Myter om 5 ting, der bryder fasten

, Jakarta - Under ramadanen er muslimer forpligtet til at gennemgå fastetilbedelse, nemlig tilbedelse, der kræver at modstå tørst og sult fra solopgang til solnedgang. I løbet af den angivne tid bør ting, der bryder fasten, undgås, herunder at spise og drikke. Bortset fra det, hvad ellers gør fasten ugyldig?

Ud over at være religiøs, aka relateret til en bestemt religion, kan faste faktisk give en række fordele for kroppens sundhed. Der er flere sunde fordele ved at faste, lige fra vægttab, langsommere aldring og sænkning af risikoen for kroniske sygdomme, såsom hjertesygdomme, hypertension, diabetes og kræft.

Læs også: 4 fejl hos Sahur, der gør kroppen svag

Ting, der annullerer fasten

Der er en række fordele ved at faste, lige fra en reduceret risiko for sygdom til fordele for hjernen og mental sundhed. Generelt foregår fasten ved at begrænse vrede, begær, spise og drikke. Fordi det kan bryde fasten. Det viser sig dog, at der er mange andre ting, der også kan bryde fasten. virkelig?

Hvilke myter cirkulerer om ting, der bryder fasten?

1. Tandbørste annullerer faste

Nogle siger, at tandbørstning kan ødelægge din faste på grund af duften og smagen af ​​den tandpasta, du bruger. Men indtil videre siges tandbørstning ikke at bryde fasten. Alligevel er det godt at være forsigtig med at børste tænder, mens du faster, for eksempel ved at vælge en blødere tandpasta og vælge det bedste tidspunkt at børste tænder på.

2. Indtagelse af spyt annullerer fasten

Han sagde, at synke spyt eller spyt kan gøre fasten ugyldig. Dette er heller ikke blevet bevist rigtigt. At synke spyt er naturligt og kan ske når som helst og bryder ikke fasten.

Læs også: At spise meget på Sahur gør fasten stærk, myte eller fakta?

3.Kun mad og drikkevarer annullere faste

Faktum er ikke sådan. Faste betyder ikke kun at udholde sult og tørst. Ikke bare at putte mad eller drikke i munden, der vil bryde fasten. Faktisk er det også noget, der bryder din faste at bruge munden til at bande, blive vred eller bare sladre.

4. Spise ved et uheld, faste Annuller

At spise eller drikke vil virkelig gøre fasten ugyldig. Der er dog råderum, hvis dette sker på baggrund af at glemme. Hvis du helt glemmer og ved et uheld spiser eller drikker, tæller den faste du laver ikke som en ugyldig faste.

5. At tage medicin for at annullere fasten

Vil tage medicin bryde fasten? Svaret er ja. Derfor skal indtagelsen af ​​stoffer ske før eller efter faste. Det er vigtigt at foretage justeringer af tidspunktet for medicinforbrug. En ting, der dog er vigtigst og skal overvejes, hvis du har visse helbredsmæssige forhold, er om din krop er sund nok og kan deltage i faste?

Men at tvinge dig selv til at faste kan faktisk udløse en værre tilstand. Faktisk er der i islam adskillige forhold, der får lov til ikke at følge fastetilbedelsen af ​​ramadanen, hvoraf den ene er at opleve smerte. Hvis du vil prøve at faste, når du er syg eller har en historie med visse sygdomme, skal du sørge for at vide, hvornår det er det rigtige tidspunkt at bryde fasten.

Læs også: Myte eller fakta, kan faste fjerne toksiner fra kroppen?

Du kan bruge applikationen for sunde fastende venner. Hvis der er klager eller symptomer på sygdom, kontakt straks læge via Videoer / Stemmeopkald eller Snak . Læge ind kan kontaktes til enhver tid og klar til at give tips om sund faste. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
BBC. Tilgået i 2021. Ramadan: Seks almindelige misforståelser afkræftet.
Healthline. Tilgået i 2021. Sådan faster du sikkert: 10 nyttige tips.
HealthXchange Singapore. Tilgået i 2021. Sund Ramadan-faste.