Gravid kvinde, der kaster op blod? Dette er årsagen

Jakarta – De mange hormonelle ændringer, der opstår hos gravide kvinder, forårsager ofte forskellige problemer for hende. De mest almindelige eksempler omfatter morgen kvalme eller vedvarende kvalme og opkastning. Men i nogle tilfælde er der tidspunkter, hvor opkastet nogle gange kan være blandet med blod, du ved. Hvorfor?

Eksperter siger, at gravide kvinder vil opleve en stigning i mavesyre, som kan få moderen til at nægte at spise og kaste op. Nå, hvad der kommer ud, når man kaster op, er en gul væske (mavesyre), som kan irritere fordøjelseskanalen og forårsage opkastning blandet med blod.

I den medicinske verden er opkastning af blod i sig selv kendt som hæmatemese. Mødre skal være på vagt, fordi denne tilstand kan være et tegn på fare. Tal derfor straks med din læge for at få den rigtige behandling. Så hvad er årsagerne til opkastning af blod for gravide kvinder?

Læs også: Gravide kvinder græder ikke, det er virkningen på fosteret

1. Betændelse i mavevæggen

Årsagen til, at gravide kvinder kaster blod op, kan skyldes, at moderen har helbredsproblemer såsom betændelse i mavevæggen, som er ret alvorlig. Denne betændelse opstår normalt, når betændelse beskadiger blodkarrene i maven. Eksperter siger, at tilstanden kan være karakteriseret ved smerter eller ømhed i maven.

Desuden hvis moderen har symptomer halsbrand, prøv straks at konsultere en læge. Hvis moderen ikke kan reducere mavesyre naturligt under graviditeten, så spørg om råd fra eksperter. I stedet for direkte at tage medicin, der kan reducere mavesyren. Fordi gravide kvinder ikke bør tage medicin, medmindre de er under opsyn i henhold til lægens anvisninger.

2. Forekomst af åreknuder i spiserøret

Udover betændelse i mavevæggen kan åreknuder i spiserøret også være årsag til opkastning af blod hos gravide. Denne tilstand kan karakteriseres ved forstørrede blodkar i væggen i bunden af ​​spiserøret, som for det meste er forårsaget af skrumpelever (en tilstand, hvor der dannes arvæv i leveren på grund af langvarig leverskade). Eksperter siger, generelt forekommer denne tilstand ofte for dem, der kan lide spiritus.

3. Næseblod

Du ved, hvad har næseblod at gøre med opkastning af blod? Nå, faktisk indtaget blod fra luftvejene, når du oplever en næseblod, kan også forårsage denne tilstand. Ikke kun opkastning af blod, indtaget blod kan også forårsage blod i afføringen, så afføringen er mørkere i farven.

Læs også: 3 typer af placenta lidelser og hvordan man overvinder dem

Næseblod kan ske for alle, inklusive gravide kvinder. Mange triggere, der forårsager denne tilstand, såsom gravide kvinder, der er svage og utilpas. Derudover kan forhøjet blodtryk, bihulebetændelse og ændringer i lufttemperaturen også få gravide kvinder til at opleve næseblod.

4. Gastroøsofageal reflukssygdom (GERD)

En anden årsag til, at gravide kvinder kaster blod op, kan være forårsaget af GERD eller mavesyre, der stiger op i spiserøret. Eksperter siger, at denne medicinske tilstand kan forårsage betændelse i spiserøret, så der opstår blødning. Denne stigning i mavesyre vil nogle gange også blive efterfulgt af en brændende fornemmelse i brystet. Faktisk kan denne smerte i nogle tilfælde også mærkes til hjertets huler, du ved.

Gravide kvinder, der lider af sår, bør være mere på vagt, fordi GERD kan initieres af tilstedeværelsen af ​​sår, hvis symptomer nogle gange ikke bemærkes af gravide kvinder. Det, der gør det rædselsfuldt, er, at hvis det ikke håndteres korrekt og hurtigt, kan kroniske GERD-tilfælde føre til kræft.

Ud over de fire ovenstående årsager siger eksperter, at der også er andre tilstande, der kan forårsage opkastning af blod. For eksempel, såsom nogle af de medicinske tilstande nedenfor:

  • Mavekræft eller kræft i spiserøret.
  • Indtagelse af giftstoffer såsom ætsende syrer eller arsen.
  • Blodsygdomme såsom leukæmi, anæmi eller et reduceret antal blodplader.
  • Indgangen af ​​en del af tarmfolden i en anden tilstødende del, eller bedre kendt som intussusception.
  • Betændelse i bugspytkirtlen.
  • Tag aspirin og ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler.

Læs også: Magsmerte kommer igen under graviditeten, her er hvordan du overvinder det

Hvad der skal overvejes, skal du straks kontakte en læge, hvis gravide oplever blodopkastning. Især når det ledsages af andre tilstande såsom feber, åndenød, nedsat bevidsthed og bleghed.

Hvis gravide oplever forskellige medicinske klager, kan du spørge og diskutere direkte med lægen gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!