Er det farligt at sluge tyggegummi?

, Jakarta - Har du nogensinde følt dig meget søvnig, selvom du lavede noget, der krævede koncentration som at køre bil eller køre bil? Mange mennesker overliste ved at indtage tyggegummi for at holde munden aktiv, hvilket menes at forhindre døsighed, mens de gør dette.

Mange mennesker ved et uheld sluger tyggegummiet, enten fordi de taler eller noget andet. Derudover tror indonesere, at der kan ske noget farligt, hvis nogen ved et uheld sluger tyggegummi. Her er en diskussion af de virkninger, der kan opstå, når man sluger tyggegummi!

Læs også: Myter eller fakta Tyggegummi Tygge hjælper med at overvinde stress

Farerne ved at sluge tyggegummi

Har du nogensinde hørt om et barn, der havde tyggegummi i maven og holdt i 7 år? Faktisk har der aldrig været sådan et tilfælde. Mange mennesker ved et uheld sluger tyggegummi, men relativt få har brug for lægehjælp, efter det er sket.

Selvom menneskets mave ikke kan behandle et stykke tyggegummi på samme måde som andre fødevareprocesser, kan fordøjelsessystemet flytte det gennem normal tarmaktivitet. Med andre ord kan tyggegummiet føres gennem afføringen, når en person har afføring.

Hvilke problemer kan så forårsages af tyggegummi? Tyggegummi er lavet af chicle, som er saften fra sapodillatræet. Dette er stort set det samme som naturgummi, det går ikke i stykker, selvom du tygger det meget. Derefter tilsættes sliket med smag og farve for at gøre det mere interessant at spise, så små børn gerne vil spise det.

En person, der sluger tyggegummi i store mængder eller også på kort tid, kan opstå blokering i fordøjelseskanalen, selvom det er relativt sjældent. Blokeringen opstår mest sandsynligt, når tyggegummi sluges sammen med genstande, som er svære for kroppen at fordøje, og dermed blokerer fordøjelsens passage.

Denne lidelse opstår generelt hos små børn, fordi de højst sandsynligt ikke forstår, at tyggegummi ikke må sluges. Men en person, der ved et uheld sluger tyggegummi i en sjælden skala, kan ikke forårsage en farlig lidelse.

Hvis du stadig har spørgsmål vedrørende utilsigtet synke tyggegummi, lægen fra klar til at besvare alle spørgsmål. Det er meget nemt, du bare Hent Ansøgning i smartphone bruges til at få nem adgang til sundhed.

Læs også: Har du brug for at kende farerne ved for ofte at snacke slik

Hvor længe varer tyggegummi i kroppen?

Det meste af tyggegummiet, der kommer ind i fordøjelsessystemet, har nemlig en stærk modstand, hvilket gør det svært for kroppen at fordøje det. Men så længe det ikke størkner med andre fødevareingredienser, der også er svære at fordøje, burde det stadig være sikkert. Genstanden kan passere gennem fordøjelsessystemet på mindre end en uge. Sukkeret og farvestoffet kan være væk, når det passerer gennem afføringen, men de grundlæggende ingredienser i tyggegummiet vil være de samme som før.

Ud over at blokere fordøjelsessystemet, er der andre negative effekter, der kan opstå, når nogen indtager tyggegummi. Denne vane kan få en person til at sluge mere spyt såvel som luft. Dette kan have en effekt på gas i maven, hvilket kan forårsage oppustethed.

Læs også: Naturlige og nemme måder at lindre tandpine på

I et andet fund blev det anført, at det var muligt at indtage tyggegummi efter en tarmoperation for at fremskynde helingen. Resultaterne kan variere, men forskerne fandt ikke ud af, at det ikke havde nogen effekt at spise tyggegummi efter operationen. Derfor er det bedre ikke at gøre det, fordi der ikke er nogen sikkerhed om det.

Reference:
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Det værste, der kan ske, når du sluger tyggegummi.
Børns sundhed. Tilgået 2020. Hvad sker der med indtaget tyggegummi?