Forårsager skjoldbruskkirtellidelser, dette er forskellen mellem grave og strumabaseret

Jakarta – Kroppen har en skjoldbruskkirtel, der er formet som en lille sommerfugl og er placeret forrest i nakken. Disse kirtler producerer hormoner, der hjælper kroppen med at bruge energi. Ikke underligt, at de hormoner, der produceres af skjoldbruskkirtlen, påvirker organernes ydeevne i kroppen, herunder hvordan hjertet slår.

Forekomsten af ​​lidelser i skjoldbruskkirtlen kan forårsage en række alvorlige sundhedsproblemer. Såsom Graves' sygdom og strumabaseret eller dyb struma. Hvis begge er inkluderet i sundhedsproblemerne på grund af at skjoldbruskkirtlen ikke fungerer korrekt, hvad er så forskellen? Her er anmeldelsen!

Genkendelse af Graves' sygdom og Basedow's struma

Graves' sygdom er en immunsystemlidelse eller autoimmun lidelse, der forårsager overdreven produktion af skjoldbruskkirtelhormon, også kendt som hyperthyroidisme. Dette hormon påvirker forskellige organer i kroppen, så de symptomer og tegn, der opstår, kan variere. Denne sundhedssygdom kan ske for alle, men er mere almindelig hos kvinder under 40 år.

Læs også: Kend 5 fødevarer, som mennesker med Graves' sygdom bør undgå

I mellemtiden opstår struma, når skjoldbruskkirtlen er forstørret. Indirekte er de to lidelser i skjoldbruskkirtlen indbyrdes forbundne. Når en person har Graves' sygdom, resulterer en funktionsfejl i immunsystemet i dannelsen af ​​antistoffer, der er unormale og ligner Skjoldbruskkirtelstimulerende hormon . Dette falske signal får skjoldbruskkirtlen til at producere overskydende hormoner. Som følge heraf forstørres skjoldbruskkirtlen, og der opstår en struma.

Forstørrelse af skjoldbruskkirtlen kan også opstå på grund af overaktivitet af hele skjoldbruskkirtlen (hyperthyroidisme), som efterfølges af højt forbrug af jod. Dette fænomen er også kendt som Jod-Basedow.

Hvad er symptomerne på begge?

Du skal vide, fåresyge giver ikke altid symptomer. Normalt er de almindelige tegn, der kan observeres relateret til struma, hoste, hæshed i stemmen, synke- og vejrtrækningsbesvær, hævelse af nakken og en klump i halsen.

I mellemtiden, ved Graves' sygdom, er andre symptomer, der vises udover en forstørret skjoldbruskkirtel, rystelser, vægttab, udstående øjne, som om de svulmer, nedsat libido og rød hud på benene. Svulmende øjne er et typisk symptom, hvis nogen har Graves' sygdom.

Læs også: Kend tegn og symptomer på Graves' sygdom, der forårsager en aggressiv skjoldbruskkirtel

Hvordan diagnosticeres det?

Før lægen beslutter, om en person har struma- eller Graves' sygdom, vil lægen først bede om en sygehistorie. Derefter udføres en fysisk undersøgelse for at bestemme tegnene på denne skjoldbruskkirtellidelse, såsom kontrol af hjertefrekvens, blodtryk og skjoldbruskkirtel.

Især ved Graves' sygdom vil lægen anbefale en blodprøve, så man kan kende indholdet af thyreoideahormon og TSH i kroppen. Normalt har mennesker med Graves' sygdom høje niveauer af skjoldbruskkirtelhormon, mens deres TSH er lavt.

Ydermere får den syge jodindtag, enten ved injektion eller oralt. Formålet med at give jod er at bestemme mængden i skjoldbruskkirtlen. Senere vil det blive kendt, om den oplevede struma er ren Graves' sygdom eller Basedow's struma. Hvis det er nødvendigt, vil lægen også anbefale andre tests, såsom CT-scanning, ultralyd og MR.

Læs også: Graves' sygdom kan forårsage disse 4 komplikationer

Det var den grundlæggende forskel mellem Graves' sygdom skjoldbruskkirtellidelser og Basedows struma. Oplever du lignende symptomer? Prøv at spørge din læge med det samme, så du med det samme kan få den rigtige diagnose og behandling. Du kan Hent Ansøgning og vælg Spørg en læge-tjeneste. igennem Video/taleopkald og Snak, kan du bede om sundhedsråd fra en læge når som helst og hvor som helst.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Graves' Disease.
NCBI. Tilgået 2020. Transformationen af ​​Basedows struma til nodulær struma: en årsag til tilbagefald af hyperthyroidisme.

Radiopedia. Tilgået 2020. Jod Basedow Phenomenon