Genkend årsagerne til normale til alvorlige menstruationssmerter

Jakarta - I medicinske termer kaldes menstruationssmerter dysmenoré, som er klassificeret i to typer efter dens intensitet, nemlig primær og sekundær. Primær dysmenoré, nemlig menstruationssmerter, der er almindelige og opleves af næsten alle kvinder, når menstruationscyklussen kommer. Denne tilstand er karakteriseret ved dunkende smerter i den nedre del af maven, også kendt som mavekramper.

Læs også: Dette er vigtigheden af ​​at registrere kvinders fertile periode

Menstruationssmerter med normal intensitet

Smerter med mild til moderat intensitet starter normalt fra 1-3 dage før menstruationscyklussen kommer, som vil opleve et toppunkt af smerte dagen efter menstruation, og vil aftage i 2-3 dage efter det. Smerten opstår normalt, efter at en kvinde tisser eller har afføring. Intensiteten af ​​selve smerten er ikke voldsom, men kan få kvinder til at opleve kvalme, halsbrand og hovedpine.

Menstruationssmerter er forårsaget af, at livmoderen trækker sig sammen for at erodere slimhinden kaldet endometriet. Når processen finder sted, vil livmoderen udskille forbindelser kaldet prostaglandiner, som hjælper livmoderen til at trække sig sammen, så endometriet kan udskilles i blod. Prostaglandiner er en vigtig del af menstruationscyklussen. Men hvis mængden er for stor, er det denne forbindelse, der forårsager overdreven smerte.

Nogle mennesker oplever smerter af mild til moderat intensitet. Denne tilstand er forårsaget af flere risikofaktorer, såsom:

  • En person under 30 år.

  • En person, der oplever menstruation tidligere, i en alder af 11 år eller yngre.

  • En person, der oplever kraftig blødning under menstruation.

  • En der har uregelmæssig menstruation.

  • En person, der er af unormal vægt, overvægtig eller undervægtig.

  • En person, der har en rygevane.

Hvis du ofte oplever smerter og har disse risikofaktorer, er der ingen grund til panik, OK! For det er normalt. Men hvis smerten er så smertefuld, at den får dig til at miste bevidstheden, skal du være opmærksom på dette, for det kan være et tegn på, at du oplever sekundær dysmenoré.

Læs også: Det er 3 kropsdele, der er smertefulde på grund af menstruation

Menstruationssmerter med svær intensitet

Som tidligere forklaret vil de ud over smerter af mild til moderat intensitet hos nogle kvinder opleve alvorlig smerte. Tilstanden refererer normalt til en mere alvorlig sygdom, som forårsager stærke smerter under menstruation. Her er nogle af de pågældende sygdomme:

  • Endometriose

Endometriose er en tilstand, der opstår, når celler, der beklæder livmoderen, vokser i andre dele af kroppen udover livmoderen. Normalt vokser disse celler i æggelederne, æggestokkene, blæren og andre væv, der beklæder bækkenet.

  • Uterine fibromer

Fibromer er ikke-cancerøse tumorer i livmodervæggen. Tilstedeværelsen af ​​disse klumper kan forstyrre menstruationsprocessen, fordi livmodermusklerne skal arbejde ekstra. Denne klump vil lægge pres på livmoderens sammentrækninger, der forsøger at fjerne blodproppen.

  • Bækkenbetændelse

Betændelse i bækkenet vil udløse overdreven produktion af prostaglandiner, hvilket forårsager menstruationssmerter med alvorlig intensitet. Disse tilstande er normalt forårsaget af seksuelt overførte sygdomme, der ikke behandles korrekt.

Den sidste årsag til kraftige menstruationssmerter er cervikal stenose, som er en forsnævring af livmoderhalsen eller livmoderhalsen. Denne tilstand vil hæmme hastigheden af ​​menstruationsblod, hvilket forårsager øget tryk i livmoderen. For at finde ud af tilstedeværelsen af ​​disse sygdomme skal lægen have en ultralyd, CT-scanning eller MR for at bekræfte det.

Læs også: Disse 6 menstruationsudjævnende fødevarer, mens du faster

Men før du beslutter dig for at gå til lægen, er der nogle hjemmemedicin, der kan gøres for at reducere smerter under menstruation, nemlig:

  • Drik masser af vand.
  • Varm komprimering.
  • Tag D-vitamin.
  • Yoga øvelse.
  • Tag et varmt brusebad.

Nogle af disse trin kan tages for at reducere smerter samt lindre spændte muskler. Hvis disse trin ikke er i stand til at overvinde den smerte, du oplever, skal du straks drøfte med din læge om ansøgningen for at få de rigtige behandlingstrin, ja!

Reference:

Medline Plus. Tilgået i 2020. Periode Smerter.

Hverdagssundhed. Tilgået 2020. 7 grunde til, at du har menstruationssmerter.