Kom ikke fra et kompres, genkend feber hos børn

, Jakarta - At lægge en våd klud eller kompres på hovedet udføres ofte af forældre, når de oplever, at deres babys kropstemperatur er højere end normalt. Fordi det længe har været antaget at lægge en kompres på panden hjælper med at sænke kropstemperaturen, der forårsager feber hos børn.

Men vent, så det ikke kommer fra kompresser, skal forældre først genkende fakta om feber hos børn. Fordi, ikke al feber kan overvindes med en kompresklud. Et barn siges at have feber, hvis dets kropstemperatur har nået og overstiger 38 grader Celsius. Hvordan man finder ud af det, er at måle kropstemperaturen ved hjælp af et værktøj kaldet et termometer. Hvis kropstemperaturen efter at være blevet målt stadig er under det tal, betyder det, at din lille ikke har feber.

Desværre sker måling af kropstemperatur ved hjælp af et termometer ofte på en unøjagtig måde. Et digitalt termometer kan bruges til at måle et barns kropstemperatur ved at placere det i munden, øret, armhulen eller ved tindingen. Men tilsyneladende er et af de bedste og mest præcise steder at måle kropstemperatur, når du har feber, at indsætte et termometer i dit barns anus. Udover at være nøjagtig, er denne metode den nemmeste at anvende til babyer. Men før du indsætter det, skal du sørge for at vaske termometeret først, indtil det er rent.

Læs også: Sådan tager du den rigtige kropstemperatur

Reduktion af børns feber med kompress

Feber hos børn skal faktisk ikke altid overvindes ved at give stoffer. Det er nødvendigt at give ny medicin, når barnet føler sig meget utilpas, eller dets kropstemperatur når 40 grader celsius eller mere.

Men for at få børn til at føle sig mere tilpas, er der to måder forældre kan gøre for at reducere feber hos børn. Den første ting er at give en kold komprimering. Læg en vaskeklud gennemvædet i koldt vand på dit barns håndled, lyske eller pande. Disse steder er der blodkar, der er tæt på hudens overflade, så at placere en kold kompress på disse steder kan hjælpe med at reducere barnets kropstemperatur hurtigt. Derudover kan feberdæmpning også ske ved at give rigeligt drikkevand. Det er også vigtigt at forhindre, at barnet bliver dehydreret eller mangel på kropsvæske under feber.

Hvis der opstår feber hos barnet, kan moderen hjælpe med at sænke kropstemperaturen ved at give hende modermælk eller modermælk oftere. Når dit barn har feber, så prøv at bade det i varmt vand og tag behageligt tøj på og ikke for tykt, så han ikke får det til at føle sig varmere. At gøre dit barn godt tilpas er en af ​​de bedste måder at håndtere feber på.

Læs også: 5 Førstehjælp til børn med feber

Årsager til feber hos børn

Før det er det nødvendigt at vide, hvad der får et barn til at få feber. Denne tilstand kan være forårsaget af to ting, nemlig vira og bakterier. Feber hos børn, der opstår på grund af en virus, opstår normalt, når barnets immunsystem forsøger at bekæmpe den virus, der forårsager sygdom. For eksempel forkølelsesvirus, influenza eller andre typer sygdomme.

Hvis dette er tilfældet, vil feberen normalt aftage af sig selv inden for 3 dage. Derudover kan denne type feber ikke overvindes ved at tage antibiotika, så der er ingen grund til at ordinere antibiotika til børn, der har feber på grund af et viralt angreb.

Feber kan også være forårsaget af bakterier. Stigningen i kropstemperaturen er virkningen af ​​kroppens modstandsdygtighed over for bakterielle infektioner. Typer af infektioner, der ofte udløser feber, er øreinfektioner, lungebetændelse og urinvejsinfektioner. Denne type feber bør have særlig opmærksomhed, fordi den kan udløse en værre tilstand, hvis den ikke behandles ordentligt. En måde at bekæmpe feber på grund af bakterier på er at tage antibiotika.

Læs også: Grunden til, at mødre ikke bør tage feber hos børn

Er moderen i tvivl og har brug for lægeråd om feber hos børn, så spørg lægen i ansøgningen lige! Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak, når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få tips til at reducere et barns feber fra en betroet læge. Kom nu, Hentnu i App Store og Google Play.

Reference:
NCBI. Tilgået 2020. Feber hos børn: Hvordan kan du reducere et barns feber?.
Beaumont Akutcenter. Tilgået 2020. Feber hos børn – 3 tips til at sænke temperaturen.
Børns sundhed. Tilgået 2020. Feber.