For meget C-vitaminforbrug kan skade nyrerne

, Jakarta - C-vitamin er en type vitamin, som kroppen har brug for. C-vitamin er letopløseligt i vand, så det hjælper med optagelsen af ​​jern. Når du hører C-vitamin, tænker du straks på appelsiner. Faktisk findes C-vitamin i mange andre grøntsager og frugter, såsom broccoli, jordbær og røde chili. Ud over at være opnået fra fødevarer, kan C-vitamin fås i form af tabletter, slik, piller, til injektioner.

Læs også: 4 fordele ved C-vitamin til ansigtet, som du skal prøve

Selvom dette vitamin er nødvendigt, fordi det har et utal af fordele, kan overdreven forbrug af C-vitamin bringe forskellige farer for kroppen, hvoraf en er nyresygdom. Her er en forklaring på, at C-vitamin ikke bør indtages for meget.

Indvirkning af overdreven C-vitaminforbrug på nyrerne

Undersøgelser fra University of Florida afslører, at den anbefalede daglige dosis C-vitamin er 80-90 milligram. Der er ikke flere fordele, som kroppen får, når den indtager C-vitamin ud over den mængde. Kroppen fjerner automatisk overskydende C-vitamin gennem urinen. En person, der indtager mere end den anbefalede grænse for C-vitamin, kan opleve mild fordøjelsesbesvær, fordi C-vitamin, der ikke optages af kroppen, irriterer fordøjelseskanalen.

Lancering fra Medicinske nyheder i dagIndtagelse af høje mængder C-vitamin kontinuerligt kan også forårsage nyresygdom, hvoraf den ene er nyresten. Når en person overbelaster kroppen med doser af C-vitamin, der er større end den anbefalede grænse, vil det overskydende vitamin begynde at ophobes i nyrerne.

I sjældne tilfælde kan en person, der tager høje doser C-vitamin efter at have gennemgået en nyretransplantation dø på grund af calciumoxalataflejringer, der beskadiger hans nye nyre. Derfor bør C-vitamin ikke gives til personer med nyresvigt, eller som har andre nyresygdomme.

Hvis du føler stærke smerter under ribbenene, der stråler ned i maven og ledsages af smerter ved vandladning, bør du straks søge læge, da det kan være tegn på nyresten. Nu med Du kan bestille tid hos det nærmeste sygehus, så den undersøgelse, du gennemgår, kan forløbe mere smidigt.

Læs også: Vil du injicere C-vitamin? Kend først fordelene og farerne

Andre farer ved overskydende C-vitamin

Udover at have en dårlig indvirkning på nyrerne, flere andre tilstande, der kan opstå på grund af indtagelse af for meget C-vitamin, lige fra mavesmerter, diarré og prutter med en meget stikkende lugt. Hvis du oplever nogle af disse tilstande kort efter indtagelse af C-vitamin, bør du stoppe med at tage C-vitamin i et stykke tid.

Denne tilstand kan føre til værre helbredsproblemer, hvis den ikke behandles, herunder:

1. Allergi Symptomer

Overdreven indtagelse af C-vitamin kan udløse en allergisk reaktion. Især i nogle C-vitamintilskud, der indeholder majs.

2. Hjertesygdom

En anden virkning af overforbrug af C-vitamin er en øget risiko for hjertesygdomme. Især hos kvinder, der kommer i overgangsalderen og har diabetes. Hvis forbruget overstiger en dosis på 300 milligram om dagen, øges risikoen for hjertesygdomme også.

3. Blodfortyndende

C-vitamin har antikoagulerende egenskaber, hvilket betyder, at det virker blodfortyndende. Derfor får overskydende indtag af C-vitamin blodet til at blive mere fortyndet, hvilket så udløser forskellige helbredsproblemer.

4. Udløser diabetes

Som et resultat af overskydende C-vitamin at passe på er diabetes. Det skyldes, at C-vitamin har en effekt på blodsukkerniveauet.

Læs også: Farer ved C-vitaminmangel under graviditet

Tja, faktisk i tilstrækkelige niveauer kan C-vitamin hjælpe med at øge udholdenheden. Det er dog anderledes, hvis C-vitamin indtages i overskud. Kroppen bliver let svag, og musklerne vil føles trætte. Så du bør indtage C-vitamin efter kroppens behov, ja. Du kan spørge lægen via for at finde ud af tilstande, der kræver yderligere C-vitamin. Kom nu, Hent via App Store eller Google Play nu!

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Forårsager for meget C-vitamin bivirkninger?
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Er det muligt at tage for meget C-vitamin?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad sker der, når du tager for meget C-vitamin?
UK National Health Service. Tilgået i 2021. Vitamin C.