Her er 10 sygdomme, der omfatter encefalopati hjernesygdomme

, Jakarta - En sygdom, der forstyrrer hjernens funktion eller struktur, kaldes encefalopati. Der er flere sygdomme, herunder encefalopati lidelser. I nogle sygdomstyper er nogle permanente og nogle kun midlertidige. Derudover er der flere typer, der dukker op fra fødslen og aldrig ændrer sig.

Generelt kan denne sygdom ikke helbredes. Men tidlig og passende behandling kan hjælpe med at kontrollere symptomer og forhindre den syges tilstand i at blive værre. Her er en række sygdomme, der inkluderer encefalopati hjernesygdomme:

  1. Kronisk traumatisk encefalopati

Denne sygdom opstår, når der er flere traumer eller skader på hjernen. Traumet kan forårsage nerveskader i hjernen. Denne type encefalopati findes ofte hos boksere, fodboldspillere eller medlemmer af militæret.

  1. Glycin encefalopati

Glycinencefalopati er en genetisk sygdom, som kan arves, nemlig når glycinniveauet er for højt i hjernen. Glycin er en af ​​aminosyrerne. Denne sygdom opstår kort efter fødslen.

  1. Hashimotos encefalopati

Denne sygdom er sjælden og er forbundet med Hashimotos sygdom. Hashimotos sygdom er en autoimmun tilstand, hvor kroppens immunsystem fejlagtigt angriber skjoldbruskkirtlen.

  1. hepatisk encefalopati

Hepatisk encefalopati er forårsaget af leversygdom. Når leveren ikke fungerer korrekt, kan toksiner ikke fjernes fra kroppen. Som følge heraf vil toksiner ophobes i blodet og kan spredes til hjernen.

  1. Hypertensiv encefalopati

Denne sygdom er forårsaget af kronisk ubehandlet svær hypertension. Som følge heraf kan hjernen blive hævet, hvilket kan føre til hjerneskade og hypertensiv encefalopati.

  1. Hypoksisk iskæmisk encefalopati

Denne tilstand skyldes, at hjernen ikke får nok ilt. Som følge heraf kan hjernen lide permanent skade. Et eksempel på en sag er et foster udsat for alkohol.

  1. Metabolisk toksisk encefalopati

Denne type encefalopati er forårsaget af infektion, toksiner, eller det kan skyldes organsvigt. Elektrolyt- og hormonelle ubalancer i kroppen kan have indflydelse på hjernens funktion. Infektioner og toksiner påvirker også hjernen. Normalt vil encefalopati forsvinde, når årsagen behandles.

  1. Infektiøs encefalopati

Disse overførbare sygdomme er også kendt som prionsygdomme. Prioner er naturlige kropsproteiner, men de kan mutere og forårsage sygdomme, der gradvist skader og nedbryder din hjernefunktion (neurodegenerative sygdomme).

Prionsygdomme omfatter: kronisk svindende sygdom , fatal familiær søvnløshed og Creutzfeldt-Jakobs sygdom. Normalt vil mennesker med denne sygdom dø inden for 3 måneder til flere år efter at have fået denne sygdom.

  1. Uræmisk encefalopati

Forårsaget af nyresvigt, hvilket resulterer i en ophobning af uremiske toksiner i blodet.

  1. Wernickes encefalopati

Denne sygdom, også kendt som Wernickes, er forårsaget af en mangel på vitamin B1. Nogle af årsagerne omfatter langvarig alkoholbrug, dårlig ernæring og mad-malabsorption.

Encefalopati Symptomer

Symptomerne varierer meget afhængigt af årsagen og sværhedsgraden. Generelt kan symptomer omfatte:

  1. Hukommelses- og fokusproblemer.

  2. Nedsat evne til at løse problemer.

  3. Personlighedsændringer.

  4. træg.

  5. Søvnig.

  6. Muskelsvaghed i ét område.

  7. Besvær med at træffe beslutninger eller koncentration.

  8. Utilsigtet ryk.

  9. ryster.

  10. Besvær med at tale eller synke.

  11. anfald.

  12. Koma.

  13. Død.

Encefalopati behandling

Behandling for encefalopati varierer meget afhængigt af årsagen. Behandling omfatter brug af lægemidler til at reducere symptomer eller kirurgi for at behandle årsagen.

Nogle kosttilskud kan bremse processen med hjerneskade. Der er også en særlig diæt, der er nødvendig for at behandle årsager, såsom elektrolyt ubalancer. Iltstøtte gives også til hjernen, der ikke får nok ilt.

Hvis du oplever symptomerne nævnt ovenfor, bør du straks diskutere med en ekspert læge gennem ansøgningen . Drøftelser med læger via appen kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Du kan nemt modtage lægeråd med Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu.

Læs også:

  • Kendskab til nefrotisk syndrom på grund af beskadiget nyre
  • Dette er, hvad der menes med kronisk hepatitis
  • 6 øvelser, der sunder hjernen