Kan heles alene, hvornår kan Sprue bør behandles?

Jakarta - Det ser ud til, at næsten alle har oplevet trøske i deres liv. I hvert fald måske en gang i livet. Sygdommen hos "en million mennesker" i medicinske termer omtales som aftøs stomatitis , nemlig sår i munden, der kan give smerter og ubehag.

Disse sår kan være ovale eller runde i form og hvide eller gule. Disse sår har røde kanter på grund af betændelse. Hvad med placeringen? Placeringen af ​​disse kræftsår kan forekomme på indersiden af ​​kinderne, læberne eller overfladen af ​​tandkødet og tungen med et eller flere tal.

Læs også: Find ud af 5 årsager til trøske, og hvordan du håndterer dem

Selvom det kan hele af sig selv, skal kræftsår, der ikke går væk, overvåges. Nå, hvis du oplever nogle af betingelserne nedenfor, bør du se en læge for at få den rigtige behandling til behandling af kræftsår.

1. Aldrig helbredt

Kræftsår tager tid at hele af sig selv. Cirka 2-4 uger afhængig af såret. For eksempel kan et sår på grund af traumer (bidt eller gnidet af en skarp genstand) gøre betændelse mindre tilbøjelig til at aftage. Men hvis der ikke sker ting, der kan udløse irritation af betændelse, skal du være på vagt. Fordi dette kan være et tegn på en sygdom.

Derudover er mennesker med anæmi normalt meget modtagelige for trøske. Derudover er mennesker med hiv, der har et lavt immunsystem, også modtagelige for kræftsår. Nå, hvis disse kræftsår ofte gentager sig eller ikke forsvinder, bør du spørge din læge.

Læs også: Sådan forebygger du kræftsår, der ofte gentager sig

2. Der er indikatorer

Læsioner i munden kan kaldes trøske eller ej, hvis den opfylder fem indikatorer. Startende fra en rund eller oval form, danner en ven eller hul, efterfulgt af smerte, sårbunden er gullig hvid, og kanterne er røde på grund af betændelse.

Nå, når disse fem indikatorer ikke er opfyldt, bør du spørge din læge om disse forhold. Dette skyldes, at selv om kræftsårene i starten ikke er ovale eller runde, vil sårene over tid forblive formet som indikatorerne nævnt ovenfor.

3. Hærdede kanter

Aftøs stomatitis Det er karakteriseret ved en rød kant og en hvid eller gullig base af såret. Nå, når såret viser sig at være upassende som beskrevet, bør du føle dig mistænksom. Især når kanterne pludselig ændrer sig. For eksempel så det hærder eller ruller hvilket er smertefrit. Derudover er kræftsår i form af knuder også tvivlsomme.

Læs også: 5 fakta om Canker-sår

Som konklusion vil kræftsår generelt aftage og forsvinde inden for en uge eller to. Men hvis du oplever kræftsår gentagne gange, bliver kræftsår værre (blir røde, en indikation på en bakteriel infektion), og forsvinder ikke inden for tre uger, skal du straks søge læge.

Husk, undervurder ikke dette problem med en mund. Selvom det ikke er en infektionssygdom, kan kræftsår i nogle tilfælde være forårsaget af en virusinfektion. Normalt opstår denne tilstand hos børn, der lider af hånd-, fod- og mundsygdom (Singapore-influenza).

Vil du vide mere om, hvordan man forebygger eller behandler kræftsår? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!