccinen har vist sig at være effektiv til at reducere risikoen for, at børn får skoldkopper. Alligevel kan denne vaccine ikke 100% forhindre skoldkopper.

Det er bare sådan, at hvis du er blevet vaccineret mod skoldkopper, er risikoen for at få denne sygdom stadig meget lavere end børn, der slet ikke får skoldkoppevaccinen.



Reference:
American Academy of Dermatology Association. Tilgået i 2021. SÅDAN PASSER DU BØRN MED SKIDDPOPPER
Patient. Tilgået i 2021. Skoldkopper hos børn