Farer ved overførsel af bændelorm til mennesker

, Jakarta - Bændelorm er en type parasitorm. Denne orm har også et andet navn, nemlig cestodes . Derudover har denne orm en form, der ligner et bånd og har segmenter. Ved modenhed kan disse orme nå 25 meter og kan leve op til 30 år.

Som parasitorme har bændelorme brug for en vært for at leve. Fordi bændelorme kun kan leve af den mad og de næringsstoffer, som den krop, de er i, indtager. Normalt vil denne orm inficere hvirveldyr såsom køer eller grise. Faktisk kan denne orm også inficere mennesker. Hvor farlig er overførsel af bændelorm til mennesker? Her er anmeldelsen.

Læs også: Børn sårbare over for pinworms

Årsager til infektion med bændelorm

Bændelorm inficerer mennesker gennem indtagelse af mad eller drikke, der indeholder bændelormeæg. En af dem er gennem indtagelse af oksekød, svinekød eller fisk, der ikke er tilberedt korrekt og korrekt. Derudover kan dårlige miljømæssige sanitære forhold øge en persons risiko for infektion med bændelorm.

Bændelormæg, der formår at trænge ind i menneskekroppen, kan udklækkes og forårsage infektioner i fordøjelseskanalen, såsom tarmen. Faktisk kan bændelorm også trænge ind i kropsvæv og andre organer og forårsage infektion. Derudover kan bændelorm også danne poser indeholdende orme i menneskeligt væv og organer.

Symptomer på bændelorminfektion

Når bændelormen formår at inficere en persons krop, vil bændelormenes hoved klæbe til tarmvæggen. Over tid vil bændelormens krop fortsætte med at vokse i længden og producere æg. Bændelorminfektioner i tarmen er omfattet af kategorien milde infektioner. Men hvis bændelormen formår at inficere andre væv og organer, kan det føre til komplikationer, der er farlige for kroppen.

Ofte oplever personer med bændelorminfektioner i tarmen ingen symptomer. Men i nogle tilfælde vises bændelorminfektion ved flere symptomer. Disse omfatter symptomer som kvalme, svaghed, mavesmerter, diarré, appetitløshed og vægttab.

I mellemtiden, hvis bændelormen formår at inficere andre organer i kroppen, vil nogle af symptomerne blive vist af den syge. Disse omfatter feber, cyster, åndenød, allergier, hovedpine og anfald. Selv under visse forhold kan bændelorminfektion også forårsage koma.

Læs også: Spis meget for at forblive tynd på grund af orme, virkelig?

Sådan overvindes bændelorminfektioner

Hvis en person har en bændelorminfektion, vil lægen anbefale ormekur. Dette lægemiddel vil udrydde bændelorm i kroppen, og vil derefter blive udskilt med afføringen, når de afføring. Hvis bændelormen er stor nok, kan den ramte opleve mavekramper, mens helingsprocessen finder sted.

Administrationen af ​​ormemidler kan variere afhængigt af typen og placeringen af ​​ormeinfektionen i kroppen. Ved mere alvorlige tilstande, såsom bændelorminfektion i hjernen, øjnene og leveren, vil læger udføre yderligere behandling ved at udføre operation.

Forebyggelse af transmission af bændelorm

At forebygge en sygdom er bedre end at behandle den. Følgende er nogle ting, der kan gøres for at forhindre overførsel af bændelorm, herunder:

  1. Vask hænder med sæbe, før du laver mad eller spiser mad.
  2. Vask grøntsager og frugter, der vil blive indtaget.
  3. Tilbered kød og fisk til det er stegt med en temperatur i kødet på mindst 65 grader Celsius.
  4. Implementer en sund og ren livsstil.
  5. Tag ormemedicin regelmæssigt efter lægens råd.
  6. Hvis du har kæledyr, så sørg for, at de også er sunde og rene.

Læs også: Indeholder orme, 27 makrelmærker tilbagetrukket af BPOM

Vil du vide mere om sundhedsproblemer? Du kan kontakte en betroet læge gennem ansøgningen . Ved at bruge denne applikation kan du også spørge lægen via e-mail Snak eller Stemme/videoopkald. Derudover kan du også købe helseprodukter og kosttilskud hos uden at forlade huset. Ordrer vil ankomme inden for en time. Så hvad venter du på? Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!